Castella La Manxa s’apodera de la final i es proclama Campiona d’Espanya
Els manxecs golegen a la Regió de Múrcia per 4 gols a 10 en una final en la qual s’han mostrat molt superiors en tot moment i han anul•lat el joc dels murcians.
REGIÓ DE MÚRCIA
4 - 10
CASTELLA LA MANXA
Hugo Méndez Mohssine Hassani, Alejandro García, Miguel Ángel Vicente, Francisco Javier Salar, Mario Cárceles, Gonzalo Martínez, Borja Camacho, Jaime Rabadán, Iván Inglés, José María Moreno, Juan José Moreno.
Sergiu Ioan, Jorge Salcedo, Francisco Sanz, Juan Carlos Pontones, Carlos Martínez, Luis Gómez, Jesús Serrano, Juan Martín, Alejandro Muñoz, Fernando Díaz, Pablo García, Esteban García del Pino.
Miguel Ángel Vicente (1-3, 15’); Juan José Moreno (2-3, 19’; 3-7, 32’; 4-8, 35’).

Juan Carlos Pontones (0-1, 5’); Alejandro Muñoz (0-2, 8’); Francisco Sanz (0-3, 15’); Fernando Díaz (2-4, 23’); Alejandro Muñoz (2-5, 24’; 2-6, 25’); Jorge Salcedo (2-7, 27’); Fernando Díaz (3-8, 34’); Fernando Díaz (4-9, 37’; 4-10, 40’).
Rogelio Pacheco Gómez i Bernardo Simon Benet (àrbitres), Marcos Rueda Salcedo (3r àrbitre) i Alberto López Muñoz (cronometrador).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

Una final mai està exempta d’emocions i intensitat. I la final del Campionat d’Espanya Infantil masculina de futbol sala entre la Regió de Múrcia i Castella La Manxa no ha estat una excepció. Les dues Seleccions s’han enfrontat en un Pavelló Municipal de Puigcerdà ple de gom a gom i que ha viscut un bon espectacle. I és que Castella La Manxa ha imposat la seva autoritat marcant ben aviat, però Múrcia s’ha refet del cop i a falta d’un minut per anar als vestidors ha iniciat la remuntada. Els manxecs han protagonitzat un gran joc col·lectiu i deixant sense capacitat de reacció a una Múrcia que no ha sabut parar els seus atacs. Amb només cinc minuts jugats, Jesús Serrano ha vist el desmarcatge de Juan Carlos Pontones al segon pal, que ha tingut temps de controlar la pilota i enviar-la al fons de la xarxa amb la sort que Juan José Moreno l’ha desviat lleugerament amb el cos i ha sorprès el porter.

En una ràpida transició, Jorge Salcedo ha enviat una pilota llarga cap a Serrano, que s’ha plantat sol davant Hugo Méndez, en una nova ocasió clara de Castella La Manxa. Tres minuts més tard, Salcedo ha marxat en carrera per la banda fins a la línia de fons, fent l’assistència al segon pal, on Alejandro Muñoz ha fet el 0-2 sense oposició. Els manxecs han trobat espais entre línies amb facilitat i, a més, Fernando Díaz ha estat molt viu en robar a la frontal de l’àrea una sortida de pilota de Múrcia i cedir-la a Francisco Sanz per fer el tercer. Tanmateix, la Regió de Múrcia ha ressorgit i, en un servei de banda, Miguel Ángel Vicente s’ha endut un rebot de la defensa per retallar distàncies amb un xut ras. I a falta d’un minut per al descans, Juan José Moreno ha executat un fort xut exterior que ha donat ales al seu combinat per intentar capgirar el resultat en el segon temps.

Una gran jugada individual de Juan Carlos Pontones, arribant fins al pal de la porteria de Múrcia, no ha acabat entrant perquè Mario Cárceles l’ha pogut treure sobre la línia de gol. Castella La Manxa ha tret profit de la pilota parada, ja que en dos córners i en un servei de banda han arribat tres gols pràcticament consecutius. Fernando Díaz ha mostrat el seu fort xut marcant el 2-4, mentre que Alejandro Muñoz ha aconseguit el seu segon gol des de fora l’àrea. El hat-trick l’ha marcat amb un golàs des de tres quarts de pista que ha entrat per l’escaire, impossible per a Hugo Méndez. Els manxecs no han volgut especular amb el resultat i en el segon temps han fet la feina en només dos minuts. Una gran jugada individual de Fernando Díaz dins l’àrea ha servit per a què Jorge Salcedo marquès el 2-7. Tot i que la superioritat de Castella La Manxa s’ha fet més evident a la segona part, Múrcia no ha renunciat a l’atac i Juan José Moreno ha rematat una assistència al segon pal d’Iván Inglés.

Fernando Díaz ha mostrat la seva qualitat en desfer-se de la defensa i del porter per ampliar la diferència. Un minut després, Juan José Moreno ha marcat l’últim gol de Múrcia i el seu hat-trick particular en una bona jugada individual. I ja en els últims tres minuts, Díaz encara ha volgut dir la seva en marcar un pòquer de gols i tancar una final rodona per a Castella La Manxa, molt superior a una Regió de Múrcia que no ha estat còmode en cap moment del duel. En l’entrega de premis, els alcaldes de Llívia i Alp han donat la copa de subcampions a Múrcia; mentre que l’alcalde de Puigcerdà i el vicepresident de l’FCF, Josep Llaó, han lliurat la copa de campions als manxecs.

A la final ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle; el cap del CTAFS de l’LCFS, Marcelino Blázquez; l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner; l’alcalde de Llívia, Elies Nova; les regidores d’esports de Puigcerdà, Montserrat Dolcet i Mar Quera; el regidor d’Alp, Miquel Puig; i el president de l’AEE Vedruna Puigcerdà, Àngel Maurell.