335 nous àrbitres s’incorporen al Comitè Tècnic d’Àrbitres
Comitè Àrbitres | 10/10/2018
L'Àrea Tècnica del CTA que ha organitzat el Curs de Nous Àrbitres ja ha publicat els resultats finals amb la relació d'aprovats.
335 nous àrbitres s’incorporen al Comitè Tècnic d’Àrbitres

Les 13 delegacions territorials han impartit el curs i celebrat les corresponents proves tècniques i físiques, aconseguint que un total de 305 nous àrbitres nois i 30 noies s'incorporin a l'organització arbitral de la Federació Catalana de Futbol. Aquesta xifra suposa un 18% de la plantilla d'àrbitres en actiu del CTA. El passat i el proper cap de setmana, coincidint amb les jornades inicials de les competicions de futbol base, seran també per a ells les primeres actuacions en l'àmbit arbitral.

Després d'una preinscripció d'uns 743 aspirants (tots ells menors de 25 anys), les delegacions van realitzar una selecció de 520 participants en el curs. Aquest s’ha desenvolupat segons estableix el Pla de Formació, durant els mesos de maig a setembre, cobrint un total de 30 hores lectives, distribuïdes en classes teòriques, pràctiques i preparació física i, posteriorment, han hagut de superar els corresponents tests físics i tècnics.

El responsable de l'Àrea Tècnica, Antxón Uzcudun, remarca que "volem destacar la il·lusió i esforç dels aspirants que han estat integrats en l'estructura federativa i s’han incorporat com a ‘àrbitres cursetistes’, on s'iniciaran dirigint partits de futbol base, i hauran de demostrar la seva suficiència i progressió per assolir la categoria d'àrbitre oficial”.

Inicialment, aquests nous àrbitres assisteixen com acompanyants d'un àrbitre oficial a un partit, per viure una situació pràctica de les gestions del partit (arribada, identificació, revisió del camp, revisió de llicències, etc.), de la redacció de l'acta i altres aspectes relatius a substitucions, i totes les incidències durant el partit.

També serà important el seguiment inicial d'aquests nous àrbitres quan comencin a actuar com 'cursetistes'. "A més del mateix informe (aspectes positius, aspectes negatius, oportunitats de millora, projecció de futur), la principal tasca del formador en aquest tipus de seguiment serà l'ajuda a l'àrbitre que inclourà la seva presentació abans del partit al vestidor i suport en totes les situacions rutinàries i, per descomptat, conflictives que se li poguessin presentar", explica Uzcudun. Finalment, també vol ressaltar "la tasca organitzativa de tots els departaments del CTA, així com el treball i dedicació de les delegacions territorials i dels àrbitres que han impartit el Curs a qui els agraïm i felicitem per l'objectiu aconseguit".

La llista amb els resultats obtinguts pels aspirants es pot consultar a través d'aquest ENLLAÇ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.