Catalunya, subcampiona d’Espanya
Futbol Femení | 31/05/2015
La Selecció Catalana sub 18 femenina és subcampiona d’Espanya després de perdre per 1 a 4 contra la selecció de Madrid.

Alineacions

Catalunya: Marta Alemany, Nadia Dopico,  Vesela Ivanova (Sofía Alejandra Hernández, 60’), Queralt  Gómez, Leticia Sevilla, Maria Pilar Garrote, Núria Garrote, Laura Benito (Clara de Clemente, 79’), Aitana Bonmatí (Irina Uribe, 82’),  Mariona Marsal (Maria González, 66’)i Sandra Hernández.

Madrid: Natalia Expósito, Ana Lesmes, Marta Cazalla, Sofía Botija (Yolanda Albalat, 24’), Laura Domínguez (Silvia Méreida, 77’), María Dolores Martín, Julia Hernández, Carolina Hernández, Rocío Gálvez, Macarena Portales (Yaiza Relea, 82’) i  Beatriz Beltrán.

Gols: 1 – 0 Mariona Marsal (31’), 1 – 1 Julia Hernández (60’), 1 – 2 Laura Domínguez (67’), 2 – 3 Laura Domínguez (70’), 1 – 4 Yolanda Alabat (73’).

Crònica:

La Selecció Catalana sub 18 femenina s’ha proclamat subcampiona d’Espanya, després de perdre a la final davant Madrid per 1 gol a 4; un resultat que no reflecteix la realitat viscuda al terreny de joc.

Els primers minuts de partit han estat molt disputats i igualats. A mesura que ha passat el temps, però, Catalunya s’ha fet amb el domini de la pilota i amb la possessió, deixant-li molt poques possibilitats a Madrid. Al minut 31, Mariona Marsal ha marcat el gol català després de pentinar una centrada de falta. A partir d’aquest moment la superioritat catalana s’ha fet evident i això li ha permès a la Selecció poder desenvolupar un joc atractiu i de qualitat. Catalunya, però, no ha pogut ampliar les distàncies al marcador i ha marxat al descans amb l’1 a 0 al marcador.

A la represa, la Selecció Catalana ha continuat portant la batuta del partit i ha generat diverses ocasions de gol. La més clara ha estat una jugada per la banda esquerra de Laura Benito que ha estat a punt de culminar Mariona Marsal. Al minut 60, però, la madrilenya Julia Hernández ha empatat el partit aprofitant una errada defensiva de Catalunya. Aquest gol ha estat la gasolina de Madrid, que s’ha cregut amb possibilitats i, en poc menys d’un quart d’hora, ha capgirat totalment la situació. Laura Domínguez ha estat l’encarregada de fer el 1 - 2 al marcador al minut 67, quan s’ha quedat sola davant la portera catalana. Tres minuts després, Domínguez ha tornat a marcar aprofitant un moment de desconcert a l’àrea catalana quan la defensa quadribarrada intentava refusar la pilota. El factor psicològic ha permès a Madrid sentenciar el partit amb un gol de Yolanda Albalat, que ha posat el definitiu 1 - 4 al marcador.

Amb aquest resultat, Catalunya s’ha proclamat subcampiona d’Espanya sub 18 femenina. La capitana de la Selecció, Queralt Gomez, ha rebut la copa de mans del president del Comitè de Futbol Femení de la RFEF, Vicente Temprado. El directiu responsable de futbol femení de la Federació Catalana de Futbol, Albert Montull, també ha fet entrega de medalles.