Catalunya fa història proclamant-se campiona d’Espanya per cinquena temporada consecutiva
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala tomba l’Aragó per 2 a 3 en la pròrroga després de començar perdent gràcies a una exhibició col·lectiva.

ARAGÓ
2 - 3
ARAGÓ
Dani Álvarez, Casillas Sancho, Luis Terraz, Marcos Forga i Jorge Tabuenca. També han jugat: Ivan Guajardo, Lagunas, Alejandro Pamplona, Manu Franco, Diego Pardo, Sergio Oliva i Josué Pardo.
Borja Puerta, Alejandro Cerón, Roberto Gregorio, Mario López i Juan Francisco Hervás. També han jugat: Bernat Povill, Víctor Manuel Muñoz, David Peña, Sergi Trillas i Álex Lacambra.
Jorge Tabuenca (0-1, 18’); Manu Franco (2-2, 39’).

Juan Francisco Hervás (1-1, 26’); Bernat Povill (1-2, 34’); Juan Francisco Hervás (2-3, 42’).
Jorge Tabuenca (24’)

Mario López (25’), Alejandro Cerón (31’).

Espectadors: 1.500 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala fa més història que mai després de proclamar-se campiona d’Espanya en aquesta categoria per cinquena temporada consecutiva. Els de Jorge Vargas han marxat als vestidors perdent per 1 a 0, però han sabut reaccionar en un magnífic segon temps i s’han emportat la Copa gràcies a la diana de Juan Francisco Hervás en la primera part de la pròrroga.

Intensa, valenta i decidida. Així ha saltat a la pista Catalunya, conscient de la importància de començar bé la final en un Palacio de los Deportes d’Utebo que s’ha omplert de gom a gom. Quan només s’havia disputat un minut, Roberto Gregorio ha posat a prova els reflexos del porter aragonès amb un poderós xut que ha desviat a córner. Poc després, ha estat un incisiu David Peña qui ha intentat una vaselina que no ha trobat porteria per ben poc i, posteriorment, Juan Francisco Hervás ha xutat al pal.

Quan semblava més a prop el gol català, el combinat aragonès s’ha avançat en el marcador. Al minut 16, Jorge Tabuenca ha aprofitat una passada sensacional de Marcos Forgas i ha batut Borja Puerta amb un tir ras. La Selecció no ha caigut en el parany de la precipitació i ha continuat desplegant el seu joc habitual, combinant amb encert i rapidesa en atac, i sense cometre errades significatives a nivell defensiu.

La segona part ha començat igual que ha acabat la primera. La Catalana, amb les idees clares, ha assetjat contínuament la porteria adversària. Quan només s’havien jugat dos minuts, Bernat Povill ha estavellat una pilota al travesser després d’una gran jugada individual de Mario López. El premi a la insistència catalana ha arribat al minut 26, quan Juan Francisco Hervás, molt murri, ha aprofitat un refús defensiu aragonès a l’interior de l’àrea per enviar la pilota al fons de la xarxa.

El tram final de l’encontre ha estat marcat per una Catalunya que ha intentat portar la iniciativa en el joc, mentre que els amfitrions han esperat la seva oportunitat al contraatac. Quan faltaven sis minuts per al final, Bernat Povill, molt actiu durant tot el xoc, ha marcat l’1-2 amb un poderós xut ajustat a la base del pal, impossible d’aturar per al porter aragonès. El conjunt local, per la seva part, ha aconseguit anivellar de nou una emocionant final gràcies a una diana de Manu Franco al minut 39. L’aragonès ha superat Borja Puerta amb un xut sec.

Ja en la pròrroga, la Catalana no s’ha arronsat i ha continuat atacant per marcar el gol que l’apropés a la victòria. D’aquesta manera, Juan Francisco Hervás, al minut 42, ha culminat amb èxit una sensacional jugada col·lectiva i ha tornat a avançar a Catalunya en el marcador. Malgrat que l’Aragó ha intentat equilibrar de nou el partit, una sòlida defensa catalana i un extraordinari Borja Puerta ho han impedit. Així doncs, la Selecció segueix fent història en conquerir per cinquena temporada consecutiva el Campionat d’Espanya en aquesta categoria.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle, i el directiu de l’FCF i l'LCFS Javier Lerma.