Catalunya passa a la final amb constància, seriositat i molt de treball
Notícies Generals | 21/04/2017
Catalunya s’ha classificat per disputar la final del Campionat d’Espanya sub 18 masculí després de guanyar a la vigent campiona, Madrid, per 3 gols a 1.

CATALUNYA, 3: Adrián López, Dani Reina, Roman Tugarinov, Albert Alavedra, Marc Llinares, Pol Lozano, Enrique Delgado (Adrià Gené, 69’), Josep Calavera, Bojan Radulovic (Carlos Gilbert, 86’), Sergio Gómez (Jordi Verdejo, 90’), Iván Gil (Àngel Baena, 86’).

MADRID, 1: Alex Dos Santos, Mario Hernández (Alberto González, 80’), Rubén del Valle, Adrián de la Fuente, Jose Carlos Aliaga, Raúl Tavares, Mohamed Aiman (Cesar Gelarbert, 72’), Sergio Benito, Salomon Obama, Pedro Porro, Juan Agüero.

Gols: Bojan Radulovic (1-0, 24’); Pedro Porro (1-1, 40’); Bojan Radulovic (2-1, 73’); Sergio Gómez (3-, 78’).

Targetes grogues: Salomon Obama (24’), Pol Lozano (37’), Mohamed Aiman (56’), Josep Calavera (59’), Dani Reina (85’).

Equip arbitral: Mohammed Abbou, Alejandro Gimeno Barrabes (Àrbitre Assistent), Jorge Cruz Lafuente (Àrbitre Assistent), Fahd Abbou El Mourabit (4t Àrbitre).

Espectadors: unes 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 18 masculina ha guanyat 3-1 a la vigent campiona d’Espanya Juvenil, Madrid, en una semifinal molt treballada. Tot el partit ha estat molt igualat i s’han vist molt poques ocasions clares de gol. El primer xut entre els tres pals de Catalunya ha arribat al minut 17, però el xut ras de Bojan Radulovic ha estat fàcil per al porter madrileny. Catalunya ha estat molt concentrada i ha treballat amb molta seriositat durant tot el matx, evitant qualsevol possible error. Al minut 24, Radulovic ha rebut una passada de Pol Lozano entre línies, deixant-lo sol davant el porter i el davanter català ha definit molt bé creuant el xut per obrir el marcador (1-0). Quan millor estava jugant la sub 18, Madrid ha empatat el duel mitjançant Pedro Porro, que ha marcat en una falta a la frontal de l’àrea i que ha entrat per l’escaire (1-1).

Catalunya ha intentat ser molt més vertical que Madrid i això li ha permès arribar més vegades a l’àrea rival, però sense acabar de definir. Els madrilenys només han xutat una vegada entre els tres pals, xut que ha significat l’empat, mentre que la Catalana hauria pogut ampliar el marcador amb un altre intent de Bojan Radulovic, però la pilota s’ha passejat per davant la porteria sense trobar rematador. La Selecció ha buscat els seus extrems per fer mal, però la defensa rival ha tancat bé les línies i ha impedit arribades perilloses. En canvi, Madrid ha trobat espais a la banda esquerre i ha buscat el gol amb el joc que han intentat crear constantment els pivots, però els centrals catalans han estat rigorosos evitant qualsevol remat.

A la segona part, Madrid ha pujat les línies de pressió i Catalunya s’ha hagut de tancar per no patir més del necessari. En aquests instants, els madrilenys han posat a provar la solidesa defensiva de Catalunya, que s’ha mostrat molt ferma en tot moment. A l’equador de la segona part, la sub 18 masculina ha agafat les regnes del partit, tenint la possessió de la pilota i disposant de les millors ocasions. En la sortida d’un córner, Bojan Radulovic ha saltat més que ningú i ha rematat de cap per fer el 2-1 i donar encara més confiança als catalans. Amb la moral alta, cinc minuts més tard, des de la banda dreta, Sergio Gómez s’ha desfet del seu defensor i ha marcat un gran gol col·locant la pilota al segon pal, amb rosca, impossible per al porter (3-1).

En aquest segon temps s’ha fet més evident la superioritat tècnica i tàctica de Catalunya, ja que Madrid gairebé no ha xutat entre els tres pals. Els jugadors, dirigits per Miguel Ángel Sampron, han demostrat que amb maduresa, constància i seriositat les jugades assajades i el treball realitzat en els entrenaments han donat els seus fruits. Així doncs, amb aquesta victòria solvent davant la vigent campiona, Catalunya s’ha classificat per disputar la final del Campionat d’Espanya, que tindrà lloc diumenge 23 d’abril a les 11.30 hores davant l’Aragó o Galícia (18.00 hores). Al partit ha assistit el vicepresident de la FCF, Josep Llaó; el director esportiu, Marc Vives; i el seleccionador sub 16 masculí, Jaume-Joan Rius; entre d’altres.