Catalunya sap patir per mantenir viu el somni de les semifinals
Seleccions | 22/02/2019
La Selecció Catalana sub 18 masculina doblega Andalusia per 2 a 1 en un partit vibrant que s’ha resolt a tres minuts del final gràcies a un gol d’Alejandro Sánchez.

2 - 1
ANDALUSIA
SELECCIÓ AUTONOMICA CATALANA
Ángel Fortuño, Joel Luna, Manel Martínez, Alejandro Pérez, Marc Carmona, Álex Sala, Jofre Carreras (Víctor Valverde, 75’), Nil Garrido (Alejandro Sánchez, 75’), Gerard Fernández, Oriol Soldevilla (Marc Esteban, 45’) i Jaume Jardí (Raul Moro, 62’).
SELECCIÓ AUTÒNOMICA ANDALUSIA
Eric Ruiz, Valentino Fattore, Juan María Alcedo, Alberto Miguel Quintana, Geovanni Barba, Christian Delgado (Ismael Ruiz, 56’), Miguel Ángel Ramírez (Iker Burgos, 71’), Ramón Enríquez (Mario Mañas, 82’), Manuel Pozo, Luis Miguel Cruz i David Larrubia.
Jaume Jardí (1-0, 50’); Alejandro Sánchez (2-1, 87’).

Luís Miguel Cruz (1-1, 69’).
Ángel Fortuño (63’).

Alberto Miguel Quintana (83’); Juan María Alcedo (85’).
Josep Ollé Lladó (àrbitre principal), Nil Jara Marzo i Alejandro Morales Centella (àrbitres assistents), i Pau Serrat Susi (4t àrbitre).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

Valenta, decidida i amb les idees clares. Així ha saltat la Selecció Catalana sub 18 masculina al Camp de Futbol Municipal de Cambrils per enfrontar-se a Andalusia en el primer partit de la segona fase del Campionat d’Espanya. Després d’una primera part equilibrada amb poques ocasions de gol, els de Damià Abella s’han avançat en el marcador pocs minuts després de la represa, però Andalusia ha anivellat el duel en una acció aïllada. Quan faltaven tres minuts per al final, Alejandro Sánchez ha marcat el definitiu 2 a 1 en aprofitar un mal refús del porter visitant. Amb aquest sofert triomf, la sub 18 es jugarà contra Castella La Manxa l’accés a les semifinals demà, dissabte 23 de febrer, a les 18.00 hores.

La primera aproximació perillosa catalana ha estat un xut llunyà d’Álex Sala al minut 4 que ha sortit lleugerament desviat per sobre el travesser. Per la seva part, fruit d’una vertiginosa transició ofensiva, l’andalús David Larrubia ha tingut una gran oportunitat per avançar el seu bloc, però el porter català Ángel Fortuño, molt segur sota pals, ha desviat el seu tir a córner. Amb el transcurs dels minuts, la Selecció ha gaudit de la possessió de pilota malgrat que s’ha trobat amb dificultats per generar perill a un combinat sòlid ben plantat al terreny de joc. L’ocasió més clara dels catalans ha estat al minut 40, quan Gerard Fernández ha rematat al travesser de primeres una genial centrada de Jaume Jardí.

Només començar el segon temps, Jofre Carreras, de cap, ha estat a punt de marcar el primer gol del xoc, però el porter andalús, providencial, ha enviat la pilota a córner. La insistència catalana ha tingut premi pocs instants després, quan Marc Esteban s’ha inventat una extraordinària assistència perquè Marc Esteban, lliure de marca a l’interior de l’àrea, inaugurés el marcador. Amb el gol en contra, Andalusia ha avançat les línies de pressió per intentar anivellar l’encontre. En una acció aïllada, Luis Miguel Cruz, amb un xut sec ajustat a la base del pal, ha col·locat l’1-1 al marcador. Quan faltaven tres minuts per al final, ha aparegut Alejandro Sánchez per anotar el gol de la victòria que permet a Catalunya continuar amb el somni de disputar les semifinals del Campionat d’Espanya. Els de Damià Abella es jugaran el passi contra Castella La Manxa demà, dissabte 23 de febrer, a les 18.00 hores.

Al partit hi ha assistit el vicepresident primer de la Federació Catalana de Futbol, Josep Llaó; el vicepresident de l'FCF i delegat a Tarragona, Josep Vives; el vicepresident de l’FCF i delegat a Girona, Jordi Bonet; el directiu i delegat al Vallès Oriental, Juan Núñez; el directiu i subdelegat a Tarragona, Rafa Pinedo; els directius Ricardo Pacheco, Pep Graus i Rossend Abella; la subdelegada al Vallès Oriental, Isabel Rivas; el director de l’àrea esportiva de l’FCF, Emili Gil; i el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno. Així mateix, també ha estat present el seleccionador espanyol sub 17 masculí, David Gordo.