Catalunya sub 17 femenina s’emporta el subcampionat i el premi al Joc Net
FS Notícies | 07/02/2016
La selecció catalana sub 17 femenina s’ha topat amb una forta Galícia a la gran final i, tot i intentar-ho fins al final, es queda amb la segona posició, després d'un excel·lent campionat. A més, les catalanes han obtingut el premi del Joc Net.

GALÍCIA 3  – 1 CATALUNYA

GALÍCIA: Aida Yáñez Ferrerio, Clara Fernández Fernández, Mª Amelia Cobelas Velázquez, Maria Redondo Peña, Marta López Pardo, Carolina Agulla Fernández, María González Lofenzo, Rosalia Muiño González, Laura Del Rosario Loira, Teresa J. Aelleira Dueñas, Raquel Rodríguez Ferreiro i Patricia Arruti Boullosa.

Seleccionador: Manuel Codeso Seijo.

CATALUNYA: Núria Sarria Martorell, Laia Beltran Quintana, Anna Muniesa Fernández, Alba Vidal Moliné, Laia Jordán Fraile, Ruth Aurín Paulo, Paula Jiménez Roca, Anna Escribano Navarro, Marta Collado Saavedra, Maria Recio Rodríguez, Marta De Los Riscos Alemany i Marta Luján Lucena.

Seleccionadora: Clàudia Pons Xandri

GOLS: (1a part) 1 – 0 Rosalia Muiño (min. 2), 2 – 0 Marta López (min. 14). (2a part) 3 – 0 Marta López (min. 5), 3 – 1 Anna Escribano (min. 8)

CRÒNICA: El gran pas d’aconseguir un bitllet per la final del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 17 femení de futbol sala s’ha assolit. Ara, Catalunya s’enfronta, durant 40 minuts, a la selecció de Galícia per lluitar pel campionat de referència.

La selecció catalana ha sortit a la pista amb la Laia Jordán, la Maria Recio, la Marta De Los Riscos, l’Anna Escribano i la Ruth Aurín. Quan encara no hi havia hagut temps per superar els nervis inicials que comporta disputar un partit com aquest, ha arribat el gol galleg, molt matiner.

Catalunya ha reaccionat i a la següent jugada ha tingut una clara ocasió que no s’ha materialitzat gràcies a la intervenció de la portera rival.

Quan tan sols havien passat quatre minuts de joc, Galícia ja acumulava tres faltes i Catalunya una. Fet que demostra la gran intensitat que ambdues seleccions practicaven sobre el parquet, en un partit d’anades i tornades.

Les ocasions per empatar el partit arribaven, però, per un motiu o altre no es finalitzaven. Amb el marcador a favor, Galícia pressionava a tota la pista. En el minut 14, en una sortida de córner, les locals han aconseguit fer pujar el segon gol que els donava més avantatge. Amb aquest resultat s’ha arribat al mig temps.

La segona part ha començat amb una Catalunya molt concentrada que no ha deixat de practicar el seu joc i d’intentar-ho, però la defensa de les gallegues ha estat un gran impediment.

En una jugada d’estratègia de les catalanes, de nou, la portera local, s’ha encarregat d’aturar la pilota, sumant una oportunitat més frustrada. Però mentre les oportunitats catalanes es resistien, les gallegues tot el contrari. En el minut 5, ha arribat el tercer gol de Galícia.

Poc després, Anna Escribano ha aconseguit trencar el malefici i marcar el primer gol de Catalunya que donava ales a la selecció. Però, malgrat l’expulsió d’una jugadora gallega, i la voluntat de les catalanes, la pilota no volia entrar a la porteria rival i el rellotge corria en contra.

Catalunya no ha deixat de lluitar fins al final però no ha pogut ser. Amb el 3 a 1 final les catalanes s’han proclamat subcampiones d’Espanya. La Real Federación Española de Fútbol ha premiat a Catalunya amb la distinció del Joc Net durant tot el campionat.

Imatges: FEMAFUSA