Acords de la Junta Directiva de l’FCF
Notícies Generals | 23/09/2020
La Junta Directiva de l’FCF ha celebrat la reunió corresponent al mes de setembre, amb l’inici de les competicions i l’entrada del públic als camps a l’ordre del dia.
Acords de la Junta Directiva de l’FCF

A poc més d’una setmana per a l’inici de les competicions del futbol i el futbol sala català, la Junta Directiva de la Federació Catalana de Futbol, encapçalada pel president Joan Soteras, ha celebrat la reunió corresponent al mes de setembre, a la seu central de Barcelona. L’arrencada de la temporada 2020-2021, amb la disputa de la primera jornada del campionat prevista per al cap de setmana del 3 i 4 d’octubre, ha estat a l’ordre del dia, amb la valoració de l’augment de partits de pretemporada, fins arribar a la xifra dels 3.000 amistosos el darrer cap de setmana, i la imminent arribada de la lliga seguint l’aplicació de les mesures sanitàries adequades.

Protocol de l’FCF davant la Covid-19

En aquest sentit, s’ha informat que en els pròxims dies veurà llum el nou protocol de la Federació Catalana de Futbol davant la Covid-19. Un document alineat amb el ‘Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya’, de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, que respondrà tots els dubtes que genera la pandèmia en la pràctica diària del futbol i futbol sala català, a més de contenir una guia didàctica amb indicacions per a clubs, jugadors i jugadores, àrbitres i aficionats.

Entre d’altres aspectes, hi haurà un responsable d’activitat per equip, i des de l’FCF es permetrà l’assistència de públic als camps i pavellons de Catalunya, en els partits corresponents a les categories que organitza. En el cas dels espectadors, seran d’obligat compliment la presa de temperatura a l’accés, l’ús de la mascareta en tot moment i la higiene de mans, el registre d’entrada al recinte i el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Alhora, es recomanarà un màxim de dos acompanyants per menor d’edat. Tanmateix, el club local o propietari de la instal·lació tindran la facultat de restringir en un major grau aquestes condicions.

També en l’àmbit futbolístic, s’han anunciat les pròximes reunions que mantindrà l’FCF amb els presidents i presidentes dels clubs catalans de la Segona Divisió ‘B’ i Tercera Divisió, per tractar diversos aspectes d’actualitat al voltant del tret de sortida de la competició a les dues categories.

Nou delegat de l’FCF a Lleida

Els membres de la Junta han donat llum verd a la incorporació de Josep Maria Espasa com a nou delegat de la Federació Catalana de Futbol a Lleida. A la vegada, Espasa passa a formar part de la Directiva com a vocal.

Abans, s’ha aprovat que deixin el seu càrrec com a vicepresidents Juanjo Isern i el fins ara delegat a Lleida, Jordi Terés, seguint a la Junta com a directius.

D'altra banda, s’ha procedit al nomenament de José Miguel Calle com a nou director general de l’FCF.

Aprovació de la declaració de sostenibilitat

A més, en la reunió també s’ha posat de manifest el compromís de l’FCF amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, coneguts com a ODS, i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. Entre els principals eixos s’hi troba optimitzar l’equilibri entre les dimensions econòmica, social i ambiental, a través de les activitats federatives i fent extensible el projecte a clubs, federats i federades, i tot l’entorn del futbol i futbol sala.

Per això, s’ha establert un pla d’actuació amb diverses etapes, per contribuir en la salut i el benestar, la formació de qualitat, la igualtat de gènere, el creixement econòmic sostingut o el consum responsable, mitjançant la recollida selectiva de residus a les instal·lacions esportives o l’ús eficient de l’aigua en el reg de la gespa, entre d’altres accions proposades.

Josep Maria Vallbona, delegat de l’FCF en la mesa del vot de censura del FC Barcelona

Per últim, la Junta Directiva ha designat Josep Maria Vallbona com a delegat de l’FCF a la mesa del vot de censura del FC Barcelona. Vallbona, advocat de professió, va ser president de la Federació l’any 2005, i ha estat durant anys coordinador dels òrgans jurisdiccionals de l’FCF.TOTA LA INFORMACIÓ DE LA
LLIGA E-FUTBOL FIFA20 - PS4
A què esperes, inscriu-te ja!
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.