Catalunya guanya per la mínima a Extremadura
Notícies Generals | 28/12/2016
La Selecció Catalana sub 18 masculina aconsegueix els tres punts després de disputar un partit força igualat en què Extremadura ha sabut neutralitzar els punts forts de la Catalana (1-0).

CATALUNYA, 1: Adrián López, Víctor Gómez, Roman Tugarinov, Franc Gamiz, Juan Miranda, Pol Lozano, Valery Fernandez (Xavier Toldra, 80’), Abel Ruiz (Carlos Gilbert 87’), Sergio Gomez, Josep Calavera i Iván Gil (Enrique Ramírez, 60’).

EXTREMADURA 0: Daniel Zambrana, Alejandro Sánchez (Marcos Martínez, 77’), Jose Ramon de Diego (Alejandro Gil, 56’), Javier Vázquez (Fernando Ortiz, 45’), Alberto Estévez, Juan González, Jesús Coto, Pablo Margallo, Iván Fernández, Alejandro Trejo (Jesús Clemente 56’) i Alfonso Corbacho.

Gols: Sergio Gómez (1-0, 10’).

Targetes grogues: Ivan Fernández (28’), Abel Ruiz (73’).

Equip arbitral: Santiago Mascaró, Rafael Serra Serra (àrbitre assistent), Aleksander Ivaylov (àrbitre assistent) i Gonzalo Barreda (4t àrbitre).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

La Selecció sub 18 masculina ha guanyat a l’Extremenya per un solitari gol en un partit d’alta exigència física i dur per a les dues seleccions. Des de l’inici, la Catalana ha volgut desplegar el seu joc de toc i de ràpids moviments però la Selecció Extremenya no li ha posat les coses fàcils i ha barrat en moltes ocasions les jugades de la Catalana. Per això, el porter extremeny, Daniel Zambrana només s’ha vist superat una vegada. El gol ha arribat molt d’hora, al minut 10 de partit per part de Sergio Gómez. Gómez ha estat l’encarregat de rematar d’esperó una pilota que li ha arribat des de la banda dreta.

La Catalana ha seguit atacant i creant ocasions de perill però la defensa extremenya les ha rebutjat una rere l’altra. Al minut 17 i 18, Gómez de nou hauria pogut eixamplar la diferència però no li ha estat possible. A més, a la meitat de la primera part, un córner de la Catalana ha deixat amb l’ai al cor a la defensa extremenya que no l’ha sabut refusar, però la pilota no ha trobat rematador dins l’àrea petita. Abans d’arribar al descans, la Selecció Catalana hauria pogut marcar el segon però ni els xuts d’Abel Ruiz ni de Roman Tugarinov duien l’adequada trajectòria.

A la represa, cap dels dos conjunts ha tingut massa ocasions clares de cara a porteria. La major part del joc s’ha desenvolupat al mig del camp, des d’on ambdues defenses han bloquejat els avenços de l’equip rival. Tot i que Extremadura ha tingut més ocasions en els segons quaranta-cinc minuts que en la primera part, la defensa catalana ha estat molt ben col·locada i ha permès mantenir a zero la porteria d’Adrián López. De fet, la major part d’aproximacions a la porteria catalana per part del conjunt extremeny han estat accions originades en faltes que la Selecció Extremenya ha penjat dins l’àrea però no han acabat de manera exitosa. Malgrat que la tensió i la intensitat del partit no han minvat durant la segona part, les ocasions han estat més aviat escasses també per a la Catalana.

Tot i això, en els darrers minuts del matx els de Miguel Sampron han encadenat un seguit d’intents que no han acabat entre els tres pals. Al minut 30, Abel Ruiz no ha pogut rematar una pilota que venia d’un córner perquè anava massa alta. El segon gol de Catalunya hauria pogut arribar en la darrera ocasió del partit quan Carlos Gilbert s’ha driblat a la defensa extremenya i s’ha quedat sol davant del porter, però Gilbert s’ha girat buscant algun company enlloc i quan ha vist que estava sol i ha xutat, la pilota ha acabat xocant contra el travesser.

D’aquesta manera, la Catalana ha aconseguit els tres punts en el primer enfrontament d’aquesta I Fase del XV Campionat de Seleccions Autonòmiques sub 18. Demà, la Selecció jugarà contra Melilla a les 18:30 al Camp Municipal de Santanyí. Al partit hi ha assistit el vicepresident de la FCF, Josep Llaó, el director tècnic esportiu, Marc Vives i el president del CTE de la FCF, Fèlix Gimeno. La sub 16 masculina jugarà demà contra Melilla.