Catalunya, a la final!
La Selecció Catalana sub 18 femenina guanya a Madrid per 0-1 en una semifinal intensa, igualada i que s’ha decidit a la segona part. València o Illes Balears serà el rival a la final del Campionat d’Espanya.

MADRID
0 - 1
MADRID
Paula Vizoso, Ana Fernández (Laura Teruel, 46’), Laura Trapero (Silvia Rubio, 46’), Leire Peña, María Isabel Okoye, Esther González (Andrea López, 81’), Ana Marcos, Irene López, Lucía Suárez, Itziar Pinillos, Alejandra Bernabé.
Maria Subies, Laura Ariza, Laia Codina, Maria Molina, Paula Gutiérrez, Elena Julve (Ariadna Sánchez, 83’), Laura Galceran (Marta Llopis, 75’), Clàudia Pina, Maria Llompart, Ainhoa Marín (Paula López, 86’), Sara Extremera.

Maria Llompart (0-1, 63’).
TARGETES GROGUES

Ainhoa Marín (71’).

Espectadors: Un centenar de persones.

Si mirem enrere ens adonarem que la semifinal que han disputat la Selecció Catalana sub 18 femenina i Madrid aquest matí al camp Municipal Platges de Calvià, a Palma de Mallorca, ha estat molt semblant a la final que van jugar ambdues Seleccions la temporada passada. Aquesta vegada, però, el resultat ha estat favorable a Catalunya. Un únic gol de Maria Llompart a la segona part ha donat el bitllet a la sub 18 per disputar diumenge 8 d’abril, a les 11.00 hores, la final del Campionat d’Espanya. El rival sortirà de l’altre semifinal entre les Illes Balears i València. De la mateixa manera que l’any passat, la Catalana ha tingut la possessió de la pilota i el control del duel, mentre que Madrid ha jugat endarrerida i ha esperat un error per sortir al contraatac. Amb aquesta estratègia, les rivals només han xutat tres vegades. En canvi, les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo han gaudit de múltiples ocasions, sobretot en els últims cinc minuts del primer temps, amb un pal de Clàudia Pina inclòs, però la falta d’encert de les catalanes ha evitat un marcador més ampli.

Clàudia Pina ha estat la primera en avisar amb un xut que ha sortit fregant el travesser, i poc després, en una jugada iniciada per Maria Llompart i culminada per Laura Galceran tampoc ha acabat al fons de la xarxa per executar un xut una mica desviat. Llompart, molt activa durant tot l’enfrontament, ha estat a punt d’obrir el marcador amb un gol olímpic des del córner, però la portera Paula Vizoso s’ha encarregat de desviar la pilota amb la punta dels dits. Madrid ha jugat amb les línies molt juntes i això ha dificultat les últimes passades de Catalunya. Tanmateix, la persistència de la Selecció ha tingut premi en el segon temps. La solidesa defensiva ha garantit una porteria a zero, mentre que les providencials actuacions de la portera catalana Maria Subies també han donat part de la victòria.

Madrid ha intentat fer alguna variant en el sistema a la segona part, però tampoc li ha servit per tenir la possessió de la pilota ni crear perill amb la velocitat de les seves davanteres. Només Ana Marcos, amb un xut creuat a les acaballes del duel ha deixat en un breu suspens al centenar d’espectadors que han vist en directe la semifinal. En una jugada per banda, Sara Extremera s’ha desfet de la seva defensora, arribant fins a la línia de fons per assistir a Clàudia Pina al punt de penal. La davantera catalana ha vist el desmarcatge de Maria Llompart, que s’ha quedat sola molt a prop de la frontal de l’àrea, i el seu xut alt ha estat impossible per a la portera rival, entrant gairebé per l’escaire. L’alegria pel resultat momentani no ha desconcentrat en cap moment a la sub 18, que ha mostrat un gran treball en equip, i solidaritat i seguretat en totes les línies.

Al partit ha assistit el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Josep Llaó; el directiu responsable del futbol femení, Albert Montull; i el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; entre d’altres.