Contundent victòria de la sub 16 femenina davant Navarra
La Selecció Catalana sub 16 femenina guanya 0-4 a Navarra i aconsegueix quatre punts en la primera fase del Campionat d’Espanya que s’ha celebrat el cap de setmana del 16 i 17 de desembre a Vilafranca del Penedès.

Fitxa tècnica:

NAVARRA, 0: Ilargi López, Paula Abril (Karolina Sarausa, 41’), Irati Alfaro (Saioa Echarri, 68’), Ana Andraiz (Amaia Iribarren, 56’), Ane Ansa, Olaia Brieba, Laura Goñi, Elena Linzoain, Lola Mateo (Maitane Vilariño, 56’), Ainhoa Sánchez, Ana Urzainqui.

CATALUNYA, 4: Aina Pagespetit (Júlia Font, 73’), Alba Fernández, Jana Fernández, Queralt Ping Estrada, Emma Martín (Aina Durán, 72’), Maria González (Mariona García, 59’), Aroney González, Bruna Vilamala, Paula Jiménez (Laura Mas, 64’), Clara Carmona, Ariadna Mingueza.

Gols: Aroney González (0-1, 34’); Bruna Vilamala (0-2, 47’; 0-3, 67’); Aroney González (0-4, 77’).

Targetes grogues: Maria González (9’).

Conjunt arbitral: Ainara Acevedo Dudley (àrbitra principal), Iria Pujol Colell (àrbitra assistent), Carla Borràs Polo (àrbitra assistent), Devani Cervantes Basachs (4a àrbitra).

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

Catalunya ha saltat al terreny de joc sabent que davant Navarra necessitava una victòria per sumar quatre punts. Ordenades i concentrades, les catalanes han fet el seu joc de toc per elaborar jugades combinades i arribar a porteria. Tot i que Navarra és qui ha xutat primer entre els tres pals, sense perill, ha estat Bruna Vilamala qui podria haver marcat. En una falta lateral al minut 14, una acció d’estratègia ha deixat sola a la jugadora al segon pal, rematant amb una volea ha anat massa elevada. Ana Andraiz ha generat la segona aproximació de Navarra superant a la defensa en velocitat, però el xut ha sortit molt alt i desviat. La Selecció ha seguit insistint amb un joc associatiu per trobar una bona passada entre línies i superar la defensa rival. En un ràpid contracop conduit per Emma Martín, l’ha rebut Paula Jiménez, arribant a la línia de fons i fent la passada en horitzontal. Aroney González ha tingut el gol a les seves botes, però el xut creuat ha sortit fregant el pal.

Un refús generat per Catalunya a tres quarts de camp de les rivals ha servit a Bruna Vilamala per marxar en carrera. Just abans de quedar-se sense angle, ha provat un xut creuat que ha sortit fora per ben poc. Un minut després, en el 34’, en una nova acció d’atac de la sub 16, Aroney González ha rebut una passada elevada al punt de penal, intentant una vaselina. La portera Ilargi López li ha aturat el primer xut, deixant la pilota morta davant la catalana, qui ha estat més murri que la navarresa per atrapar-la i marcar el primer (0-1).

La segona part  ha començat molt bé per als interessos de la Selecció Catalana. Des de l’inici Navarra ho ha tingut complicat per combinar i Catalunya és qui ha portat el control del partit. Si en el primer temps Bruna Vilamala no s’ha rendit buscant el gol, ha estat a la represa quan l’ha trobat. En una conducció a la frontal de l’àrea, Vilamala ha perforat la porteria amb un xut proper a l’escaire (0-2). Poc després, en una nova demostració de la seva potent esquerre, Vilamala ha estat a punt de fer el tercer amb un fort xut que ha acabat sortint fora fregant el pal per l’efecte que ha tingut la pilota. En aquesta ocasió, la Selecció Catalana ha complert l’objectiu de deixar la porteria a zero, i és que en tot el segon període, Navarra no ha efectuat cap xut.

En el primer partit davant Extremadura, la sub 16 va encaixar dos gols de córner, però avui ha estat la Catalana qui ha tret rèdit dels serveis de cantonada. En el minut 67, Bruna Vilamala ha rematat de cap, i saltant en planxa, una centrada en curt d’Emma Martín per fer el tercer i el segon gol en el seu compte particular (0-3). Tres minuts més tard, en un altre córner, Mariona García ha provat de xutar des de la frontal de l’àrea. Catalunya ha tret profit de les ràpides jugades per bandes per guanyar a Navarra en superioritat numèrica dins l’àrea. En una d’aquestes accions, Aroney González ha rebut tota sola per marcar a plaer el quart i últim gol de l’enfrontament. Amb aquesta incontestable victòria, la Selecció Catalana sub 16 femenina tanca la primera fase del Campionat d’Espanya amb quatre punts.

Al partit ha assistit el vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Josep Llaó; els directius Manel Duran, Francesc Folguera, i Paquita Linares; el responsable de l’arbitratge femení de l’FCF, Julio Sierra; i el director del Comitè Tècnic d’Entrenadors, Fèlix Gimeno.