Cornellà, Sabadell i Barça ‘B’ jugaran la final de la fase d’ascens a Segona ‘A’
F. Amateur | 24/07/2020
El futbol català podrà celebrar l’ascens de, mínim, un equip a la Segona Divisió ‘A’ a la final del play-off exprés el proper diumenge 26 de juliol.

CD Atlètic Balears – UE Cornellà (0-1)

El Cornellà ha sortit amb les idees clares i amb ganes de donar guerra. Els del Baix Llobregat han mostrat molta lluita i intensitat i això s’ha traduït en diferents ocasions en els primers minuts de joc. En canvi, a la segona part, l’Atlètic Balears ha tingut les oportunitats més clares.

Sis minuts després de la segona pausa per hidratació, al minut 86’, Agus Medina ha fet esclatar l’eufòria dels verd-i-blancs marcant l’únic gol del partit. Tanmateix, la incertesa de la victòria s’ha mantingut fins al final, i és que Ramon s’ha lluït al 91’ amb una gran aturada, fent bo el 0-1 que els dona accés a la final del play-off exprés per ascendir a la Segona Divisió ‘A’. El Cornellà s’enfrontarà al CD Castellón en l’últim partit per aconseguir el desitjat premi.

FOTO: Twitter UE CornellàAl partit ha assistit el president de l’FCF, Joan Soteras; el vicepresident Joan Josep Isern; el tresorer de l’FCF, Miquel Sellarès; i la directiva i delegada de l’FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares, al costat del president de la UE Cornellà, Àlex Talavera.

FC Barcelona ‘B’ – CD Badajoz (1-1, p. 5-3)

El FC Barcelona ‘B’ ha suat de valent per obtenir una merescuda victòria als penals. L’equip de Francesc Xavier García Pimienta ha començat perdent un duel que ha dominat, tenint la possessió de la pilota i generant més perill que el CD Badajoz. Tanmateix, un gol de Guzmán al minut 39 ha trastocat una mica els plans dels blaugrana, els quals, però, sempre han cregut en les seves opcions.

FOTO: FC BarcelonaEn el segon temps, el Barça ‘B’ ha iniciat la remuntada. Una gran rematada de cap de Rei Manaj al 82’ ha servit per empatar l’eliminatòria. Ja a la pròrroga, tant els catalans com el Badajoz han tingut una ocasió clara de gol, però el partit s’ha hagut de resoldre a la tanda de penals. El filial blaugrana no ha fallat cap llançament, mentre que Iñaki Peña ha aturat el primer del Badajoz, donant el passi de l’equip a la final.

Aquest enfrontament l’han presenciat en directe el vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó; i el directiu i delegat de l’FCF a Barcelona, Francesc Folguera.

Cultural y Deportiva Leonesa – CE Sabadell FC (2-2, p. 6-7)

Amb un inici de partit amb arribades alternes en ambdues àrees, els jugadors dirigits per Antonio Hidalgo s’han avançat amb un gol de falta directa des del lateral de l’àrea de Néstor Querol al minut 13. La Cultural Leonesa no ho ha posat gens fàcil als arlequinats i el porter Ian Mackay ha mostrat la seva qualitat en una important aturada en un u contra u a la mitja hora de joc. En els últims minuts de la primera part, el Sabadell ha tingut una doble ocasió, primer amb un pal d’Aaron Rey i després amb una rematada a boca de canó d’Edgar Hernández.

Les bones sensacions del primer temps s’han vist truncades a la segona part amb l’empat d’Héctor Hernández en una jugada embolicada a l’àrea arlequinada (1-1, 64’). Heber Pena també ha tingut la seva oportunitat des del punt de penal, però ha estat Óscar Rubio qui ha tornat a empatar el duel i donar esperances a l’equip al minut 92 després que els castellans s’haguessin posat per davant mitjançant Menudo. Al final de la pròrroga, Manu Lanzarote ha gaudit de la millor ocasió per fer el tercer, però l’eliminatòria s’ha hagut de decidir a la tanda de penals.

FOTO: CE Sabadell FCDe la mateixa manera que en la primera ronda, el porter arlequinat Ian Mackay ha tornat a ser l’heroi des dels onze metres aturant dos penals. D’aquesta manera, el CE Sabadell també disputarà la final de la fase d’ascens davant el filial blaugrana. A l’enfrontament han estat presents el president de l’FCF, Joan Soteras; i el tresorer, Miquel Sellarès.

Així doncs, amb els tres equips catalans classificats per disputar la tercera i última eliminatòria el diumenge 26 de juliol, el futbol català ja té assegurat l’ascens d’un dels equips a la Segona Divisió ‘A’ la propera temporada. Divendres dia 24, l’RFEF farà públics els horaris i els estadis on tindran lloc els partits.