Comiat agredolç de Catalunya Aleví al Campionat d'Espanya
FS Notícies | 13/04/2019
Els jugadors de Gerard Pusó han dit adéu al Campionat d'Espanya amb una desfeta per 3 gols a 1 davant de la Comunitat de Madrid en un partit de futbol sala en què els catalans han lluitat fins a l'últim segon.

Comunidad de Madrid
3 - 1
Catalunya
Oscar Muñoz, Samuel Palmeiro, Ian Carmona, Daniel Pecellín, Sergio Gómez, Mario Muñoz, Alejandro Bueno, Dennis Ruiz, Unai Izquierdo, Alberto Segovia, Rodrigo Pozo i Carlos Solera.
Catalunya
Marc Carim, Aleix Estanyol, Pol Rodríguez, Juan Carlos Martínez, Pau Ramos, Gaizka González, Nil Prieto, Adrián Morales, Pol López, Àlex Cervera, Lou William Marley i Julen Coleto.
1-0 Carlos Solera (2'); 2-1 Daniel Pecellín (18') i 3-1 Daniel Pecellín (18').

1-1 Pau Ramos (13').
TARGETES GROGUES
Dennis Ruiz (25').

Brian Torquemada i Iván López (àrbitres principals); Anabel Labaina (àrbitra assistent).

Final amb resultat constructiu. La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha caigut davant de la Comunitat de Madrid per 3 gols a 1 i s'ha acomiadat del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques amb una bona actuació sense premi. Els madrilenys s'han avançat al marcador del Palauet amb un xut inapel·lable de falta directa gentilesa de Carlos Solera al minut 2 de partit. L'esgarrapada inicial dels de Roberto Cea no ha canviat els plans d'una Catalunya que ha continuat apostant pel joc proactiu i ofensiu amb l'objectiu de donar-li la volta a l'electrònic. Decisió encertada. El pas dels minuts li han acabat de donat la raó a un combinat de Gerard Pusó que ha viscut en pista contrària durant gairebé tota la resta de primera part, posant contra les cordes a la Comunitat de Madrid amb atacs esmolats i amb arribades perilloses.

Malgrat les envestides constants dels quadribarrats, amb menció especial per un Gaizka González omnipresent que ha fet lluir el porter madrileny, Rodrigo Pozo, amb diverses intervencions de molt de mèrit, la Comunitat de Madrid no s'ha arronsat i ha gaudit d'algunes ocasions per eixamplar encara més les distàncies. El cara a cara apassionant entre dues seleccions amb la victòria entre cella i cella ha tingut un final de primera meitat digne del que ha estat el primer assalt, un espectacle. En una falta indirecta aparentment tímida, Gerard Pusó i Iván Calle han fet gala de la seva pissarra i han dissenyat una jugada excel·lent que ha donat lloc a l'empat de Catalunya, una diana del capità, Pau Ramos, al minut 13 que ha superat l'oposició de Pozo i que ha enviat el partit al descans amb un 1 a 1 molt simptomàtic.

Com si es tractés d'una còpia de l'inici de la primera meitat, els jugadors de Roberto Cea han protagonitzat una posada en escena letal a nivell ofensiu al començament de la segona. En aquesta ocasió, però, no ha sigut un únic gol el que ha aconseguit la Comunitat de Madrid només començar el segon acte, sinó dos. Daniel Pecellín, amb dues rematades acurades al minut 3 de la represa (2-1 i 3-1), ha canviat el signe del partit amb un tres i no res i ha posat molt coll amunt el triomf d'una Catalunya que ha vist com passava d'un meritori empat a 1, a un 3 a 1 en poc més de seixanta segons.

Empentats pel coratge i l'ambició d'un equip que mai es rendeix, la Selecció s'ha refet dels dos gerros d'aigua freda i s'ha fet amb el control de la pilota per acorralar tota la Comunitat de Madrid gairebé fins a la seva àrea pròpia. Els de Gerard Pusó han pressionat les línies de passada, recuperat pilotes i jugat amb intel·ligència i paciència per intentar trenar jtacs que descol·loquessin la defensa madrilenya. Lou William Marley, amb un xut al pal, i posteriorment Adrián Morales amb una rematada que la defensa de Madrid ha tret sota els pals, han estat a punt de reduir el desavantatge i tornar a introduir als seus en la lluita per la victòria, però els quadribarrats no han pogut materialitzar les seves oportunitats i s'han hagut d'acomiadar del Campionat d'Espanya amb una derrota constructiva (3-1).

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.