Catalunya perd la batalla física amb el CF Damm
Futbol Femení | 31/01/2019
La Selecció Catalana sub 15 femenina ha perdut l’últim partit amistós abans d’afrontar el Campionat d’Espanya davant un CF Damm molt rocós i batallador (2-1).
CF DAMM
2 - 1
CF DAMM
Cora Pérez, Judit Autet, Júlia Serrat, Aina Moliner, Maria Tostado, Dunia Jiménez, Paula López, Maria Pérez, Shara Codina, Natàlia Muñoz, Clàudia Fernández. També han jugat: Núria Marín, Laia Parera, Júlia Cerdan, Paula Rosales.
Meritxell Font, Esther Laborde, Lucía Carmona, Ona Baradad, Laura Lobo, Laura Mas Berenguer, Judit Ferré, Berta Doltra, Ariadna Domènech, Laura Mas Serra, Judit Pujols. També han jugat: Andrea Crespo, Clàudia Gómez, Laia Martret, Núria Pon, Júlia Bartel, Marta Fernández, Ana Sánchez, Laia Carreras.
Shara Codina (1-0, 1’); Júlia Cerdan (2-1, 39’).

Judit Ferré (1-1, 32’).
Shara Codina (70’).

Ainara Acevedo Dudley (àrbitra principal), Sandra Márquez Redondo i Cintia Márquez García (àrbitres assistents).

El segon i últim partit de preparació per a la segona fase del Campionat d’Espanya sub 15 femení s’ha saldat amb una derrota davant el conjunt Juvenil del CF Damm, equip que disputa la Primera Divisió Femenina. La sub 15 no ha sortit del tot endollada i això s’ha transformat en un gol molt matiner. De fet, encara no s’havia complert el primer minut de joc quan el primer atac de la Damm, un xut de Shara Codina aparentment sense perill, ha acabat al fons de la xarxa.  Els compassos inicials del duel han estat controlats per l’equip cerveser, que ha gaudit d’una altra bona ocasió en un servei de córner que Dunia Jiménez ha enviat al travesser amb una rematada de cap al segon pal.

A mesura que han anat passant els minuts, Catalunya s’ha tret el fred de sobre i ha començat a trobar les espatlles de la defensa rival. Judit Ferré, en dues ocasions, ha tingut el gol molt a tocar. En el primer intent s’ha quedat sola davant la portera, però ha creuat massa el xut; i en la segona oportunitat l’ha enviat fregant el travesser. A la tercera, però, ha estat la vençuda. A la banda esquerra de la Catalana és per on s’ha creat més perill i en una molt bona conducció de Ferré, ara sí, ha col·locat la pilota al segon pal per establir l’empat. Mentre el joc de la Damm ha estat molt vertical, Catalunya ho ha provat amb passades interiors des del mig del camp per agafar desprevinguda la defensa i aprofitar la velocitat de les davanteres.

A falta d’un minut per anar als vestidors del Municipal de la Teixonera, Júlia Cerdan ha guanyat la carrera a les centrals catalanes i amb un toc subtil ha superat la portera Meritxell Font per marcar sense oposició. La igualtat en el joc s’ha traduït en molt poques ocasions. La Damm ha tancat bé la defensa i ha tingut el tercer a les botes de Paula López amb un fort xut que ha acabat al pal. Catalunya ha sortit amb més energia a la segona part i ha mostrat la qualitat que hi ha a les seves files amb accions individuals. En una d’aquestes jugades, Laia Martret ha posat l’ai al cor de les rivals amb un potent xut que s’ha estavellat al travesser i ha botat sobre la línia de gol. Cap dels dos conjunts ha tingut més ocasions clares, i és que el desgast físic al mig del camp i la pressió dels dos equips ha estat notable. Tot i la derrota, la Selecció Catalana sub 15 femenina ha sabut gestionar un enfrontament que se li ha posat costa amunt des del primer minut.

La propera setmana, del 8 al 10 de febrer, les jugadores dirigides per Mireia Vera disputaran la segona fase del Campionat estatal a Sant Boi de Llobregat davant el País Basc i la Regió de Múrcia.