Convincent triomf de la sub 16 femenina en la seva estrena
La Selecció Catalana sub 16 femenina s’imposa amb autoritat al Fontsanta-Fatjó per 1 a 5 en el primer partit amistós amb Mireia Vera a la banqueta.

Fitxa tècnica

CD FONTSANTA-FATJÓ, 1: Pili Suárez, Martina Rabassa, Nari Taib, Paula Blas, Mabel Lucena, Sato, Sandra Marquez, Cris López, Ainhoa Adame, Ainhoa Luquín i Ana Rois. També han jugat: Ari Roca, Melisa Peralta, Jessica Pastor, Montse Alsina, Blanca García, Ariana Martos, Irene Iglesias i Marta Vilar.

CATALUNYA, 5: Aina Pagespetit, Alba Fernández, Bruna Vilamala, Viktoria Adrianova, Jordina Colomer, Emma Martín, Clara Carmona, Maria Biosca, Paula Jiménez, Ariadna Márquez i Júlia Guerra. També han jugat: Júlia Font, Alba Caño, Aroney González, Aina Durán i Queralt Ping.

Gols: Ana Rois (1-0, 1’), Bruna Vilamala (1-1, 5’), Paula Jiménez (1-2, 13’), Aroney González (1-3, 42’), Alba Caño (1-4, 51’), Bruna Vilamala (1-5, 62’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Coral Couso Cuadrado (àrbitra), Aaron Real Sierra (àrbitre assistent), Carles Sanz Huguet (àrbitre assitent).

El nou projecte de la Selecció Catalana sub 16 femenina ha començat amb bon peu. Mireia Vera, que debutava a la banqueta, s’ha estrenat amb una victòria solvent per 1 a 5 davant el Fontsanta-Fatjó  en el primer amistós per preparar la primera fase del Campionat d’Espanya. Al Municipal Fontasanta-Fatjó, Catalunya ha transmès sensacions positives, desplegant un joc atractiu davant d’un conjunt de Preferent Femení.

L’inici de partit no ha estat el desitjat per als interessos catalans. Abans d’arribar al primer minut, el Fontsanta-Fatjó s’ha avançat en el marcador gràcies a una diana d’Ana Rois, que ha aprofitat un desajust defensiu català. Quatre minuts després, Bruna Vilamala ha recuperat una pilota a prop de l’àrea rival, ha driblat dues defensores i ha batut Pili Suárez amb un xut ras ajustat al pal esquerre per fer l’1-1. Tot seguit, la mateixa Vilamala ha tingut el segon en les seves botes, però el seu xut s’ha estavellat al pal. Poc després, novament la pressió asfixiant de la Selecció ha tornat a donar els seus fruits. Aquesta vegada ha estat Paula Jiménez qui ha marcat gràcies a una passada de la mort d'una incisiva Vilamala.

Amb un 1-2 en contra, les locals han donat un pas endavant per intentar igualar el matx com més aviat millor. Han provat de posar en dificultats a Catalunya amb transicions ràpides, buscant el joc directe i l’esquena de les defenses. No obstant això, les de Mireia Vera, amb les línies juntes, han sabut tapar els espais i han sortit jugant amb la pilota des del darrere. En un ràpid contraatac, el Fontsanta-Fatjó ha estat a punt d’empatar, però Aina Pagespetit ha pogut refusar al pal un xut d’Ana Rois en una fantàstica intervenció.

L’inici de la segona part ha estat marcat per una intensa Catalunya que ha seguit intentant ampliar l’avantatge en el marcador. Així doncs, Aroney González ha aconseguit el tercer amb un tir de rosca ajustat al segon pal, lluny de l’abast de la portera local. La Selecció no s’ha relaxat i ha continuat assetjant l’àrea rival amb jugades trenades amb la participació de pràcticament totes les jugadores. El quart gol català ha arribat fruit d’una bona jugada col·lectiva. Alba Caño ha aprofitat una pilota morta fora de l’àrea per engaltar un potent xut ras que ha acabat al fons de les xarxes.

Amb les idees molt clares, la Catalana ha dominat el duel en tots els aspectes del joc fins al xiulet final. Al minut 62, Bruna Vilamala, una de les futbolistes més actives del combinat català, ha marcat un doblet en una gran acció individual. Després de perdre la pilota, ella mateixa la recupera i supera a la portera local amb un potent xut a la mitja volta. La Selecció ha gaudit de més ocasions de gol en els últims compassos del xoc, però el marcador ja no s’ha mogut més.

Al partit hi ha assistit la directiva i delegada de la Federació Catalana de Futbol al Baix Llobregat, Paquita Linares.