Cara per al Barça, creu per al Girona i l’Espanyol a la Copa
Copes | 31/01/2019
L’equip blaugrana serà aquest divendres al bombo de les semifinals, mentre que els gironins i els periquitos diuen adéu a la competició.
Girona FC

El FC Barcelona serà aquest divendres al bombo del sorteig de les semifinals de la Copa del Rei (13.30 hores), després de remuntar l'eliminatòria dels quarts de final davant el Sevilla FC i aconseguir el passi a la següent ronda. En canvi, els altres dos blocs catalans que seguien vius en la competició, el Girona FC i el RCD Espanyol, han dit adéu al torneig del KO, en caure en el partit de tornada enfront el Real Madrid CF i el Real Betis, respectivament.

Punt i final amb honor a una històrica participació del Girona

En el darrer dels duels disputats, aquesta nit el Girona FC ha tancat amb honor una històrica participació a la Copa, en perdre contra el Real Madrid CF a Montilivi (1-3). Amb desavantatge de l'anada en el global, el conjunt dirigit per Eusebio Sacristán, tot i portar el domini en la fase inicial, s'ha topat amb un Benzema inspirat que ha signat un doblet amb dos tirs col·locats a l'àrea. A la vegada, Keylor Navas ha evitat la diana local davant un parell d'arribades d'Stuani.

Girona FC

A la represa, un xut de Lucas Vázquez s'estavellava al pal, i una acció elaborada ha permès als blanc-i-vermells escurçar distàncies gràcies al gol del futbolista del planter Pedro Porro, que ha culminat a la perfecció una paret amb un tir ras que ha superat el porter per sota les cames. No obstant això, Marcos Llorente, amb una dura canonada rasa, ha sentenciat el marcador a favor dels madridistes, posant el punt i final al paper dels gironins en una competició on aquesta temporada han arribat més lluny que mai, amb l'eliminació de rivals com l'Atlético de Madrid inclosa.

El vicepresident de la Federacio Catalana de Futbol i delegat a Girona, Jordi Bonet, ha assistit al partit entre el Girona FC i el Real Madrid CF.

Girona FC

El Barça capgira l'eliminatòria en un partit vibrant al Camp Nou

Al seu torn, ahir dimecres el FC Barcelona va exhibir la seva millor versió per capgirar l’eliminatòria davant el Sevilla FC al Camp Nou. Després de perdre al Sánchez Pizjuán a l'anada, els d’Ernesto Valverde van obtenir el bitllet per disputar les semifinals de la Copa del Rei després de golejar els de Pablo Machín (6-1). Quan només s’havien disputat 11 minuts, Coutinho va avançar els blaugrana transformant amb èxit un penal. Poc després, el porter holandès Jasper Cillessen va salvar l’empat aturant una pena màxima executada per Banega. Al 32’, Rakitic va aprofitar una assistència d’Arthur per anotar el segon.

FC Barcelona

El Barça va sortir disposat a encarrilar l’eliminatòria al segon temps. D’aquesta manera, al minut 53, Coutinho va marcar la segona diana del seu compte particular amb una sensacional rematada de cap gràcies a una centrada de Luis Suárez. Tot seguit, Sergi Roberto, amb un tir creuat i sec, va batre Soriano per fer pujar el quart al marcador. Tanmateix, el Sevilla no va rendir-se i va retallar diferències mitjançant un gol d’Arana. Tot i això, als darrers minuts, els blaugrana van sentenciar l’eliminatòria amb gols de Luis Suárez i Messi.

Al FC Barcelona - Sevilla FC van ser-hi presents el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el tresorer de la junta directiva de l’FCF, Miquel Sellarès.

L’Espanyol frega la classificació però cau a la pròrroga al Villamarín

El RCD Espanyol, també ahir, va quedar-se a les portes de les semifinals de la Copa del Rei, en caure derrotat a la pròrroga davant el Real Betis al Benito Villamarín (3-1). Els de Rubi, que van empatar en el xoc d’anada, van obrir la llauna amb un gol de Leo Baptistao a la mitja hora de joc en rematar de cap una centrada de Piatti. Malgrat gaudir d’oportunitats clares per marcar, l’Espanyol no va aconseguir ampliar l’avantatge abans del descans.

Real Betis Balompié

Els bètics van tornar dels vestidors amb una marxa més i van dominar el partit a través de la possessió de la pilota. Quan faltaven 20 minuts per al final, Lo Celso va equilibrar l'eliminatòria. En el temps afegit, Marc Roca va veure la segona targeta groga i fou expulsat, deixant els periquitos en inferioritat numèrica. Ja a la pròrroga, els verds-i-blancs van treure profit de la superioritat numèrica per endur-se el premi amb els gols de Sergio León, finalitzant una gran jugada individual, i de Mandi. Una ensopegada que deixa els blanc-i-blaus fora de la Copa del Rei.