Còmoda victòria i classificació per a la fase final sub 19 masculina
FS Notícies | 14/01/2018
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala guanya l’últim partit de la fase prèvia davant el País Basc per 3 gols a 6 i es classifica, invicte, per a la fase final del Campionat d’Espanya.

Fitxa tècnica:

PAÍS BASC, 3: Pablo Ortiz, Asier Maestresala, Jokin Rayo, Asier Aierbe, Juan Perera, Jon Acebo, Mikel Acebo, David Gómez, Asier Mugika, Nicolás Pereiro, Mikel Juaristi i Gorka Garate.

CATALUNYA, 6: Nicasio Piazza, Luar Estíbalez, Alex Lacambra, Juan Francisco Hervas, Alejandro Ceron, Bernat Povill, Víctor Muñoz, David Peña, Josep Costajussà, Sergi Trillas, Roberto Gregorio i Borja Puerta.

Gols primera part: Juan Francisco Hervas (0-1, 2’); Roberto Gregorio (0-2, 10’); Josep Costajussà (0-3, 14’).

Gols segona part: Jon Acebo (1-3, 27’); David Gómez (2-3, 28’); Juan Francisco Hervas (2-4, 29’); Bernat Povill (2-5, 32’); David Peña (2-6, 36’); Nicolás Pereiro (3-6, 38’).

Targetes grogues: Jon Acebo (18’).

Targetes vermelles: Jon Acebo (28’).

Espectadors: 150 persones, aproximadament.

Catalunya ha tornat a demostrar el gran potencial que té. Tot i jugar a mig gas pel desgast físic dels quatre dies de competició, la Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala ha sortit a guanyar el quart i últim duel de la fase prèvia del Campionat d’Espanya davant l’amfitrió, el País Basc. Juan Francisco Hervas ha marcat el primer en un llançament de falta exterior, impossible per al porter basc. Els rivals no s’han tancat per rebre un gol tan matiner, sinó que han aprofitat les transicions que se’ls hi han presentat per encarar porteria. Un mà a mà de Jokin Rayo amb el porter de la Selecció Nicasio Piazza l’ha aturat amb molta sang freda per enviar-la a córner i mantenir, així, l’avantatge per a Catalunya. Als deu minuts de joc, un fort xut exterior de Víctor Muñoz l’ha recollit Roberto Gregorio per fer el 0-2 a plaer i donar tranquil·litat a la Catalana.

La sub 19 ha mostrat algunes imprecisions en algunes passades, segurament fruit del cansament acumulat. Tot i això, la superioritat tècnica dels catalans ha estat tan evident que el País Basc no ha generat més perill. Catalunya s’ha agradat i ha creat jugades elaborades molt vistoses per als espectadors que han assistit al Poliesportiu Belabieta d’Ibarra, a Guipúscoa. Precisament, el tercer gol s’ha produït en una gran jugada individual de Juan Francisco Hervas, amb ruleta inclosa, arraconat en un córner, i ha fet l’assistència a Josep Costajussà, que ha marcat a porteria buida.

El País Basc ha sortit a pista amb ganes de, com a mínim, igualar el resultat a la segona part. I a prop a estat de fer-ho quan s’ha quedat a un sol gol d’empatar. Catalunya ha sortit una mica més relaxada que els bascos i això ha permès que Jon Acebo hagi marcat l’1-3 amb un xut creuat al segon pal. Un minut després, David Gómez ha retallat la diferència en fer el 2-3. Just abans d’aquest gol, el basc Jon Acebo ha estat expulsat amb vermella directa per protestar des de la banqueta. Un temps mort demanat per Catalunya ha estat suficient per endollar els jugadors i tallar les ales al País Basc. I és que la sub 19 només ha necessitat uns segons per no donar esperances al rival. Juan Francisco Hervas ha posat la punta de la bota per marcar en un fort xut exterior d’Alejandro Ceron; mentre que Bernat Povill ha tret profit de l’error del porter Pablo Ortiz en no ha blocar un xut.

Tot i el gol de Nicolás Pereiro, creuant el xut al segon pal, no hi ha hagut reacció basca gràcies a la bona defensa de Catalunya. Instants bans, el sisè gol de David Peña en empènyer la pilota a porteria buida després d’una bona jugada de Juan Francisco Hervas, ha estat la sentencia del duel. Amb el resultat final de 3 a 6, la Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala obté la classificació per a la fase final amb un ple de victòries, amb 26 gols a favor i només 8 en contra.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i el directiu de l’FCF i de la LCFS Joaquim Sala.