Catalunya suma els 3 punts amb golejada
Notícies Generals | 20/12/2013
La Selecció Catalana sub 16 femenina ha guanyat per 5 gols a 0 a Euskadi en el primer partit de la 1a fase del Campionat d'Espanya.

Alineacions:

Euskadi:  Amaia Peña, Naiara María Solís (Alaitz Vega, 41'), Andrea Maddalen, Mireia Becerra, Udane Olaciregui, Arrate Pérez, Ane Abalia (Nerea Eizaguirre, 47'), Maialen Vega (Saioa Martínez, 41'), Nerea Ruíz, Katia Ludwig i Ane Miren García (Irati Altuna, 63').

Catalunya: Gemma Font, Ona Batlle, Laia Aleixandrí, Berta Bou, Paula Fernández, Laia Muñoz (Andrea Cortés, 60'), Irina Uribe (María Gopnzález, 53'), Sofia Alej. Hernández (Victòria Navarro, 60'), Ainhoa Albaladejo (Nàdia Dopico, 41'), Aitana Bonmatí i Alba Arboix.

Gols: 1- 0 Laia Muñoz (16'), 2 – 0 Aitana Bonmatí (24'), 3 – 0 Aitana Bonmatí (36'), 4 – 0 Irina Uribe (45') i 5 – 0 Aitana Bonmatí (56')

Conjunt Arbitral:

Àrbitre: Juan Manuel VICO MORENO

Assistents: Àstrid SALVAGO CABERO i Olga GÓMEZ LÓPEZ

4t àrbitre: Bruno MONTORO FERREIRO

Crònica:

La Selecció dirigida per Natàlia Arroyo ha superat, sense problemes, el primer partit del Campionat d'Espanya.

Les jugadores de Catalunya han sortit al terreny de joc tenint clar l'objectiu d'aconseguir els 3 primers punts en joc, i així ho han fet. Sense vacil·lacions i des del minut 1, la Selecció Catalana sub 16 femenina ha creat diverses ocasions de gol fins que, al minut 7, s'ha materialitzat la primera. Laia Muñoz ha marcat el 0 – 1 amb un remat de cap a la sortida d'un córner xutat per Sofia Alejandra.

Les catalanes han dominat la pilota en tot moment i han marcat el ritme del partit. La capitana de la Selecció, Aitana Bonmatí, ha marcat el segon gol amb un xut precís des de l'àrea petita després d'haver esquivat la defensa basca.  La capitana, que avui ha estat la protagonista del partit, minuts més tard ha repetit el mateix esquema i ha aconseguit el 0 – 3 abans d'entrar al temps del descans.

A la represa, la Selecció Catalana ha seguit amb la possessió i el control del partit, generant un joc de combinació i espectacle. El quart gol ha estat obra d'Irina Uribe qui ha esquivat la defensa rival i s'ha avançat a la portera, podent col·locar suaument la pilota al fons de la xarxa.

Aitana Uribe ha aconseguit el seu hat trick del partit després d'una jugada col·lectiva, sentenciant definitivament el partit amb un 0 – 5 al marcador.

D'aquesta manera, la Selecció Catalana ha sumat els 3 primers punts de la classificació i ha demostrat un alt nivell. Diumenge, a les 9.45 h, s'enfrontarà a la selecció extremenya per aconseguir la classificació per la segona fase del Campionat.

El president de la FCF, Andreu Subies, ha presenciat la primera part del partit, acompanyat per la delegada de la FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; pel president del Comitè Tècnic d'Entrenadors, Fèlix Gimeno; pel coordinador de les Seleccions Catalanes, Marc Vives; i pel directiu adjunt, Antoni Artés.