Catalunya, subcampiona d’Espanya
Notícies Generals | 14/06/2015
La Selecció Catalana sub 16 femenina ha caigut a la tanda de penals a la final del Campionat d’Espanya disputada davant Madrid.

Alineacions:

CATALUNYA: Gemma Font, Ona Batlle, Laia Alexandri, Berta Bou, Sara Ismael (Núria Descarrega 67'), Laia Muñoz, Candela Andújar (Carla Niubó 67'), Paula Fernández, Laia Balleste, Laura Galceran, Anna Bernadi (Abril Rodríguez 47').

MADRID: Lucía Suárez, Lucía Mª Rodríguez, Irene Osorio (Ana Marcos 55'), Daniela Mª Díaz, Yazmine K. Mrabet (María Romero 66'), Lorena Navarro (Belén Peralta 76'), Sara Ezquerro, Silvia Rubio, Paula Fernández, María de la Fuente, laura Fernández.

Penals: 0-1 Lucía Mª Rodríguez (marca);  0-1 Paula Fernández (atura portera); 0-1 Belén Peralta (atura Gemma Font); 0-1 Ona Batlle (atura portera); 0-2 Ana Marcos (marca); 0-2 Laia Alexandri (travesser); 0-3 Daniela Mª Díaz (marca).

Crònica:

Quan el futbol és injust amb un equip, la derrota encara fa més mal. La final del VI Campionat Nacional de Seleccions Autonòmiques sub 16 femení ha tingut un clar dominador: Catalunya. Les noies dirigides per Natàlia Arroyo han fet un gran partit on no han faltat les jugades elaborades, l’estratègia ni les contres. Certament, la Selecció Catalana ha sortit a per totes i des del primer minut ha deixat molt clar que volia revalidar el títol. La falta d’encert ha portat a la catalana a la tanda de penals, on Madrid ha tingut la sort de cara.

La defensa de la sub 16 ha posat el tempo del partit, elaborant jugades des del darrere i tallant totes les possibles contres que intentava Madrid. Les noies han estat buscant la passada interior cap a les extrems i davanteres, però la defensa madrilenya s’ha tancat bé al darrere per evitar una acció de perill. Les pèrdues de pilota al mig del camp han donat vida a Madrid, que només ha creat sensació de perill en les poques ocasions que ha tingut per iniciar una contra.

El domini del partit i la possessió de la pilota ha continuat sent de Catalunya a la segona part. Després del descans, Catalunya ha generat més ocasions clares de gol, però l’encert de cara a porteria seguia donant l’esquena a la selecció sub 16. Quan les forces han començat a minvar, la defensa catalana ha fet un molt bon treball i no ha permès que Madrid superés la línia del mig del camp. Les madrilenyes només s’han acostat a la porteria, defensada per Gemma Font, a través de faltes, però en el segon temps no han xutat ni una sola vegada entre els tres pals.

Amb l’empat a 0 s’ha arribat a la pròrroga i Catalunya ha seguint dominant i creant ocasions, sobretot per les bandes. Tot i l’esforç realitzats, les catalanes no s’han rendit i han buscat el gol de manera incansable. Finalment, s’ha arribat a la tanda de penals. Catalunya no ha estat encertada en els llançaments, fallant els tres tirs. En canvi, Madrid només n’ha fallat un, aturat per Gemma Font, i s’ha proclamat campiona d’Espanya. El resultat, molt injust per Catalunya, no ha reflectit la gran final que han disputat les noies, que no han pogut revalidar el títol i han aconseguit el subcampionat estatal.