Catalunya sub 17 es proclama subcampiona d'Espanya
FS Notícies | 10/02/2019
La Selecció Catalana sub 17 femenina de Futbol Sala cau per 4 gols a 3 davant d'Andalusia i es converteix en la nova subcampiona d'Espanya sub 17 després d'un magnífic partit de les jugadores de Jordi Barrero.

Andalusia
4 - 3
Catalunya
Andalusia
Sandra García, Nuria Alcazar, Marta García, Laura Dávila, Noelia Nogales, Ana Mayoral, Davinia Riestra, Lucía Garrido, Eva González, Alejandra Rochel, Cecilia Zarzuela i Tamara Estévez.
Catalunya
Laia Gómez, Carla Calvo, Alba Oliver, Laura Torres, Clara Segado, Andrea Luna, Mireia Tremps, Florencia de León, Mireia Gómez, Daniela Salvat, Krisitne Claire i Júlia Sanz.
1-0 Alejandra Rochel (7'); 2-0 Alejandra Rochel (11'); 3-1 Laura Dávila (27') i 4-1 Eva González (30').

2-1 Carla Calvo (17'); 4-2 Mireia Gómez (30') i 4-3 Kristine Claire (36').

Carla Calvo (26')
Raquel Monteiga i Borja Moreira (àrbitres principals); Ángel López (àrbitre assistent).

Subcampiones d'Espanya! Catalunya i Andalusia sub 17 femenines de Futbol Sala han protagonitzat un inici de final amb diversos minuts de tempteig en què cap combinat era capaç de fer-se amb el ritme del partit. Les jugadores de Daniel Cortés han signat la primera aproximació del partit amb una rematada perillosa que ha fet lluir la portera catalana, Laia Gómez, amb una gran intervenció. Aquesta primera oportunitat s'ha convertit en el principi d'uns minuts en què les andaluses han agafat el timó del partit i han colpejat la moral de les de Jordi Barrero amb dues dianes en menys de quatre minuts.

Els dos gols han tingut un nom propi: el d'Alejandra Rochel, que primer amb una vaselina al minut 7 (1-0) i després amb un xut creuat al minut 11 (2-0), ha sacsejat el duel i ha obligat a Barrero a reestructurar el seu guió de partit. Tot i la plantofada, les catalanes no han defallit i han continuat atacant amb un estil alegre i proactiu que ha tingut recompensa al minut 17, moment en què Carla Calvo ha donat ales a la Selecció amb una pilota robada en zona de construcció rival que l'ala catalana ha aprofitat per afusellar la portera andalusa, Sandra García, i enviar la final al descans amb una Catalunya posada de ple en la lluita per la victòria (2-1).

RFEF

Les catalanes sabien que havien de donar un extra per tal de poder somiar amb la remuntada. Dit i fet. Les jugadores de Jordi Barrero han sortit amb la cinquena marxa posada a la represa i han protagonitzat les primeres ocasions del segon assalt a la porteria andalusa. Catalunya s'ho creia i ha fet un pas endavant amb molta valentia, però la qualitat andalusa ha tornat a aparèixer sobre el parquet del Pabellón Ciudad del Fútbol de Las Rozas per etzibar un nou revès al conjunt català. Laura Dávila, al minut 27 (3-1), i Eva González, amb una gran vaselina al minut 30 (4-1), han eixamplat el desavantatge i han bolcat un gerro d'aigua freda sobre les aspiracions de reacció de Catalunya.

RFEF

Acció i reacció. Lluny d'abaixar els braços, les catalanes han tornat a demostrar la seva fortalesa i el seu gran esperit competitiu. La pressió asfixiant de les quadribarrades ha permès a Mireia Gómez fer pujar el 4 a 2 al lluminós amb una rematada potent que ha tret les teranyines de la porteria d'Andalusia (minut 30). Les de Jordi Barrero han continuat prement l'accelerador i han reduït encara més el desavantatge al minut 36. Ho han fet amb un gol, gentilesa de Kristine Claire (4-3), quan Catalunya trenava el seu primer atac amb portera-jugadora. Les quadribarrades han acabat fent recular Andalusia amb un seguit de jugades que podrien haver acabat amb l'empat en qualsevol moment. Malauradament, la sub 17 s'ha quedat sense temps i s'ha hagut de conformar amb una magnífica actuació i tot un subcampionat d'Espanya.