Catalunya sub 19 a la final, a revalidar el títol
FS Notícies | 30/04/2016
Després d’una semifinal molt igualada que s’ha acabat decidint per petits detalls, la selecció catalana sub 19 de futbol sala es planta, per quart any consecutiu, a la gran final del Campionat d’Espanya amb l’objectiu de revalidar el títol.

CATALUNYA 3 – 1 REGIÓ DE MÚRCIA

CATALUNYA: Bernat Bellet, Àlex Llamas, Shokei Okada, Carles Lavado, David Ruiz, Víctor Andrés, Eric Pérez, Àlex Aguilar, Sergio González, Oriol Santos, Gerard Rabadán i Abraham Garcia.

REGIÓ DE MÚRCIA: Barón, Gambín, Nacho, Manuel, Pedro, Pani, Cobarro, Dimas, Pele, Rafa, Denís, Darío.

GOLS: 1 – 0 Eric Pérez (min. 5), 2 – 0 Eric Pérez (min. 25), 2 – 1 Pani (min.34) i 3 – 1 Carles Lavado (min.37).

ÀRBITRES: Bernabé Sánchez Fuentes, Álvaro Fernández Pérez i Almudena Montes Galán.

CRÒNICA: La selecció catalana sub 19, vigent campiona d’Espanya, s’ha plantat a la fase final del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials, juntament amb les seleccions de Ceuta, Extremadura i Regió de Múrcia.

Amb una grada amb més de 400 espectadors, el Complex Esportiu ‘Guillermo Molina’ de Ceuta ha acollit la primera semifinal que ha enfrontat a Catalunya contra la Regió de Múrcia. Tal i com s’esperava, amb aquestes dues grans seleccions en pista, el partit ha estat molt igualat.

Inicialment, ambdues seleccions han sortit amb el respecte que suposa disputar una semifinal, però han estat els catalans qui, en el minut 5, fruit d’una jugada d’estratègia iniciada amb una sacada de banda, han obert el marcador, gràcies a l’Eric Pérez.

El rellotge anava corrent i la igualtat es palpava, amb oportunitats d’un costat i altre, però que no acabaven de materialitzar-se. De fet, gràcies a la gran defensa catalana, l’1 a 0 s’ha mantingut fins al mig temps.

La dinàmica de joc ha continuat sent la mateixa en el segon temps, i gràcies a les intervencions meritòries de les dues porteries, el marcador no es movia.

Això ha canviat als 6 minuts quan, en una contra, l’Eric Pérez, de nou, s’ha quedat sol davant el porter de Múrcia i ha definit perfectament per donar més avantatge als catalans amb el 2 a 0.

Als murcians el segon gol els hi ha fet mal i buscaven desesperadament la porteria d’Abraham. En una d’aquestes ocasions, han aconseguit reduir distàncies, posant més emoció al partit.

Amb el 2 a 1, Catalunya ha disposat de dues ocasions clares a la contra que han quedat en intents. Però el rellotge corria i, a falta de 3 minuts pel final, Múrcia ha optat per treure el porter-jugador. Amb aquesta disposició tàctica, els catalans, a la primera pilota recuperada, l’han aprofitat per enviar l’esfèrica a la porteria rival, marcant el 3 a 1.

Tot i que Múrcia ha pressionat en els darrers minuts, la defensa catalana s’ha tancat i ha mantingut aquest resultat fins arribar al xiulet final que els hi ha donat el pas a la gran final del campionat, per quart any consecutiu.