Acords de la Junta Directiva de l'LCFS
FS Notícies | 26/06/2020
L'LCFS ha celebrat la seva quarta reunió de Junta Directiva de la present temporada 2019-2020 de forma telemàtica, on s'han tractat diversos punts d'actualitat federativa.
Acords de la Junta Directiva de l'LCFS

LLIGA CATALANA DE FUTBOL SALA

ACTA 4a REUNIÓ (DE FORMA TELEMÀTICA) - 25 DE JUNY DE 2020

La reunió comença a les 17.00 hores de forma telemàtica i s’exposa l’ordre del dia.
El director de l’LCFS, José Miguel Calle, dóna la benvinguda als assistents. 

Primer punt: Competicions de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la temporada 2019-2020

Decisió tancament de les competicions de futbol sala

S’explica la decisió del tancament de les competicions de futbol sala de la temporada 2019-2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19. S’informa que la Junta Directiva de l’FCF va aprovar per unanimitat resoldre el futbol i futbol sala territorial amateur sense descensos i amb els ascensos marcats pel pla de competició. En les categories de base tampoc hi haurà descensos i es produiran els ascensos derivats de la cobertura de vacants.

Per tant, es dona validesa a les classificacions en el moment en què es va produir l’aturada de les competicions.

Segon punt: Pla econòmic Covid-19

Subvencions

S’informa que la Federació Catalana de Futbol ha aprovat un pla econòmic extraordinari xifrat en un total de 6.837.383 euros d’ajuts als clubs, federats i federades, per pal·liar la situació derivada de la crisi per la Covid-19. 

Això permet el pagament íntegre de les campanyes TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA, també l’1% del decret TV a equips de futbol sala nacional pertanyents a la temporada 2019-2020.

D’aquesta manera, es prosseguirà amb TOTS SOM UN EQUIP, projecte que, com a novetat, aglutinarà en el pròxim curs els equips amateurs tant masculins com femenins, mentre que #ORGULLOSA inclourà tota la base femenina.

Paral·lelament, l’ens federatiu català crearà una nova campanya destinada a la base masculina. La iniciativa anirà dirigida de forma exclusiva 52 clubs de futbol sala de caràcter formatiu, i sense accés a la resta de campanyes. L’ajut comprendrà el pagament corresponent al curs 2020-2021, i a més, tindrà caràcter retroactiu per a la temporada anterior.

Bonificacions

S’informa de la rebaixa del preu de la Mutualitat Catalana de Futbolistes per tots els federats i federades, i en totes les categories de cara a la temporada 2020-2021. Aquesta reducció del cost de la cobertura sanitària serà proporcional al tram de competició no disputat del curs anterior.

Es detalla que la Junta Directiva de l’FCF també ha aprovat la introducció d’una sèrie de bonificacions econòmiques, per valor d’1.060.000 euros, pel que respecta a les quotes federatives i el Portal del Federat de la temporada 2020-2021, atenent a la part de campionat que no s’ha pogut jugar en els últims mesos.

D’aquesta manera, hi haurà descomptes extra en la quota d’inscripció d’equip; en la quota de filiació i drets contractuals dels tècnics en el Comitè Tècnic d’Entrenadors; en la quota del Comitè Tècnic d’Àrbitres; i en el cost del servei informàtic en funció del nombre d’equips inscrits de cada club. D’aquesta manera, tots els federats i federades tindran un descompte de 3 euros a la quota del Portal del Federat. 

Tercer punt:  Pla de competició de futbol sala temporada 2020-2021

Inscripcions equips

La Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF va obrir el període d’inscripcions per als equips de futbol sala per a la temporada 2020-2021 el passat 15 de juny de 2020. 

Quart punt: Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala

Curs d’Àrbitres de Futbol Sala online

El Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de l’LCFS manté obertes les inscripcions pel curs d’Àrbitres i d’Àrbitres Assistents de futbol sala que es realitzarà de forma telemàtica, del 6 al 30 de juliol del 2020 (del 6 al 16 de juliol el primer torn, i del 20 al 30 de juliol el segon torn). 

El curs es realitzarà de forma telemàtica a través de videoconferències realitzades pel grup de professors i instructors del CTAFS. A més, serà en grups reduïts de 25 alumnes que disposaran d’un assessorament personalitzat per part d’un tutor que donarà un suport formatiu. Tot i ser un curs online, abans de formalitzar-lo, el CTAFS realitza una entrevista telemàtica amb l’alumne/a. Pel que fa a l’avaluació, es faran petits qüestionaris per avaluar l’alumne explícitament del temari que ha impartit el professor durant aquell dia, a part de l’examen final. 

Cinquè punt: Escola i Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala

Cursos de Monitor de Futbol Sala online

L’Escola d’Entrenadors de Futbol Sala de l’FCF informa que per primera vegada i a causa de la pandèmia de la Covid-19, es realitzaran dos cursos de Monitor de futbol sala en format digital. El primer d’ells està en marxa, ja que va començar el 15 de juny. 

S’informa que atesa la gran demanda que va tenir el primer curs de Monitor de Futbol Sala online i a l’elevat nombre d’alumnes que no van poder finalitzar la matrícula, l’Escola d’Entrenadors de Futbol Sala va obrir convocatòria per al segon curs de Monitor de futbol sala online, que es realitzarà de l’1 al 31 de juliol de 2020. 

Cursos Bàsic i Avançat de Futbol Sala semipresencial

L’Escola d’Entrenadors de Futbol Sala comunica l’inici de dos cursos d’Entrenador Bàsic (1r Nivell) a Olesa de Montserrat i a Pineda de Mar, i un curs d’Avançat (2n Nivell) a Santa Coloma de Gramenet; a més de l’obertura d’un curs Bàsic i d’Avançat a Salou-Corbins en format semipresencial. Serà la primera vegada que les delegacions de Tarragona i Lleida convoquen, conjuntament, dos cursos semipresencials, tant de Bàsic com d’Avançat. 

Els cursos d’Olesa de Montserrat, Pineda de Mar i de Santa Coloma de Gramenet es realitzaran durant el mes de juliol i tindran dos blocs: les primeres setmanes serà online, i les darreres setmanes dels cursos seran presencials a les diferents localitats del curs. 

Per altra banda, el curs de Salou-Corbins es realitzarà la part online a les últimes tres setmanes de juliol i la part presencial, a les tres primeres setmanes de setembre. 

A més, s’ha informat que atesa a la gran demanda del curs Bàsic de futbol sala, es realitzarà un altre a Cervelló en format semipresencial: les tres últimes setmanes de juliol en format online, i les tres primeres setmanes de setembre en format presencial.

Sisè punt: Convenció de Clubs de Futbol Sala

Convocatòria

La situació actual no permet realitzar la Convenció de Clubs de Futbol Sala de forma presencial i per tant, la Lliga Catalana de Futbol Sala convoca, de forma excepcional i en format digital, la Convenció de Clubs de Futbol Sala per al dilluns 20 de juliol de 2020. 

Procediment excepcional de realització

A causa de la pandèmia de la Covid-19, la Convenció de Clubs de Futbol Sala s’enviarà la documentació a tots els clubs catalans de futbol sala el dilluns 20 de juliol de 2020. El procediment serà a través de la intranet federativa,  i els clubs, en nom del president o vicepresident, podran fer les votacions. Els clubs catalans tindran fins el 23 de juliol per a votar i a continuació, es traslladaran els resultats a l’Assemblea General FCF quan es pugui dur a terme.

Modificacions reglamentàries

Es detallen vàries de les modificacions reglamentàries previstes per a la temporada vinent: 

  • Reglament del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala: modifica els barems de puntuació dels col·legiats durant el transcurs de la temporada. 
  • Reglament del Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala: creació de la llicència ‘Aspirant a Monitor’. Aquesta llicència permet a l’alumne que està realitzant el curs de monitor durant una temporada, poder exercir de monitor. Aquesta llicència només donarà dret a realitzar-se durant una temporada.
  • Regles del joc de l’LCFS: es modificaran en funció a les normes FIFA i al seu reglament.
  • Reglament General de la Federació Catalana de Futbol:
  • S’informa que no es permetrà el moviment de jugadors entre els equips amb la mateixa lletra de la mateixa categoria, entre equips de futbol i futbol sala. 
  • Tots els partits de Copa Catalunya que es juguin entre diferents delegacions territorials es veuran obligats a jugar en un pavelló.
  • En la competició de Copa Catalunya, els porters només podran jugar en un únic equip per categoria i no tindran lliure circulació entre diferents equips de la mateixa categoria

La reunió telemàtica de la Junta Directiva de l’LCFS finalitza a les 19.00 hores.
 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.