Catalunya Infantil debuta amb un test de qualitat
FS Notícies | 21/01/2019
La Selecció Catalana Infantil de Futbol Sala s'ha estrenat aquesta temporada amb una derrota per 3 gols a 5 davant del Club Manresa FS en un amistós molt competit que ha servit per treure les primeres conclusions del combinat dirigit per Gerard Pusó.
Catalunya
3 - 5
Club Manresa FS
Catalunya
Rubén Castelblanque, Luís Miguel Medina, Jorge Andrés Ortiz, Bernat Pastor, Joan Cañizares, Pau Codony, Pol Salas, Miquel Domènech, Aleix Garcia, Rubén Rodo, Marc Barriga i Quim Moya.
Aitor Varela, Eloy Collazo, David Escolà, Shakro Gogishuili, Izan Baena, Xavier Álvarez , David Ruiz, Andy Fernández, Marc Parra, Sergi Yáñez i Ernest Oruña.
Pau Codony (1-0, 8'); Aleix Garcia (2-4, 29') i Pau Codony (3-5, 38').

Sergi Yáñez (1-1, 23'); Sergi Yáñez (1-2, 23'); P.p (1-3, 25'); David Ruiz (1-4, 29') i Ernest Oruña (2-5, 37').
Bernat Pastor (11').

David Escolà (28') i Ernest Oruña (37').
Daniel Collado (àrbitre principal) i José Municio (assistent).

Duel d'exigència i de qualitat. La Selecció Catalana Infantil i l'equip Cadet de Divisió d'Honor del Club Manresa FS han signat una posada en escena molt ofensiva en què els dos conjunts han buscat la porteria rival per intentar avançar-se en el marcador com més aviat millor. Els manresans, acompanyats per la seva potència física, han arrencat amb més empenta en els primers compassos del matx i han gaudit de les primeres oportunitats del partit. Ernest Oruña ha protagonitzat el primer avís clar del matx al minut 4 de la primera meitat. El jugador polivalent del Manresa ha engaltat un xut des de la banda esquerra que ha sortit fregant l’escaire dret de la porteria de Rubén Castelblanque. Els jugadors de Xavier Santaella han seguit prement l'accelerador en atac i han obligat a Castelblanque a tornar-se a lluir en diverses ocasions, fent trontollar, fins i tot, el travesser català amb un xut de David Ruiz al minut 6 de la primera meitat.

Els catalans, jugant amb l'alternança de diverses variants ofensives, s’han sentit més còmodes a mesura que passaven els minuts. El combinat dirigit per Gerard Pusó ha començat a apoderar-se del ritme del partit i això li ha permès intimidar per primera vegada als del Bages amb arribades perilloses a la seva porteria. Joan Cañizares ha signat amb una oportunitat molt clara el que ha resultat ser el preludi de l’1 a 0 de Catalunya. Un córner servit des de la banda dreta de l'atac català, ha acabat als peus d'un Pau Codony que, amb una rematada espectacular i imparable, ha inaugurat l’electrònic del Xavier Ballber (1-0) i ha fet aixecar dels seus seients a una gran part dels afeccionats que han presenciat el duel.

Amb la moral tocada després d'encaixar el primer gol, tot i dominar durant els primers instants, el Manresa ha tret forces en un moment delicat i ha recuperat constants vitals en els últims minuts del primer assalt. Els jugadors de Santaella han incomodat la defensa de Catalunya amb arribades que han estat a punt de tornar a posar les taules al lluminós. Tanmateix, tot i l’espurna dels bagencs, la Selecció ha aconseguit mantenir-se ferma al darrere i marxar al descans amb la victòria momentània.

Si la poca inspiració de cara a porteria ha dominat els vint primers minuts de partit, la tònica ha canviat com un mitjó en un segon acte en què s'han pogut veure fins a set dianes. Els manresans han sortit a la represa amb molta ambició i amb la idea clara de concentrar totes les seves accions en camp rival. La qualitat de l’equip de Santaella, combinada amb l’electricitat que ha imprès en els primers minuts de la segona meitat, ha permès al conjunt manresà sacsejar el duel amb un tres i no res. Dos gols consecutius del pivot, Sergi Yáñez, al minut 23, el segon després de jugada assajada, han fet pujar l’1 a 2 a l’electrònic, una plantofada pels de Pusó que s'ha agreujat pocs minuts després amb una diana en pròpia porteria de la Selecció i una altra de David Ruiz (minut 29) per eixamplar diferències fins a l'1 a 4.

Amb coratge i sense res a perdre, un combinat català amb molta passió i valentia ha seguit tutejant al Manresa de forma descarada i ha trobat la seva recompensa pocs segons després de l'1 a 4. Aleix Garcia, mitjançant una definició excelsa, ha retallat el dèficit i ha tornat a donar esperances als quadribarrats amb el 2 a 4. Quan els catalans estaven desplegant un dels seus millors moments de futbol sala, Ernest Oruña ha tornat a donar un cop de puny sobre la taula i ha marcat el 2 a 5 al minut 37, una diana que ha caigut com un gerro d'aigua freda sobre Catalunya i que ha servit per sentenciar pràcticament el partit. La Selecció ho ha seguit intentant i fins i tot ha marcat 3 a 5 amb un llançament de 10 metres gentilesa de Pau Codony, però la reacció dels jugadors de Gerard Pusó ha quedat incompleta i els Infantils no han pogut endur-se el triomf.