Catalunya domina i s’exhibeix davant Ceuta
FS Notícies | 23/03/2018
La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala goleja en el seu debut a la Fase Única del Campionat d’Espanya davant Ceuta (6-0) fent un gran partit, amb una alta intensitat fins al xiulet final. El segon duel serà dissabte a les 10.00 hores contra Madrid.

6 - 0
CEUTA
Daniel Rodrigo, Jan Carreño, Pol Falomí, Marcos Salido, Martí Casanovas. També han jugat: Andreu Reyes, Marc Parra, Sander Tuijtelaars, Martí Díaz, Manuel Atienza, Roger Garcia, Arnau Lavilla.
CEUTA
Alejandro González, Anuar Abdenebit, Iker García, Alejandro Mora, Daniel Expósito. També han jugat: Hamza Mohamed, Sergio Cubel, Solaymane Abdellqui, Javier González, Aitor Martínez, Mohamed Cherik Megharbi, Ibrahim Chellaf Baali.
Marcos Salido (1-0, 3’); Manuel Atienza (2-0, 5’); Roger Garcia (3-0, 8’); Pol Falomí (4-0, 12’); Marcos Salido (5-0, 20’); Sander Tuijtelaars (6-0, 27’).

Espectadors: Un centenar de persones, aproximadament.

Els nervis sempre són un factor important a tenir en compte quan es debuta en un Campionat d’Espanya. I encara més si es tracta de la categoria Benjamí. Tanmateix, la Selecció Catalana ha deixat de banda el nerviosisme i ha sortit a competir davant Ceuta amb un nivell molt alt. Catalunya ha exercit una forta pressió en tot moment, sense deixar pensar els rivals i tallant les accions de contra cop. Els jugadors dirigits per Jordi Barrero s’han mostrat segurs en totes les zones de la pista, tenint la possessió de la pilota i controlant el tempo del partit. Als tres minuts de joc, Marcos Salido ha obert el marcador amb un xut que s’ha colat entre les cames del porter de Ceuta. Poc després, la Selecció Benjamí ha trobat un segon gol que encara els ha donat més confiança amb un fort xut des de fora l’àrea de Manuel Atienza. Tot i la superioritat, Ceuta és qui primer s’ha acostat amb perill a la porteria de Catalunya, amb un remat d’Anuar Abdenebit fallit. De fet, però, aquesta ha estat l’única acció clara que ha tingut Ceuta en tot el duel.

Una bona pressió dels catalans ha suposat una pèrdua dels rivals i Roger Garcia s’ha endut la pilota per creuar-la al segon pal i marcar el tercer. En una possessió de Ceuta, el porter no ha estat conscient que un company li havia passat la pilota dins l’àrea i Alejandro González l’ha agafat amb les mans. En la falta indirecta executada per Pol Falomí, el català ha fet el 4-0 amb un potent xut que ha entrat per l’escaire. La Catalana ha demostrat una gran qualitat i no donant cap jugada per perduda. I és que a falta de set segons per al final del duel, els catalans han pressionat molt intensament la sortida de pilota dels rivals. Si bé és cert que Ceuta ha sortit a la segona part més tranquil·la que en el primer temps i elaborant millor les seves jugades, Catalunya no els hi ha donat cap opció.

En una nova recuperació, Marcos Salidos ha robat la pilota a la banda i ha conduït tot sol cap a la porteria per marcar el seu doblet particular. A la segona part, la Selecció Benjamí ha jugat amb més pausa, controlant els pas del temps amb intel·ligència i sense arriscar. Així és com han anat passant els minuts fins que en el tram final, a la sortida d’un córner, Sander Tuijtelaars ha tret profit del mal refús de la defensa de Ceuta per tancar el resultat amb el 6-0 final. Amb aquesta solvent victòria, la Selecció Catalana Benjamí masculina de futbol sala jugarà el segon partit de la Fase Única del Campionat d’Espanya davant Madrid dissabte a les 10.00 hores, enfrontament que també es disputarà al Pavelló Municipal Ángel Rodríguez de Montijo i que es podrà seguir en directe a fcf.cat.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle.