Catalunya sub 17 aconsegueix una classificació heroica per la final del Campionat d'Espanya
FS Notícies | 09/02/2019
La Selecció Catalana sub 17 femenina de Futbol Sala derrota Regió de Múrcia per 5 gols a 3 en una semifinal vibrant que s'ha decidit de forma espectacular després d'una pròrroga.

Catalunya
5 - 3
Regió de Múrcia
Catalunya
Laia Gómez, Carla Calvo, Alba Oliver, Laura Torres, Clara Segado, Andrea Luna, Mireia Tremps, Florencia de León, Mireia Gómez, Daniela Salvat, Krisitne Claire i Júlia Sanz.
Ana Rubio, Alba Camacho, María Valverde, Gloria Martínez, Lucía López, Antonia Martínez, María Dolores Martínez, Helena Sánchez, Patricia Martínez, Paula Alonso, Nerea Fernández i María Aguilar.
1-0 Carla Calvo (3'); 2-0 Kristine Claire (19'); 3-2 Kristine Claire (39'); 4-3 Clara Segado (42') i 5-3 Carla Calvo (46').

1-2 Antonia Martínez (19'); 2-2 María Dolores Martínez (31') i 3-3 Patricia Martíinez (39').
Laura Torres (44').

Helena Sánchez (13'), Gloria Martínez (33') i María Dolores Martínez (41').
Antonio García i Valeriano Delgado (àrbitres principals); José Manuel Guinot (àrbitre assistent).

Inici trepidant. Catalunya sub 17 femenina de Futbol Sala ha saltat sobre el parquet del Pabellón Ciudad del Fútbol de Las Rozas amb un objectiu molt clar: colpejar Regió de Múrcia en primera instància i començar portant la iniciativa del duel. Dit i fet. Les jugadores de Jordi Barrero s'han avançat al minut 3 de partit gràcies a una jugada magistral de Mireia Gómez per la banda dreta que entre Carla Calvo i la defensa murciana han materialitzat al fons de la xarxa per fer pujar l'1 a 0 al marcador. La diana catalana ha deixat tocat un combinat murcià que ha trigat a refer-se del revès inicial i que fins i tot ha continuat concedint oportunitats de gol a Catalunya.

Les jugadores de Francisco Javier Franco han anat retrobant constants vitals a mesura que la primera meitat anava arribant al seu equador. Regió de Múrcia ha començat a tocar la pilota i a jugar amb paciència, una estratègia que li ha permès sovintejar la porteria de Laia Gómez amb diverses ocasions de perill. Tot i l'èmfasi de les murcianes, Catalunya sub 17 no s'ha deixat intimidar i ha seguit fidel al seu guió de partit: jugar amb alegria, de forma ofensiva i cuidant molt bé la pilota.

Després de la primera diana del matx, el duel ha entrat en un interval estèril pel que fa a l'aspecte golejador. No obstant això, tot i la falta d'inspiració per part dels dos conjunts, ún últim minut de bogeria ofensiva ha sacsejat el partit de dalt a baix i ha canviat el seu destí. La pivot catalana, Kristine Claire, ha aprofitat la seva gran qualitat per rematar al segon pal una gran jugada de Clara Segado per posar el 2 a 0 al lluminós. Tot i l'atzucac en què havia entrat Regió de Múrcia en els darrers instants del primer acte, les jugadores de Francisco Javier Franco no s'han arronsat i han trobat una gran recompensa només uns segons més tard del 2 a 0. Les murcianes, avui jugant com a visitants, han pogut retallar diferències amb un gol d'Antonia Martínez, que després d'una bona  intervenció de Laia Gómez, ha aprofitat el refús per enviar la semifinal al descans amb el 2 a 1.

El respecte entre els dos combinats i el temor a concedir oportunitats han sigut el denominador comú d'una segona meitat que s'ha assemblat, en molts moments, a una partida de pòquer. Els dos combinats atacaven amb cautela i amb precaució, però Regió de Múrcia s'ha anat fent amb el ritme del joc a mesura que passaven els minuts. Les de Francisco Javier Franco tenien entre cella i cella empatar tan aviat com fos possible el partit, i ho han pogut fer al minut 31 mitjançant un molt bon gol, obra d'una María Dolores Martínez que ha connectat una rematada excel·lent per acabar perforant la porteria de Júlia Sanz.

Catalanes i murcianes han continuat donant espectacle i complint amb les expectatives d'una semifinal que arribava amb l'etiqueta de partit gran. El duel estava molt igualat fins que Kristine Claire, al minut 38, ha tornat a aparèixer per revolucionar-lo. La jugadora catalana ha signat una gran jugada individual i ha definit a la perfecció davant de la portera murciana per desnivellar la balança (3-2) i embogir el Pabellón Ciudad del Fútbol de Las Rozas. Tanmateix, quan semblava que les catalanes ja tenien el triomf al sac i ben lligat, la murciana, Patricia Gómez, ha enviat el partit a la pròrroga amb un gol decisiu als últims vint segons en una de les primres jugades de Múrcia amb piortera-jugadora (3-3).

La semifinal ha entrat al temps extra més oberta que mai i amb dues seleccions que estaven signant una autèntica joia de partit. En aquest caixa o faixa en què s'havia convertit el matx, Catalunya ha fet un pas endavant i ha segellat el passaport cap a la final del Campionat d'Espanya amb un gol vital de Clara Segado i un altre de Carla Calvo a porteria buida al tram final de la pròrroga.

Amb aquest gran resultat, les jugadores de Jordi Barrero aconsegueixen accedir a la gran final de demà, una última prova de foc en què les catalanes es jugaran la medalla d'or davant de la Selecció d'Andalusia. El matx es podrà seguir per streaming a les 10.30 hores a través del lloc web de la Real Federación Española de Fútbol i del de la Federació Catalana de Futbol.