Catalunya cau eliminada malgrat imposar-se amb contundència a La Rioja
FS Notícies | 08/02/2018
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala tomba un rocós rival per 0 a 7 en una gran actuació col·lectiva però es queda fora de les semifinals del Campionat d’Espanya.

Fitxa tècnica:

LA RIOJA, 0: Celia Nuin, Aroa Prieto, Silvia García, Izaskun Olivares, Claudia Carrasco, Paula Torquemada, Lucia Saenz, Ainara González, Erika Marzo, Carmen Abad, Andrea Leza i María Rodero.

CATALUNYA, 7: Maria Melero, Laura García, Laura Torres, Laia Haro, Clara Segado, Noelia Vázquez, Núria Salvador, Andrea Gomariz, Mireia Gómez, Èlida Tortosa i Sandra del Olmo.

Gols primera part: Laura Torres (0-1, 10’), Laura García (0-2, 11’; 0-3, 19’).

Gols segona part: Èlida Tortosa (0-4, 32’), Núria Salvador (0-5, 37’; 0-6, 37’), Laura Torres (0-7, 40’).

Targetes grogues: Carmen Abad (25’).

Conjunt arbitral: Borja Darriba Villamor i Mario Salinas García (àrbitres), i José Francisco Prados Caamaño (àrbitre assistent).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

Després de debutar amb derrota contra Andalusia, la Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha ofert una gran versió per doblegar una defensiva La Rioja. Les de Clàudia Pons s’han mostrat intractables en l’aspecte defensiu i han aprofitat les seves ocasions en atac. Malgrat aquest treballat triomf, Catalunya cau eliminada de la Fase Única del Campionat d’Espanya que s’està disputant a Lugo en quedar-se sense opcions matemàtiques d’accedir a les semifinals.

Valenta, decidida i amb les idees clares. Així ha sortit Catalunya al parquet del Pavelló Municipal de Viveiro per intentar emportar-se la victòria contra una rocosa La Rioja. La primera arribada perillosa catalana ha estat un poderós xut de Núria Salvador que la portera de La Rioja Celia Nuin ha enviat a córner. Després de diversos avisos, Laura Torres ha inaugurat el marcador en aprofitar un mal refús de la portera local.

La Selecció ha seguit assetjant la porteria rival fins que ha arribat el 0 a 2. Laura García, molt atenta a l’interior de l’àrea, ha culminat amb èxit una jugada assajada de córner. Per la seva part, La Rioja ha optat per continuar defensant a prop de la seva àrea, amb les línies juntes, esperant un error català per sortir ràpida al contraatac. Quan només faltava un minut per al descans, Laura García ha anotat el segon gol del seu compte particular en materialitzar una magnífica assistència de Clara Segado.

En la represa, les de Clàudia Pons no han aixecat el peu de l’accelerador i s’han abocat a l’atac per eixamplar diferències en el marcador. El premi a la insistència catalana ha arribat al minut 32, quan Èlida Tortosa ha col·locat la pilota a l’escaire en un fantàstic gest tècnic. La Rioja ha començat a jugar de cinc per intentar remuntar l’encontre. D’aquesta manera, la sub 17 femenina ha aprofitat un error local en la zona de creació, i Núria Salvador ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

Només uns segons més tard, la mateixa Salvador ha marcat el 0 a 6 culminant una vertiginosa contra. Ja en l’últim minut, Laura Torres ha tancat la golejada amb un poderós xut quan la portera de La Rioja intentava blocar el cuir. Així doncs, Catalunya s’acomiada de la Fase Única del Campionat d’Espanya amb una victòria solvent contra un rival que ha lluitat fins al final.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle, i els directius de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala i Juan Carlos Hueto.