Agònica classificació en uns penals emocionants
F. Platja | 27/07/2019
La Selecció Catalana Juvenil masculina de futbol platja jugarà demà diumenge la final del Campionat d’Espanya després de superar la Regió de Múrcia a la tanda de penals (0-0, 5-4).

5 0 - 0 4
REGIÓ DE MÚRCIA
Pavlo Bylo, Eric Panes, Alejandro Mayral, Riduan El Bassri, Marc Borràs, Moussa Chaatouf, Marc Rodríguez, Raúl Perea, Pau Manzano, Yeray González, Soleiman Batis, Adrián Martínez.
David García, Pedro Díaz, Alejandro José Pérez, Miguel García, Pedro David Acosta, José Antonio Oliver, Miguel Ángel Martínez, Jorge Galindo, Jaime Iván Vera, Pablo Mendoza, Jaime Escobar, Luis Mateo Vivancos.
Penals: Alejandro Mayral (1-0); Riduan El Bassri (1-1); Marc Borràs (2-1); Raúl Perea (3-2); Eric Panes (4-3); Pau Manzano (5-4).

Penals: Pedro David Acosta (1-1); José Antonio Oliver (1-1); Jaime Iván Vera (2-2); Pablo Mendoza (3-3); ); Jaime Escobar (4-4); Miguel Ángel Martínez (5-4).

Inèdita semifinal la que s’ha viscut aquesta tarda a la Playa de la Victoria de Cadis. Catalunya ha vençut l’actual campiona, la Regió de Múrcia, després de xutar dotze penals i d’haver quedat 0-0 en el temps reglamentari i a la pròrroga. Poques vegades, per no dir pràcticament mai, es pot viure un partit de futbol platja on no hi hagi cap gol. Per aquest motiu, la força, l’empenta de Catalunya i el no defallir en cap moment han estat claus per aconseguir el passi a la final del Campionat d’Espanya. La semifinal  ha estat tan igualada que s’han vist poques ocasions clares durant tot el duel. De totes maneres, podria haver estat diferent si, al segon període, Yeray González, hagués tingut més encert en un penal.

La Selecció Catalana ha jugat de manera intel·ligent, no deixant-se contagiar pel sistema dels murcians i fent la pressió en el moment oportú. A més a més, la defensa ha estat impecable, contundent i sense cometre errors. Menció especial per als porters, els quals han tornat a fer un gran paper, com en tota la competició, apareixent en els moments més importats. Pau Manzano ha disposat de l’oportunitat més clara en el tercer període amb un xut escurat a la línia de fons que s’ha estavellat al travesser. Amb el temps reglamentari finalitzat sense gols, ambdues Seleccions han jugat una pròrroga de tres minuts en la qual tampoc s’han pogut veure ocasions clares.

I amb aquest sorprenent resultat, la tanda de penals també ha estat igual d’emocionant, tensa i, sobretot, llarga. Fins a dotze llançaments s’han dut a terme, amb dues aturades dels porters, fins que en l’últim tir, Múrcia l’ha enviat fora i ha donat el bitllet per a la final a la Selecció Catalana Juvenil masculina. Així doncs, el darrer partit del Campionat d’Espanya tindrà lloc diumenge a les 12.00 hores davant Andalusia.

El  president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el vicepresident primer, Josep Llaó, han estat presents en la semifinal.