Catalunya debuta amb un triomf contundent contra Ceuta
FS Notícies | 11/05/2018
La Selecció Catalana Infantil masculina de futbol sala se situa líder del Grup C després de derrotar per 12 a 0 el conjunt de Ceuta.

12 - 0
CEUTA
Eloy Collazos, Paul Linares, Toni Cerdà, Sergi Yañez, Ignacio Prieto, Ernest Oruña, Jorge Pérez, Pol Cano, Adrián Tapias, Marc Paterna, Ignacio Echevarría i Martí Antolín.
CEUTA
David Rodríguez, Iker Amores, Adrián Robles, Carlos Gómez, Ayoub Sougrati, Pedro Berruezo, Omar Mohamed, Iñaki Infante, Ubai Mohamed, Adam Bujiar, Raúl Salguero i Alejandro Rodríguez.
Pol Cano (1-0, 3’); Ignacio Echevarría (2-0, 8’); Adrián Tapias (3-0, 8’); Ernest Oruña (4-0, 16’); Toni Cerdà (5-0, 18’; Ignacio Echevarría (6-0, 28’); Marc Paterna (7-0, 33’); Jorge Pérez (8-0, 36’); Ernest Oruña (9-0, 36’); Sergi Yañez (10-0, 36’); Adrián Tapias (11-0, 37’); Sergi Yañez (12-0, 38’).

Ubai Mohamed (22’); Omar Mohamed (36’).
Javier Fernández Fuentes i Carles Estruch Olivé (àrbitres), i Silvia Serrano Sánchez (cronometradora).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana Infantil masculina de futbol sala ha debutat amb una solvent victòria contra Ceuta a la Fase Única del Campionat d’Espanya que s’està disputant a Puigcerdà, Alp i Llívia. Catalunya ha saltat al parquet amb l’objectiu d’imposar el seu estil de joc des de l’inici. Després d’una bona ocasió d’Ernest Oruña que ha desviat un defensor de Ceuta a córner, ha estat Pol Cano, al minut 3, qui ha inaugurat el marcador amb un poderós tir que ha entrat per l’escaire. Amb les idees clares en atac i segurs a nivell defensiu, els de Miguel Fontecha han assetjat la porteria de Ceuta, que ha aconseguit mantenir l’1-0 durant força temps gràcies, en bona mesura, a les aturades d’un inspirat David Rodríguez sota pals.

La insistència catalana ha tingut premi al minut 8. Primer ha estat Alejandro Echevarría, molt atent, qui ha aprofitat un mal refús del porter de Ceuta per ampliar diferències. Segons més tard, Adrián Tapias, lliure de marca al segon pal, ha enviat la pilota al fons de la xarxa culminant una gran jugada col·lectiva. Seguidament, Ignacio Prieto ha tingut el 3 a 0 en les seves botes, però el seu xut s’ha estavellat al pal. Quan faltaven quatre minuts per al descans, Ernest Oruña ha marcat el segon gol del seu compte particular després de combinar amb Ignacio Echevarría. I, dos minuts més tard, Toni Cerdà, totalment sol a l’interior de l’àrea, ha aprofitat un altre mal refús del porter de Ceuta per anotar el 5 a 0 abans del descans.

El guió del xoc no ha canviat en els primers compassos del segon temps. La Selecció ha seguit imprimint un ritme de joc molt alt, generat perill amb certa facilitat contra un rival que li costava incomodar la porteria defensada per Eloy Collazos. La superioritat catalana a la pista s’ha tornat a traduir al marcador al minut 28, quan Ignacio Echevarría ha batut David Rodríguez amb un xut sec ajustat al pal des de la frontal de l’àrea. Tot seguit, Marc Paterna ha marcat el setè amb un poderós tir.

Catalunya no s’ha relaxat i Jorge Pérez, en una jugada d’estratègia, i Ernest Oruña, al contraatac, s’han sumat a la golejada. Poc després, Sergi Yañez ha marcat el desè amb un toc de qualitat. Ja en els darrers instants del xoc, Adrián Tapias, amb un llançament de doble penal i un toc de qualitat d’esquena a porteria, ha anotat els dos darrers gols del matx. Amb aquest triomf, la Selecció assoleix el liderat del Grup C.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; el directiu i delegat de l’FCF al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i el subdelegat a la zona, Pep Graus.