Catalunya es proclama subcampiona d’Espanya en un duel dur i igualat
Notícies Generals | 23/04/2017
La Selecció Catalana sub 18 masculina ha perdut la final del Campionat d’Espanya davant l’Aragó per 0 gols a 2 en un duel dens, igualat i amb moltes poques ocasions de gol.

CATALUNYA, 0: Adrián López, Dani Reina, Roman Tugarinov, Albert Alavedra, Pol Lozano, Enrique Delgado (Adrià Gené, 54’), Josep Calavera (Ángel Baena, 82’), Bojan Radulovic, Sergio Gómez, Marc Baró (Marc Llinares, 46’), Iván Gil (Carlos Gilbert, 82’).

ARAGÓ, 2: Juan Carlos Azon, David Vicente, Jorge Pérez (Nicolás Ruiz, 84’), Pablo Ballesteros, Jesús Álvarez, Jose María Losfablos, Carlos Vicente, Jose Ignacio Uche, Luis Ángel Forcén (Alberto Soro, 58’), Álvaro Martín, Diego Martínez (Alejandro Puertas, 65’) .

Gols: Alejandro Puertas (0-1, 71’); Carlos Vicente (46’).

Targetes grogues: Pol Lozano (8’), Jose María Losfablos (31’), Enrique Delgado (43’), Marc Llinares (58’ i 47’), Jorge Pérez (82’), Jose Ignacio Uche (86’).

Equip arbitral: Sergio Usón Rosel, Diego García Polo (Àrbitre Assistent), Alfredo Ramo Andrés (Àrbitre Assistent), Esteban Hernández Andrés (4t Àrbitre).

Espectadors: unes 700 persones, aproximadament.

L’any 2010 la Selecció Catalana sub 18 masculina es va proclamar campiona d’Espanya. Set anys més tard, Catalunya ha tornat a disputar una final d’aquest torneig, però la victòria ha estat per al bàndol aragonès. Els jugadors de Miguel Ángel Samprón han realitzat un partit seriós, buscant constantment els davanters, però la sòlida defensa d’Aragó ha impedit qualsevol arribada. Catalunya ha sortit a jugar amb la idea de buscar ràpid a Bojan Radulovic per generar ocasions clares de gol, però Aragó ha pujat molt la línia defensiva i això ha provocat que la Catalana no trobés espais. Els aragonesos han concentrat el joc al centre del camp i han pressionat bé la sortida de pilota de la sub 18.

Catalunya s’ha vist obligada a recular i ha jugat molt amb el porter Adrián López, buscant així una bona línia de passada cap als extrems. Ambdues seleccions han estat ben posicionades sobre el terreny de joc i no han volgut arriscar. Així doncs, durant el primer temps s’han vist poques arribades a les àrees, i ni Catalunya ni Aragó han pogut xutar entre els tres pals. La sub 18 no ha perdut la paciència i, a base de tocar i tocar, ha intentat buscar les espatlles de la defensa rival.

La segona part ha estat igual de travada que la primera, però els aragonesos, esperonats per l’afició local, han pujat una marxa més. A l’equador d’aquest segon temps, Alberto Soro ha rematat de cap una pilota provinent de la banda, però la pilota s’ha passejat per davant la porteria catalana sense trobar rematador. Aquesta ha estat l’ocasió més clara de la Selecció d’Aragó fins al moment, ja que a les acaballes del partit han arribat els dos gols. Catalunya ha continuat amb el seu joc de toc, però també ha tingut dificultats per trobar els espais necessaris per superar línies.

Una i una altra vegada, la sub 18 masculina ha intentat connectar amb els seus davanters, però la bona col·locació dels jugadors aragonesos no han permès aquesta connexió i han evitat les jugades d’atac de Catalunya. Al minut 71, una pèrdua d’Adrià Gené a la frontal de l’àrea, just quan iniciava una contra, ha suposat una bona intervenció d’Adrián López, però el seu refús ha caigut als peus d’Alejandro Puertas, que només ha hagut d’empènyer la pilota al fons de la xarxa per obrir el marcador (0-1). Tot i que la Catalana no ha abaixat els braços i s’ha llençat a l’atac per buscar l’empat, el gerro d’aigua freda ha arribat al primer minut del temps afegit. En una jugada ofensiva de Catalunya, Aragó l’ha robat i ha sortit a la contra, agafant els catalans desprevinguts. D’aquesta manera, Carlos Vicente ha marcat el segon, tot sol, en culminar aquesta ràpida acció.

Tot i el resultat advers, Catalunya ha donat una excel·lent imatge en les tres fases disputades, sent un dels equips més ordenats i organitzats col·lectivament, i amb molta qualitat tècnica a nivell individual. Després de set anys de no disputar una final Juvenil, la Selecció Catalana sub 18 masculina s’ha proclamat subcampiona d’Espanya. Al partit ha assistit el president de la FCF, Andreu Subies, que ha fet entrega de la copa al capità Pol Lozano; el vicepresident Josep Llaó; i el Secretari de Junta i delegat de la FCF a Tarragona, Josep Vives; entre d’altres autoritats.