Catalunya sub 17 s'exhibeix per accedir a la Fase Final
FS Notícies | 05/01/2019
El combinat català ha aconseguit el passaport per la Fase Final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques gràcies a una segona meitat de llibre en què les jugadores de Jordi Barrero han marcat 7 gols.

Catalunya
8 - 0
Aragó
Catalunya
Júlia Sanz Salmerón, Laia Gómez Sánchez, Florencia de León Moreira, Alba Oliver Mayolas, Clara Segado Rodríguez, Kristine Claire Gumangan, Laura Torres Álvarez, Mireia Tremps Rodríguez, Mireia Gómez Auge, Daniela Salvat Suárez i Carla Calvo López.
Aragó
María A. Gutiérrez Logroño, Paula Artiga García, Sandra Alaman Alegre, Sofía Bernal Montero, Irene Ducar Relancio, Alicia Rodríguez Gutiérrez, Cristina Marín Avellana, Andrea García Chueca, Ana Mazas Arauzo, Erika Marzo Martínez, Elena Racero Pedro i Alicia Barrios Cuello.
1-0 Kristine Claire (13'); 2-0 Andrea Luna (22'); 3-0 Daniela Salvat (27'); 4-0 Florencia de León (31'); 5-0 Carla Calvo (31'); 6-0 Kristine Claire (32'); 7-0 Kristine Claire (32') i 8-0 Laura Torres (33')

Enrique Blázquez Sierra i Javier Cano Gálvez (àrbitres principals); Jefferson Carpio Bravo (àrbitre assistent).

Dues partits i dos partits diferents. Catalanes i aragoneses han arribat al Municipal Sabadell Nord sabent que avui estava en joc un passaport per la Fase Final del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de Madrid. La recompensa era llaminera i els dos conjunts han començat el matx respectant-se les distàncies i evitant riscos innecessaris per no concedir oportunitats en pista pròpia. Tot i la precaució d’unes i d’altres, Catalunya s’ha anat apoderant progressivament del ritme del partit i ha començat a arribar amb molt de perill a la porteria de Maria A. Gutiérrez.

Florencia de León ha signat la primera ocasió de les de Jordi Barrero i Alba Oliver ha avisat en segona instància. L’ala catalana ha quallat una molt bona jugada individual, però ha estavellat la pilota el pal i no ha pogut avançar la Selecció. Després d’aquests dos primers avisos, les envestides de Catalunya han estat una constant. S'olorava el gol, era qüestió de temps, i al minut 13, Kristine Claire ha inaugurat el lluminós amb una gran canonada des del límit de l’àrea (1-0) que ha tret les teranyines de la porteria de Gutiérrez. Les aragoneses, voluntarioses i amb una gran disciplina tàctica, no han canviat el seu guió de partit i han continuat mantenint-se fermes al darrere per buscar transicions verticals, però Catalunya ha segellat molt bé els espais al darrere i les dues seleccions han marxat al descans amb l’1 a 0.

Uns segons vint minuts de manual. Les jugadores de Jordi Barrero han sortit dels vestuaris amb un objectiu molt clar entre cella i cella: certificar el passaport per Madrid. Com si es tractés d’un tren d’alta velocitat, el combinat català ha sortit a la represa com una exhalació, i això ha permès a les catalanes marcar dos gols en dues jugades gairebé consecutives. Primer ha estat la capitana de Catalunya, Andrea Luna, qui ha perforat la porteria rival al minut 22 després d’una assistència sensacional de Kristine Claire (2-0). L’onada de joc català ha tornat a tenir recompensa només un minut més tard, quan Daniela Salvat ha materialitzat una gran jugada col·lectiva de Catalunya per fer el 3 a 0.

Amb el 3 a 0, les jugadores de Pedro Álvarez Pérez han començat a recular per evitar una golejada. Tanmateix, les quadribarrades, avui lluint la segona equipació, estaven en estat de gràcia i han acabat passant per sobre de les aragoneses. Florencia de León ha aprofitat una pilota morta a l’àrea rival per afusellar la portera d’Aragó i marcar el 4 a 0 al minut 31. La festa no s’ha aturat aquí. Carla Calvo ha anotat el 5 a 0 al minut 32, just després Kristine Claire ha signat el seu segon “Hat-trick” consecutiu en aquest Campionat amb dues dianes seguides (6 a 0 i el 7 a 0), i Laura Torres ha posat la cirereta del pastís amb el definitiu 8 a 0 al minut 33.

Amb aquest gran triomf, la Selecció Catalana sub 17 femenina aconsegueix la desitjada classificació per la Fase Final del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques sub 20 i sub 17 femení  que se celebrarà a Las Rozas (Madrid) entre el 9 i el 10 de febrer.

Per tal de poder seguir tant els resultats dels partits, com les notícies relacionades amb aquesta Fase Prèvia, així com les galeries d’imatges de tots els enfrontaments, estarà disponible un apartat específic que es pot accedir a través del bàner situat a la portada del web federatiu, o bé, fent clic aquí.