AE Bellsport: un projecte exitós de referència
FS Notícies | 10/01/2019
El club hospitalenc continua sent una de les referències esportives de la ciutat amb uns valors i una història única que fan de l'AE Bellsport una institució en el panorama català del futbol sala.
AE Bellsport: un projecte exitós de referència

Un dia de 1983, quatre professors de l'institut de Bellvitge, tres docents d'Educació Física i un de matemàtiques, especialitzats en handbol, futbol sala i bàsquet, van fundar una associació esportiva que durant el pas dels anys s'ha convertit en una de les icones més representatives de la ciutat de L'Hospitalet, l'Associació Esportiva Bellsport. 36 anys després d'aquesta efemèride, l'entitat, actualment presidida per José Antonio Torres, ha anat creixent meteòricament fins arribar als més de 460 esportistes, 160 dels quals configuren una secció de futbol sala que des de l'inici d'aquesta aventura s'ha erigit com l'ànima de la institució.

Els inicis de l'AE Bellsport van estar marcats pel nomadisme a diversos pavellons de L'Hospitalet a mesura que els seus equips anaven promocionant de categories. Tanmateix, la imparable evolució de l'entitat va impulsar la construcció del Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano, un pavelló que des de la seva inauguració ha estat la llar del Bellsport i que va ser batejat en honor d'un dels professors fundadors, que malauradament ens va deixar poc temps després de la seva finalització.

El club hospitalenc té l'honor de ser l'entitat amb els conjunts sèniors i juvenils més ben posicionats de la ciutat pel que fa a la categoria, amb un primer equip competint a Segona Divisió B Nacional i un Juvenil jugant a Divisió d'Honor.

Tot i la projecció esportiva dels seus equips, la transmissió dels valors de la companyonia, el respecte i l'esportivitat esdevenen el pal de paller de l'educació i la formació dels més de 160 jugadors i jugadores que el club hospitalenc té repartits entre els seus 20 equips, 12 federats (9 masculins i 3 femenins) i 8 escolars. En categoria masculina, el Bellsport gaudeix de representació en tots els nivells, des de Pre-benjamí fins a Sènior, mentre que en femenina, l'Associació Esportiva disposa d'un equip Cadet, un de Juvenil i un de Sènior.    

El bon funcionament i la identificació del club amb el barri de Bellvitge és un dels trets que converteix l'AE Bellsport en una gran institució. Víctor Lacasta, subdelegat de la Federació Catalana de Futbol del Barcelonès Sud, subratlla l'aposta del club pels equips de formació: "En l'àmbit federatiu, estem molt contents amb la feina que s'està desenvolupant des de l'A.E Bellsport, valorem molt positivament la seva participació als Campionats Comarcals i la feina que es desenvolupa amb els seus equips base". 

Els hospitalencs continuen fidels a la seva filosofia inclusiva d'obrir les portes a tots aquells nens i nenes que vulguin gaudir del futbol sala. La clarividència en els seus objectius i en la seva essència, segueix marcant l'ADN d'un projecte amb més de tres dècades d'història que continua fent-se gran de forma exitosa. Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.