Catalunya Benjamí debuta amb victòria contra la vigent campiona
FS Notícies | 25/04/2019
Els jugadors de Jordi Barrero han superat la Selecció d'Astúries per 5 a 2 i han signat un debut somiat en el Campionat d'Espanya Benjamí de futbol sala de San Javier (Múrcia).

Catalunya
5 - 2
Astúries
Catalunya
Asier Pecero, Pau Moya, Luca Gamini, Nacho Melero, Gerard Cano, Gerard Blum, Roger Garcia, Lucas Fernández, Alex Torrecullas, Oriol Morros, Arnau Lavilla i Oriol Anguita.
Astúries
Samuel Álvarez, Diego Valdes, Jorge Capellan, Álvaro Margareto, Mateo Álvarez, Mateo Garcia, Xune Rivas, Eduardo González, Àlex Menéndez, Daniel Rodríguez, Álvaro Abril i Hugo Álvarez.
1-0 Oriol Morros (9'); 2-0 Arnau Lavilla (9'); 3-0 Oriol Morros (14'); 4-1 Luca Gamini (16') i 5-1 Pau Moya (20').

3-1 Mateo García (15') i 5-2 Mateo García (24').
Andrés Botella i Antonio Navarro (àrbitres principals); José Pascual Sánchez (àrbitre assistent).

Estrena per la porta gran. La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala ha debutat amb victòria al Campionat d'Espanya després de derrotar Astúries, la vigent campiona, per 5 gols a 2. Catalans i asturians han protagonitzat un inici de partit de tempteig en què ni uns ni altres han volgut prendre excessius riscos per evitar errors matiners. Una arribada perillosa de Luca Gamini al minut 3 ha obert l'aixeta de les ocasions amb una rematada que ha sortit fregant el pal dret de la porteria de Samuel Álvarez. La primera internada amb perill dels quadribarrats ha tingut la resposta immediata dels jugadors d'Enrique González, que amb un u contra u molt perillós, neutralitzat a la perfecció pel porter català, Gerard Cano, han estat a punt d'avançar-se amb un gol que podria haver canviat tot el guió del matx.

Les oportunitats inicials han donat pas als gols, i en aquest escenari d'intercanvi de cops, ha estat la Selecció qui, amb dues dianes consecutives al minut 9 de partit, ha sacsejat el duel de dalt a baix. Oriol Morros, amb una rematada de golejador nat des del cor de l'àrea (1-0), i el capità català, Arnau Lavilla, amb un xut que ha tret totes les teranyines de la porteria asturiana (2-0), han canviat en un tres i no res el signe del partit i han omplert de confiança una Catalunya que ha continuat prement l'accelerador. Una nova jugada ofensiva dels catalans ha brindat a un Oriol Morros en estat de gràcia l'oportunitat per posar encara més distància entre els dos combinats. El pivot quadribarrat ha fet pujar el 3 a 0 al lluminós en l'últim minut del primer assalt amb un gol tocat per la vareta màgica de la fortuna. Tanmateix, quan semblava que els primers 15 minuts estaven destinats a exhaurir-se amb el 3 a 0, el jugador d'Astúries, Mateo García, ha aparegut en escena per donar vida als seus amb el 3 a 1, una diana en el darrer sospir que ha servit per tancar la primera part.

El gol psicològic d’Astúries al tram final del primer acte no ha afectat, ni de bon tros, la mentalitat d’una Catalunya que ha sortit a la represa amb una energia espectacular. Només un minut li ha calgut al conjunt de Jordi Barrero per esvair els fantasmes d’una possible remuntada rival. Luca Gamini, en una jugada nascuda d'una recuperació sensacional en pista pròpia, ha encarat i driblat el porter asturià, Hugo Álvarez, per després definir a la perfecció i fer pujar el 4 a 1, un resultat que ha tornat a marcar el terreny entre les dues seleccions. L'ambició dels quadribarrats no s'ha aturat amb el quart gol. Ans al contrari. Liderats per una fam excepcional, Catalunya ha marcat el 5 a 1 amb una nova diana, aquesta vegada gentilesa de Pau Moya al minut 20 (5-1), després d'una jugada individual magistral de l'ala català que Moya ha materialitzat amb molta classe.

Malgrat l'avantatge simptomàtic en el lluminós del Prínicipe de Asturias, no tot el peix estava venut quan la parròquia catalana celebrava el cinquè gol de la Selecció. Els jugadors d'Enrique González, sense res a perdre, s'han deslliurat del nerviosisme i han començat a gaudir de les primeres oportunitats de la segona meitat. Mateo García ha tornat a perforar la porteria quadribarrada amb el 5 a 2 al minut 24, però els de Barrero han tancat files amb molta disciplina i han segellat el triomf en la seva estrena en el Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques.