Catalunya Infantil femenina signa un debut per la porta gran
FS Notícies | 28/03/2019
Les jugadores de Jordi Barrero s'han estrenat al Campionat d'Espanya de futbol sala amb una gran victòria 10 a 1 sobre Navarra després de protagonitzar una exhibició ofensiva al Palacio de Deportes de Vícar.

Catalunya
10 - 1
Navarra
Catalunya
Jessica Díaz, Lucía Noguera, Paloma Cantillo, Aina Torrents, Teresa Orellana, Sandra Garcia, Ona Solans, Sònia Cardona, Paula Villar, Laia Garriga, Carmen Bello i Noa Aguilar.
Navarra
Eider Pro, Maialen Pérez, Ángela Marsal, Lucía Mora, Afrika Arregui, Victoria Rangel, Alexia de los Santos, Naiara Rubio, Nerea Moreno, Nerea Mosquera, Nahia Villanueva i Valeria Arriazu.
1-0 Carmen Bello (4'); 2-0 Ona Solans (4'); 3-0 Aina Torrents (9'); 4-1 Teresa Orellana (18'); 5-1 Teresa Orellana (19'); 6-1 Ona Solans (26'); 7-1 Paloma Cantillo (29'); 8-1 Aina Torrents (35'); 9-1 Carmen Bello (36') i 10-1 Laia Garriga (39).

3-1 Lucía Mora (11').
Noa Aguilar (10') i (Paloma Cantillo (17').

Nahia Villanueva (27').
José Ángel Lara i Juan Carlos Martínez (àrbitres principals); Manuel J. Ortega (àrbitre assistent).

Debut estel·lar. La Selecció Catalana Infanti femenina de futbol sala s'ha estrenat al Campionat d'Espanya d'Almeria amb una victòria solvent davant de Navarra per 10 gols a 1. Les quadribarrades han sortit sobre el parquet del Palacio de Deportes de Vícar amb un punt més d'espurna que les navarreses i amb un tret distintiu determinant: la claredat en les seves idees de joc. Amb un ritme pausat i pacient, les jugadores de Jordi Barrero han anat entrant progressivament en territori rival i han aconseguit donar el primer cop de puny sobre la taula al minut 4. Ho han fet amb una diana gentilesa de Carmen Bello (1-0) després d'una jugada col·lectiva que l'ala catalana ha materialitzat amb un bon xut des de la banda esquerra.

L'ambició de les de Barrero per seguir celebrant gols s'ha fet palesa a un Palacio de Vícar que ha comptat amb una gran presència d'afició catalana. Ona Solans, al minut 6, els ha recompensat el suport enviant la pilota al fons de la xarxa de Navarra amb una rematada potent des del punt de 10 metres que ha passat entremig de les mans de la portera, Eider Pro (2-0). Només tres minuts més tard de la diana de Solans, ha estat la capitana, Aina Torrents, qui ha tornat a perforar la xarxa navarresa. Ho ha fet amb un gran xut des de la banda esquerra després d'una assistència sensacional de Sandra Garcia (3-0).

El domini de les catalanes ha permès a les de Barrero gaudir de múltiples oportunitats que haurien pogut traduir-se en el 4 a 0, però han estat les jugadores de Jonathan Arellano qui han trobat porteria amb el 3 a 1, obra de Lucía Mora al minut 11. Tot i l'intent de reacció rival, la Selecció ha ofegat ben aviat qualsevol esperança de remuntada amb un doblet de Teresa Orellana en menys de seixanta segons, dos cops d'autoritat als minuts 18 i 19 (4-1 i 5-1) que han servit per enfilar el camí cap a vestuaris amb un 5 a 1 transcendental.

El ritme pausat i la maduresa a l'hora de trenar els atacs ha tornat a ser el denominador comú d'una represa que no ha tingut un punt d'inflexió fins al minut 6, quan Ona Solans (6-1) ha tornat a aparèixer per fer el primer dels 5 gols que Catalunya ha marcat a la segona meitat. Al gol de l'ala-tanca catalana, l'han seguit les dianes de Paloma Cantillo al minut 29 (7-1), d'Aina Torrents al minut 35 (8-1), de Carmen Bello al minut 36 (9-1), després d'una triangulació magnífica amb Laia Garriga, i de la mateixa Garriga al 39 (10-1), un reguitzell de gols espectaculars que han sobrepassat una Navarra molt lluitadora, però que no ha pogut mullar la pólvora de les catalanes en un debut somiat per les de Jordi Barrero.