Catalunya imposa la seva autoritat davant La Rioja
Notícies Generals | 09/02/2017
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha sortit a per totes en el duel de la segona jornada de la Fase Única del Campionat d’Espanya. La Selecció ha controlat el partit en tot moment i s’ha desfet de La Rioja per 8 gols a 1.

Fitxa tècnica:

CATALUNYA, 8: Anna Muniesa, Elia Guilli, Alba Vidal, Clara Segado, Alexandra Giró. També han jugat: Júlia Vilalta, Xènia Bellet, Clara Rivera, Laia Beltran, Noelia Vázquez, Irene Garcia, Alba Sánchez.

LA RIOJA, 1: Lucía Saenz, Erika Marzo, Celia del Río, Patricia Blázquez, Nahya Jaussi. També han jugat: Marveya Sigcha, Carmen Abad, Eva Ciordia, Isabel García, Ainara González, Aroa Prieto, María Karicia.

Gols primera part: Alba Vidal (1-0, min. 2); Alexandra Giró (2-0, min. 5); Laia Beltran (3-0, min. 6);  Alba Vidal (4-0, min. 14).

Gols segona part: Irene Garcia (5-0, min. 26); Laia Beltran (6-0, min. 27); Nahya Jaussi (6-1, min. 32); Alexandra Giró (7-1, min. 33); Erika Marzo (pp. 8-1, min. 36).

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Àrbitres: Enrique Blázquez Sierra i Roberto Mamolar Calvo.

Àrbitra Assistent: Sonia Aguilar Miranda.

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

En la segona jornada de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 17 femení de futbol sala, Catalunya s’ha vist les cares amb La Rioja. Coneixedora que en aquestes fases el més important és la diferència de gols, la Catalana ha sortit a per totes i ja des del minut 2 s’ha posat per davant el marcador. Alexandra Giró ha fet una centrada perfecte al segon pal, on Alba Vidal ha rematat amb l’interior per sobre la portera i, sense deixar caure la pilota a terra, ha fet el primer (1-0). Poc després,  ha estat Giró qui ha mostrat una gran jugada individual, desfent-se de les rivals, i marcant el 2 a 0. I sense temps per respirar, un minut més tard, ha estat el torn de Laia Beltran que, des de vuit metres, ha creuat molt bé la pilota al segon pal (3-0).

Catalunya no ha deixat de pressionar en cap moment i les arribades de La Rioja han estat molt puntuals i sense encert o bé ben resoltes per Anna Muniesa. Al minut 14, des de la banda dreta, Alba Vidal ha marcat el quart amb un potent xut a mitja alçada, que ha entrat per l’escaire, deixant sense capacitat de reacció a la portera Lucía Saenz. A un minut per al descans, en un servei de córner, La Rioja ha fet una bona jugada d’estratègia. Carmen Abad s’ha quedat sola sobre la línia de fons i, quan ho tenia tot de cara per marcar, ha enviat la pilota al pal. Els instants finals del primer temps han acabat igual que a l’inici del partit, amb Catalunya controlant i impartint joc.

Amb les idees una mica més fresques a la segona part, La Rioja ha tingut bones ocasions de gol, però la portera que ha jugat el segon temps, Alba Sánchez, ha estat molt inspirada i ha rebutjat tot el perill. La sub 17 tenia més fam de gols i ho ha demostrat amb una pressió alta i fent moure la pilota amb rapidesa. Al minut 26, Irene Garcia ha marcat un golàs per l’escaire des de tres quarts de pista (5-0). I un minut més tard, Garcia ha tornat a ser molt efectiva en fer una bona passada al segon pal cap a Laia Beltran, que no l’ha desaprofitat (6-0). Nahya Jaussi ha marcat el gol de l’honor en l'execució d'una falta lateral, però en la jugada posterior, Alexandra Giró ha marcat un gran gol des de la banda dreta amb un fort xut llunyà (7-1).

En una jugada per banda, Laia Beltran ha centrat al segon pal amb la fortuna que Erika Marzo s’ha marcat en pròpia porta i on s’ha vist la rendició de La Rioja davant un rival que avui ha estat imparable (8-1). Amb aquesta golejada, Catalunya ha volgut deixar palès el seu bon moment de forma i l’alt nivell de les jugadores, que han mostrat bons detalls tècniques i grans gols. Divendres dia 10 de febrer, la sub 17 femenina s’enfrontarà a Múrcia a les 12.00 hores.

Al partit han estat presents el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; la regidora d’esports de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, Montse Zamora; els directius de la LCFS i de la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; el directiu Javier Lerma; el delegat de la LCFS al Baix Llobregat, Juanma Hernández; i el delegat administratiu de la RFEF, Pablo Lesmes.