Campiones d’Espanya!
Notícies Generals | 08/05/2016
La Selecció Catalana sub 18 femenina ha guanyat València per 0 gols a 2 i ha aixecat el títol de campiona d’Espanya. Els gols els han marcat Patricia Guijarro i Maria González.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 2: Gemma Font, Nadia Dopico, Berta Bou, Ariadna Rovirola, Andrea Cortés, Patricia Guijarro, Irina Uribe (Teresa Morató, 41’), Sofia Hernández, Maria González, Guadalupe Martínez (Sara Ismael, 81’), Aitana Bonmatí (Emma Fernández, 89’). També ha jugat Laura Martínez en substitució de Morató (87’).

VALÈNCIA, 0: Cristina Valdelvira, María Ortells (Silvia Gallego, 78’), Cristina Cubedo, Andrea Palacios, Paula Sancho, Claudia Jiménez (Alba Cerdá, 66’), Laura Pascual (Alba Mampel, 53’), Cintia Montagut, Claudia Florentino, Marta Peiró, María Ortiz (Sara Medina, 66’).

Gols: Patricia Guijarro (0-1, 2’); Maria González (0-2, 19’).

Targetes grogues: cap.

Àrbitre: Julio Fermín Leo Ollo.

Públic: unes 300 persones.

Aquest any sí. Aquest any la Selecció Catalana sub 18 femenina s’ha proclamat campionat d’Espanya després de vèncer València per 0-2 en un partit dominat per les catalanes. L’any passat, a Conil de la Frontera, la Catalana va perdre a la final davant Madrid, però enguany les jugadores, molt conscients del que va passar a Cadis, no han donat opció a València. Des del primer minut, les catalanes han sortit a per totes i, de seguida, el primer gol ha pujat al marcador. Patricia Guijarro, des de la frontal de l’àrea, ha marcat per l’escaire (0-1). Encara confuses, les valencianes han perdut el control de la pilota i Catalunya ha pogut fer el seu joc, combinant al mig del camp i buscant l’esquena de la defensa rival.

Encara no s’havia arribat als vint minuts de joc quan Maria González ha marcat el que seria el definitiu 0-2. Als onze minuts li han anul·lat un gol per fora de joc, però al 19, Guadalupe Martínez ha vist la bona desmarcada de González i ha fet una passada entre la línia defensiva perquè el 9 de Catalunya marqués el segon. A partir d’aquest moment València ha utilitzat les múltiples faltes a favor per agafar a les jugadores catalanes desprevingudes. En una d’aquestes interrupcions, quan només quedava un minut per al descans, la defensa catalana no ha estat atenta i València ha tingut una de les millors ocasions del partit. La portera Gemma Font, però, ha tret una gran mà en l’u contra u, aguantant molt bé a la davantera valenciana.

La Selecció sub 18 femenina ha sortit amb les mateixes ganes i intensitat a la segona part i ja als cinc minuts, Teresa Morató ha avisat amb un xut des de gairebé la línia de fons que li ha sortit massa creuat. Set minuts més tard, ha estat el torn d’Aitana Bonmatí. La catalana ha iniciat una jugada individual des de la frontal de l’àrea, i ha conduit fins la línia de porteria per fer un centre-xut que ha acabat tocant el travesser.

Catalunya ha sabut trobar els millors espais per les bandes, on les extrems han fet un gran paper, superant gairebé sempre les seves rivals. En canvi, a la segona part, València ha trobat més possibilitats d’arribada pel centre del camp. En un error defensiu, el combinat valencià podria haver marcat, però el xut de Cintia Montagut des de la banda dreta s’ha estavellat al travesser. En els instants finals, les rivals també podrien haver tret profit d’una jugada que s’ha produït a l’àrea petita catalana, però les davanteres valencianes s’han fet un embolic i Gemma Font ha estat més llesta anticipant-se a un possible xut. Aleshores, les catalanes, veient que tenien el títol a tocar han preservat la pilota per evitar cap mal major i així han continuat fins el xiulet final.

Amb aquesta victòria, Catalunya aconsegueix aixecar la copa de campiona d’Espanya i treure’s el sabor agredolç que va deixar el subcampionat de l’any passat. A més a més, la Selecció ha guanyat tots els partits que s’han disputat aquesta temporada, des de la primera fase i fins la fase final. En la semifinal i la final han estat presents el directiu responsable del futbol femení de la FCF, Albert Montull; i el vicepresident Josep Llaó. Tots dos han fet entrega de les medalles i de la copa que acredita la sub 18 femenina com la millor selecció estatal.