Catalunya s’exhibeix davant Galícia
Notícies Generals | 22/12/2016
Catalunya domina i goleja Galícia per 0 a 5 en el partit nadalenc disputat a Sanxenxo, Pontevedra. La Selecció Catalana Absoluta Femenina ha demostrat tenir un gran potencial i ha estat molt superior davant un conjunt liderat per Vero Boquete.

Fitxa tècnica:

GALÍCIA, 0: Ana González (Sheila Fernández, 49’), Teresa Abelleira, Miriam Ríos, Nerea Carballo, Desiree Gardón (Carla Otero, 49’), Carolina González (María Arufe, 72’), Verónica Boquete (Sandra González, 61’), Natalia de Francisco, Belén Fernández, Eva Luz (Laura Souto, 50’) i Lara Martínez.

CATALUNYA, 5: Laura Ràfols (Esther Sullastres, 46’), Elba Vergés, Maria Estella (Núria Mendoza, 46’), Eva Llamas, Olga Garcia (Cristina Baudet, 46’), Vicky Losada (Aitana Bonmatí, 56’), Alèxia Putellas, Carol Férez (Brenda Pérez, 46’), Leila Ouahabi, Débora Garcia (Alba Aznar, 56’) i Paola Soldevila (Laura Gutiérrez, 46’).

Gols: Carol Férez (0-1, min. 5), Alèxia Putellas (0-2, min.8), Olga Garcia (0-3, min. 25; 0-4, min. 38), Eva Llamas (0-5, min. 68).

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Elena Casal, Tania Fente (àrbitra assistent), Alicia Andrés (àrbitra assistent), Vanesa Abadín (4a àrbitra).

Espectadors: 4.500.

“Catalunya té una Selecció que podria estar entre les 15 millors europees”. Aquestes paraules, dites per la seleccionadora Natàlia Arroyo durant l’entrenament de dimecres al CAR de Sant Cugat, són un reflex del que s’ha vist avui a Sanxenxo, Pontevedra, en el partit que ha jugat la Catalana davant Galícia. L’Absoluta Femenina ha sortit a per totes i de seguida s’ha vist el gran potencial que té aquesta Selecció. Olga Garcia només ha necessitat tres minuts per crear la primera jugada perillosa dins l’àrea. Aquesta ocasió ha estat un bon presagi del que passaria al Municipal A Lomba, i és que dos minuts més tard, Carol Férez ha obert el marcador en aprofitar una passada en horitzontal de Débora Garcia.

Les noies dirigides per Arroyo han sortit amb ganes de donar espectacle i en un minut l’àrbitra assistent els ha anul·lat dos gols per fora de joc. Tanmateix, això no ha estat obstacle per a que Alèxia Putellas marqués un golàs en desfer-se de dues rivals a la frontal de l’àrea. La banda dreta ha estat un punyal durant tota la primera part, amb Débora Garcia com a referència. La jugadora ha creuat massa un xut que ha sortit fregant el pal. La passada, digne de menció, ha estat d’Olga Garcia fent un barret a la defensa gallega.

La Catalana no ha donat opció a un combinat gallec que no esperava rebre un gol tan aviat. I és que quan encara no havien reaccionat, Catalunya ja n’havia fet dos. Amb Galícia atordida, la Selecció ha fet bones jugades de combinació, movent la pilota d’una banda a una altra i replegant-se molt bé quan tenien una pèrdua, recuperant el control del partit ràpidament. La Selecció ha dominat de principi a fi i no s’ha cansat de marcar gols. Al minut 25, Olga Garcia ha marcat tota sola quan Leila Ouahabi li ha fet una passada en horitzontal des de la banda esquerre.

Catalunya ha estat molt superior en tots els aspecte. Col·lectivament ha demostrat tenir un gran equip, però a nivell individual, els aspectes tècnics de cada jugadora han marcat la diferència, superant contínuament al combinat gallec. La capitana Vicky Losada ha estavellat una pilota al travesser i poc després, Olga Garcia de nou, ha marcat des de la frontal de l’àrea realitzant una gran jugada individual. La pressió que ha exercit la Catalana ha estat tan elevada que no ha donat treva a Galícia, que amb prou feines a pogut passar de mig camp.

El domini del partit i la possessió de la pilota ha continuat sent de les catalanes a la segona part i ben aviat s’ha vist el cinquè. Eva Llamas ha executat una paràbola perfecte des de fora de l'àrea per certificar el bon partit de la Selecció Catalana Absoluta Femenina. Al minut 73, els més de 4.000 espectadors presents al camp donaven per fet un altre gol de Catalunya quan Alèxia Putellas ha rebut una passada entre línies, ha encarat sola la portera i li ha fet una vaselina, però ha anat una mica desviada i ha tocat el pal. Putellas ha seguit la jugada i ha anat al rebot, però l’ha tornat a enviar al pal i, finalment, la portera, Sheila Fernández, l’ha acabat atrapant. Al 90, una bona jugada de combinació per la banda esquerre, l’ha acabat rematant Cristina Baudet entrant des del darrere. La jugadora s’ha confiat i ha enviat la pilota al travesser.

Amb aquest 0-5, Catalunya demostra, un any més, l’alt nivell que hi ha en el futbol català femení i el bon futur que li espera. Vicky Losada ha rebut el premi de campiones en mans de XX, juntament amb el vicepresident de la FCF Josep Llaó.