A la semifinal amb patiment, seny i fúria
Seleccions | 17/05/2015
Catalunya s’ha classificat per la semifinal del XXIV Campionat d’Espanya després de superar a Extremadura amb dos gols d’Alex Balde.

Els quarts de final entre Catalunya i Extremadura no han estat exempts de patiment. El partit ha estat molt igualat en tot moment, ja que cap selecció volia cometre cap errada que provoqués un gol. La selecció extremenya s’ha tancat al darrere i ha dificultat l’arribada de la pilota cap als davanters catalans. Com que per terra costava molt combinar i crear jugades, al minut 6, Estanislau Pedrola ha centrat cap al punt de penal perquè Xavi Simons rematés de cap, però la pilota ha sortit fregant el pal.

Extremadura ha volgut la pilota i les ocasions més clares les ha tingut xutant des de fora de l’àrea. Marçal Ros ha hagut d’intervenir per aturar una falta directe executada pels extremenys. Al minut 10, Leonardo Dos Reis ha tingut l’ocasió més clara per marcar després de regatejar a la defensa des de la banda esquerre i quedar-se sense angle de xut, però la pilota s’ha passejat per la línia de gol i l’ha acabat traient un jugador d’Extremadura.

L’acció més curiosa ha arribat a 10 segons per al descans, quan Xavi Simons s’ha quedat sol davant la porteria després d’aprofitar un mal refús del porter rival i l’àrbitre ha xiulat el descans. La incredulitat i l’empipament dels jugadors ha estat monumental, ja que Simons només havia d’empènyer la pilota al fons de la xarxa.

A la segona part ja no hi havia tants nervis, però sí molt de patiment perquè les poques ocasions que generava una selecció i una altra eren clares de gol. Al minut 20, Leo Dos Reis, des del vèrtex de l’àrea, ha executat un fort xut que el porter ha pogut desviar a córner. El seny s’ha imposat a la part final del partit, moment en el que han quedat resolts els quarts de final. Al minut 25, Alex Balde ha efectuat un potent xut des del vèrtex de l’àrea de la banda esquerre que ha estat impossible per al porter extremeny. Amb l’1 a 0, el seny i la fúria s’ha unit per mantenir a Extremadura a ratlla i no permetre cap arribada perillosa.

En l’empenta final, Balde, de nou, ha marcat un altre golàs, aquesta vegada de falta directe des de gairebé la frontal de l’àrea. L’estirada del porter no ha servit de res i el segon gol del jugador i de Catalunya ha pujat al marcador (2-0). Extremadura encara ha tingut una última oportunitat a un segon per al final, però Pau Sánchez ha volat per poder deixar la porteria a cero.

La semifinal es jugarà demà a les 10 hores contra Aragó i Catalunya arriba invicte, cinc victòries de cinc possibles. A més a més, els números de la selecció de Jordi Puig i Xavi Ferragut són molt bons: dotze gols a favor i només un en contra.

Les paraules del seleccionador Jordi Puig:

“Sens dubte, ha estat el partit més complicat. Extremadura es planta molt bé al darrere, és un equip ordenat i esperava els nostres errors. Fins al minut 10, nosaltres hem començat a trobar els espais, sobretot per les bandes, que és per on hem fet més mal”.

“A la semifinal amb Aragó passarà el mateix que amb Extremadura, hi haurà molt control de pilota i s’hauran de cometre pocs errors. La diferència és que les parts són de vint minuts i ens haurem d’aplicar de valent, però serà un partit igual de dur”.