Andalusia sentencia Castella i Lleó en dos minuts
La Selecció sub 16 masculina d’Andalusia s’imposa a Castella i Lleó per 0-4 fent efectiva la seva superioritat en jugar tota la segona part amb un jugador més.

CASTELLA I LLEÓ, 0: Diego Llamazares, Rodrigo Suárez, Gonzalo Hernández (Mario Maroto, 41’), Javier Vicario, David González, Ignacio Encinas, Hugo Gutiérrez, Aleksandar Isailovic (Ignacio Blanco, 69’), Álvaro Gil (Abel Calleja, 59’), Adrián Carrión (Sergio García, 41’), Alejandro Casado.

ANDALUSIA, 4: Adrián González, David Bonilla, Iván Martínez, Mario Mañas, Christian Delgado, Antonio Arcos, Ismael Salguero (Miguel Ángel Romera, 44’), Carlos Álvarez, David Larrubia (Rubén Navas, 69’), Oscar Aranda (Abraham Lozano, 53’), Alexandro Fernández (Xavier Pleguezuelo, 75’).

Gols: Alexandro Fernández (0-1, 27’), Carlos Álvarez (0-2, 60’), Rubén Navas (0-3, 77’), Xavier Pleguezuelo (0-4, 79’).

Targetes grogues: Álvaro Gil ( 31’), Rodrigo Suárez (46’ i 53’), Hugo Gutiérrez (56’), David Bonilla (79’).

Conjunt arbitral: Albert Ávalos Martos (àrbitre principal), Sergi Font Portell (àrbitre assistent), Albert Cortés Portella (àrbitre assistent), Salvador Morros Monge (4t àrbitre).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

En la segona i última jornada de la primera fase del Campionat d’Espanya sub 16 masculí, que es juga al Municipal Sagnier del Prat de Llobregat, Andalusia s’ha mostrat molt superior davant una Castella i Lleó que no s’ha acostat a la porteria rival. Els andalusos han pressionat molt bé des del primer minut i, gràcies a això han recuperat ràpid moltes pilotes al mig del camp. La dificultat l’han trobat a l’hora d’encarar porteria, ja que la defensa de Castella i Lleó ha estat ben col·locada i no els han deixat fer l’última passada decisiva. Tanmateix, els jugadors dirigits per Daniel Rodríguez no han sabut combinar i els hi ha costat sortir del seu camp, perdent amb molta facilitat la possessió de la pilota.

Uns minuts abans d’arribar a la mitja hora de joc s’ha fet efectiva la clara superioritat d’Andalusia amb el gol d’Alexandro Fernández. Aprofitant un refús dins l’àrea petita, l’andalús ha rematat a plaer en superar el porter al primer pal. Poc després, David Larrubia ha volgut ampliar distàncies jugant-se-la amb dos defenses i xutant ras, però el porter Diego Llamazares l’ha refusat amb el peu. De fet, aquestes han estat les dues úniques accions en les quals Andalusia ha xutat entre els tres pals. I és que, encara que Castella i Lleó no ha trepitjat camp rival, la defensa s’ha mostrat força sòlida.

El descans ha reactivat el joc de Castella i Lleó, que, com a mínim ha pogut fer diversos xuts des de la frontal de l’àrea. Aquesta tranquil·litat només li ha durat deu minuts, fins a l’expulsió de Rodrigo Suárez per doble groga. Jugant amb un home menys, els blanc-i-vermells han intentat combinar i mantenir la pilota. Ara bé, en una ràpida acció de contraatac, i amb superioritat numèrica, Alexandro Fernández ha fet l’assistència cap a Carlos Álvarez, que al primer toc ha creuat el xut ras per fer el segon gol (0-2). El porter andalús Adrián González ha concedit una oportunitat d’or en agafar dues vegades la pilota a l’hora de fer el servei de porteria i ha generat una  falta a l’alçada del punt de penal. Aquesta gran ocasió no l’ha sabut aprofitar Alejandro Casado en enviar el xut a la barrera.

A banda dels gols encaixats, l’expulsió també s’ha notat en la distància entre línies, ja que l’espai que ha deixat al mig del camp Castella i Lló l’ha gestionat amb encert Andalusia per marcar dos gols més en poc menys de dos minuts. Abraham Lozano ha marxat en velocitat fins a la frontal de l’àrea per provar el xut. Diego Llamazares l’ha rebutjat, però la pilota ha quedat morta molt a prop de la línia de gol i Rubén Navas només ha hagut d’empènyer-la. I ja en els instants finals del duel, Andalusia ha rematat la feina amb el quart i últim gol de Xavier Pleguezuelo amb una vaselina veient la sortida del porter rival. Amb la victòria d’avui i l’empat d’ahir davant Aragó, els andalusos tanquen la primera fase amb quatre punts; mentre que la Selecció de Castella i Lleó sub 16 marxa sense puntuar després de la derrota d’avui i la desfeta d’ahir davant Catalunya.

Al partit han assistit el directiu i delegat de la Federació Catalana de Futbol a Barcelona, Francesc Folguera; els subdelegats del Barcelonès Miquel Carrillo i Miquel Espert; el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors de l’FCF, Fèlix Gimeno; el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF, Xavi Moreno; i el responsable de capacitació del CTA de l’FCF, Jaume Reverté.