Catalunya perd contra el País Basc i finalitza en quarta posició
F. Platja | 15/07/2018
La Selecció Catalana Sènior masculina de futbol platja ha caigut derrotada per 5 a 3 davant el combinat amfitrió i acaba el Campionat d’Espanya en la quarta plaça.

PAÍS BASC
5 - 3
PAÍS BASC
Imanol Pérez, Ángel Ferrera, Mikel Urzelai, Josu Cuesta, Iñaki Castro, Jokin Fontenla, Jon Gabilondo, Gorka Garmedia, Iñaki Zabaleta, Aitor Ancin, Igor de la Fuente i Mikel Ruiz.
Manel Martínez, José Antonio Quesada, Miguel Fuentes, Cristian Martínez, Fèlix Casalod, José Manuel Arias, Carlos Millán, Francisco Javier Dorado, Daniel Haro, Víctor Morillas, Manel Martínez i Roger Roy.
Jon Gabilondo (1-0, 12’); Igor de la Fuente (2-1, 22’); Iñaki Castro (3-1, 23’); Jokin Fontela (4-2, 30’; 5-2, 31’).

José Miguel Arias (1-1, 12’); Cristian Martínez (3-2, 27’); Dani Haro (5-3, 34’).

La Selecció Catalana Sènior masculina de futbol platja ha finalitzat quarta en el Campionat d’Espanya que s’ha celebrat a Sant Sebastià. Malgrat completar un bon partit, Catalunya ha perdut 5 a 3 contra el País Basc en el partit pel tercer i quart lloc. En un duel anivellat i competit, els amfitrions s’han endut el triomf marcant en els moments decisius del xoc davant d’un conjunt català que ha intentat revertir el resultat advers fins al xiulet final.

La Selecció ha sortit a buscar la victòria des de l’inici. Els de Diego Blanco han pressionat amunt i han dificultat la sortida de pilota del conjunt basc. La primera oportunitat clara de Catalunya ha estat una falta de Carlos Millán que ha sortit fregant el pal. A continuació, ha estat Víctor Morillas qui ha estat a punt de marcar amb un poderós xut que s'ha estavellat al travesser. En el darrer minut del primer període, Jon Gabilondo ha aprofitat la passada de la mort d’Iñaki Zabaleta per marcar la primera diana del matx. Tanmateix, la Selecció ha empatat ràpidament amb un gran gol de José Miguel Arias de volea després d'una brillant assistència de Morillas.

L’inici del segon quart ha estat marcat per una Catalunya valenta que ha atacat amb insistència per posar-se per davant en el marcador. Així ha estat com José Manuel Arias ha estat a punt de marcar el segon amb un tir que ha sortit molt a prop del pal. Posteriorment, ha estat Cristian Martínez qui ha acaronat l’1-2 amb una xilena que ha sortit desviada per centímetres. En canvi, el País Basc s’ha tornat a col·locar per davant en el marcador mitjançant una falta perfectament executada per Igor de la Fuente. Tres minuts després, Iñaki Castro ha anotat el tercer amb un poderós tir creuat.

Quan s’havien jugat tres minuts del darrer període, Cristian Martínez ha escurçat diferències amb una xilena espectacular. Malgrat això, el País Basc ha sentenciat el partit amb un doblet de Jokin Fontela en un minut. Primer amb un remat de cap i, tot seguit, en aprofitar un desajust defensiu català. A les acaballes, Dani Haro ha anotat el definitiu 5 a 3 amb un xut sec que ha batut el porter basc. Així doncs, la Selecció finalitza en quarta posició el Campionat d’Espanya que s’ha disputat a Sant Sebastià.