Catalunya s’acomiada amb orgull i entrega
Futbol Femení | 06/04/2019
La Selecció Catalana sub 17 femenina perd la semifinal del Campionat d’Espanya (1-0) en topar amb una Madrid molt forta i ben treballada.

MADRID
1 - 0
MADRID
Jana Xin Henseler, Sonia García, Isabel Pala (Claudia Iglesias, 80’), Isabel Olmedo (Sara García, 67’), Elena Martínez (Cristina Rincón, 72’), Susana López, María Portoles, Sofía Echevarría, Giovana Queiroz, Ángela Gamero (María García, 50’), Andrea Julia.
Laura Coronado, Emma Ramírez, Alba Fernández, Jana Fernández, Ariadna Mingueza (Josepha Vercammen, 52’), Natalia Muñoz, Clàudia Riumalló, Clara Carmona, Mar Dueso (Ainhoa Olivera, 50’), Ariadna Márquez, Alicia Infante (Alba Caño, 68’).
Susana López (1-0, 7’).

Andrea Julia (24’), Giovana Queiroz, (44’).

Gaizka Legarra (àrbitre principal); Alexander Morilla i Andrea López (àrbitres assistents); Jacqueline Velázquez (4a àrbitra).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

La motivació amb la que ha sortit la Selecció Catalana sub 17 femenina a jugar la semifinal del Campionat d’Espanya no ha estat suficient per tombar a un combinat de Madrid molt competitiu i ben treballat.  El duel ha estat molt igualat i s’han vist pocs xuts a porteria, però els que s’han fet han creat molt perill. De fet, el primer de Madrid ha estat ben aviat, al minut 7, quan Susana López ha rematat al primer pal un centre lateral. La Selecció no ha baixat els braços en cap moment i sempre ha esperat pacient el moment indicat per fer la passada a la davantera.

Catalunya s’ha topat amb un mur defensiu que li ha tallat totes les arribades i ha dificultat el seu joc associatiu. Laura Coronado s’ha aplicat de valent en rebutjar un clar u contra u a l’equador del primer temps, mentre que a la segona part ha tapat bé un contraatac de Madrid que Susana López ha enviat per sobre el travesser quan ja tenia la porteria buida.

El desgast físic i la intensitat dels primers quaranta cinc minuts han passat factura a la segona part. La Selecció n’ha tret profit per gaudir de més possessió de la pilota i tancar Madrid al seu camp. En els últims quinze minuts, Josepha Vercammen ha gaudit de dues ocasions molt similars quan a la portera Jana Xin Henseler se li ha escapat la pilota de les mans i la jugadora de la sub 17 no l’ha pogut enviar al fons de la xarxa. Traient forces de tot arreu, les catalanes ho han intentat una vegada rere l’altre, però la defensa madrilenya ha protegit la seva àrea per aconseguir la plaça per a la final del Campionat d’Espanya.  Catalunya diu adéu a la competició, però deixant sobre el terreny de joc molta lluita, entrega i orgull.

Al partit ha estat present el vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó; el directiu responsable del futbol femení a l’FCF, Albert Montull; el directiu Rossend Abella; el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; i el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno, entre d’altres.