Campions d’Espanya!
Notícies Generals | 30/07/2017
La Selecció Catalana Cadet Masculina aixeca el trofeu de campions d’Espanya per primera vegada en la història després d’imposar-se per 6 a 5 a Extremadura en la pròrroga.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 6: Adrià Serra, Adrián Martínez, Alejandro Mayral, Sergio Jurado, Marc Valle, Wail Belarbi, Antoni Escribano, Soleiman Batis, Adrià Torres, Pau Manzano, Riduan El Bassri i Jamal Belfkir.

EXTREMADURA, 5: Moisés Ortega, Ismael Izquierdo, Juan González, Álvaro Núñez, Adrián Gutiérrez, Rubén Ramos, José David Pilo, Álvaro Domínguez, Adrián Belloso, Víctor Fernández, Alejandro Gallardo i Joaquín Rocha.

Gols: Adrián Gutiérrez (0-1, 5’), Rubén Ramos (0-2, 16’), Juan González (0-3, 21’), Riduan El Bassri (1-3, 22’), Jamal Belfkir pp (1-4, 25’), Jamal Belfkir (2-4, 25’), Pau Manzano (3-4, 26’), Adrián Belloso (3-5, 29’), Wail Belarbi (4-5, 30’), Alejandro Mayral (5-5, 32’), Jamal Belfkir (6-5, 38’).

Targetes grogues: Álvaro Domínguez (24’).

La Selecció Catalana Cadet Masculina s’ha proclamat campiona d’Espanya per primera vegada en la història. La Catalana ha remuntat un partit complicat davant d’Extremadura per aixecar la Copa. Tot i anar perdent per tres gols de desavantatge, Catalunya ha lluitat cada pilota com si fos l’última per capgirar el marcador. Un gol de Jamal Belfkir a falta d'un minut per a la conclusió de la pròrroga ha donat el triomf als de Diego Blanco.

El partit ha començat de la pitjor manera possible per a Catalunya. Quan s’havien disputat tres minuts, l’extremeny Adrián Gutiérrez ha aprofitat una pilota morta dins l’àrea per marcar la primera diana de l’encontre. La Selecció s’ha vist superada en el tram inicial del xoc davant d’una Extremadura que ha generat molt perill des de la segona línia. De fet, les intervencions d’Adrián Martínez han salvat el 0-2 en més d’una ocasió.

Només començar el segon quart, Extremadura ha ampliat diferències gràcies a un xut creat de Rubén Ramos. Quatre minuts després, l’extremeny Juan González ha marxat del seu defensor en una gran acció individual que ha culminat amb un tir sec a l'escaire dret. La resposta de Catalunya ha estat immediata i Riduan El Bassri ha escurçat distàncies de falta. El gol ha esperonat a la Catalana, que ha cregut en la remuntada. Amb un ritme de circulació més elevat, la Selecció ha gaudit d’oportunitats per marcar el 3-2, però la defensa i el porter extremeny ho han evitat.

Quan millor estava jugant la Selecció, en els primers compassos del tercer període ha arribat el quart d’Extremadura, obra de Jamal Belfkir amb una remada de cap en pròpia porteria. No obstant això, un minut més tard, s’ha refet de l’acció anterior i ha anotat el 2-4 amb un potent xut, impossible d’aturar pel porter extremeny. Seguidament, Riduan El Bassri ha assistit a Pau Manzano perquè, lliure de marca al segon pal, apropés a la Catalana a l’empat. Malgrat això, ha estat l’extremeny Adrián Belloso qui ha tornat a marcar per al seu combinat amb un poderós tir a la mitja volta. La reacció catalana en els darrers minuts ha estat magnífica. Wail Belarbi i Alejandro Mayral han marcat dos gols pràcticament consecutius que han suposat el 5 a 5. Ja a la pròrroga, Jamal Belfkir, premiat com a màxim golejador del torneig, a falta d'un minut per arribar a la tanda de penals ha donat un històric triomf a la Selecció.