Catalunya perd davant una Madrid molt física
Notícies Generals | 25/05/2017
La Selecció Catalana Infantil femenina de futbol sala ha perdut el segon partit del Campionat d’Espanya davant Madrid i diu adéu a la competició (1-3).

CATALUNYA, 1: Clàudia Hernández, Laura Torres, Coral Amate, Laia Rojo, Laia Haro. També han jugat: María Melero, Júlia Charles, María da Cruz, Emma Cardona, Carla Díez, Daniela Salvat, Sara Morán.

MADRID, 3: Marta Cendrero, Laura Córdoba, Sara Plaza, Irene Córdoba, Alicia Voto. També han jugat: Nerea Domínguez, Verónica Vasallo, Lucía Olea, Andrea Pineda, Lucía Melcón, Andrea Fernández, Claudia Bollero.

Gols segona part: Laura Córdoba (0-1, 21’); Irene Córdoba (0-2, 24’); Júlia Charles (1-2, 30’); Sara Plaza (1-3, 30’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Àrbitres: Adrià Gali Pallejà i Ignasi Velasco Casals.

Àrbitra Assistent: Yolanda Arjona García.

Espectadors: un centenar de persones, aproximadament.

El segon partit que ha disputat la Selecció Catalana Infantil femenina davant Madrid en el pavelló Sant Jordi de Torredembarra, i corresponent a la Fase Única del Campionat d’Espanya disputat en aquesta localitat tarragonina, a Salou i a El Vendrell-Comarruga, ha estat força igualat, sobretot en l’inici del primer temps. Catalunya no ha sortit amb tanta força com en el primer duel davant Castella La Manxa i això ha provocat que les jugadores tinguessin algunes imprecisions en les passades. Madrid n’ha tret profit per arribar a porteria quan robava alguna pilota a mitja pista. En una conducció massa llarga de Laia Haro, ha provocat una pèrdua que ha salvat molt bé la portera Clàudia Hernández traient el peu just a temps per desviar la pilota. Un minut mes tard, en el 11’, la Selecció Catalana ha tornat a patir una pèrdua. Les madrilenyes s’han plantat a la frontal de l’àrea, efectuant un potent xut a boca de canó, però Hernández, molt encertada sota pals, l’ha enviat a córner.

Madrid ha tancat bé la línia defensiva i ha tapat els espais per a que a Catalunya li costés combinar a tres quarts de pista. Per això, el ritme de partit ha estat més pausat, amb una Selecció pacient, buscant amb tranquil·litat la passada idònia per encarar porteria. En els últims minuts de la primera part Madrid ha tingut el control de la pilota, però la Catalana ha tapat tots els xuts que han realitzat per evitar qualsevol altra ocasió.

Als quatre minuts de la segona part, Madrid ha gaudit de l’ocasió més clara, però el remat de cap de Laura Córdoba ha sortit desviat. En canvi, els xuts de Catalunya no han provocat problemes a la portera madrilenya. El poder físic de Madrid s’ha notat en l’acció del primer gol. I és que una pèrdua a mitja pista li ha servit a Laura Córdoba per provar un potent xut que Clàudia Hernández ha aturat, però amb la mala fortuna que el rebot ha tocat el pal i després a l’espatlla de la portera per acabar al fons de la xarxa (0-1). Tres minuts més tard, una contra conduïda per Claudia Bollero ha finalitzat amb el segon gol de Madrid, obra d’Irene Córdoba, que ha xutat sola (0-2).

Catalunya ha seguit buscant espais entre línies per fer un gol que desanimes a les madrilenyes, però aquestes han tancat files i han estat ben organitzades. La seva superioritat física ha superat a una Selecció Infantil més tècnica que avui no ha pogut desplegar el seu joc ni mostrar el potencial que té. Amb poc més de dos minuts per acabar el duel, Catalunya ha sortit amb el joc de cinc per intentar escurçar distàncies en el marcador. Als 59 segons per al final, un xut creuat de Júlia Charles al segon pal ha significat l’1-2. Com que a Catalunya l’empat li valia per a classificar-se per a la semifinal, l’equip ha sortit disparat a buscar el segon gol en un final de partit emocionant i tens. Tanmateix, amb 14 segons de marge, Sara Plaza s’ha escapat per la banda dreta i el seu xut creuat s’ha colat per sota de les cames de la portera Maria Melero. Així doncs, dura derrota d’una Catalunya que  s’acomiada de la competició.

Al partit ha assistit el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF, Gonzalo de Azkarate Gaztelu; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de l’FCF, José Miguel Calle; l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el regidor d’esports de la localitat, Raúl García; i el directiu de la LCFS de l’FCF Quim Sala; entre d’altres.