Debut de Catalunya amb una còmode victòria
Notícies Generals | 08/02/2017
La Selecció sub 17 femenina de futbol sala domina el 1r partit de la Fase Única del Campionat d’Espanya disputat davant Cantàbria (4-2). Les múltiples ocasions generades no s’han vist reflectides en el marcador per la falta d’encert a la segona part.

CATALUNYA, 4: Anna Muniesa, Elia Guilli, Irene Garcia, Laia Beltran, Alba Vidal. També han jugat: Xènia Bellet, Clara Segado, Alexandra Giró, Alba Sánchez, Júlia Vilalta, Clara Rivera, Noelia Vázquez.

CANTÀBRIA, 2: Katherin Barajas, Beatriz Ruiz, Lleir Martínez, Carmen Noreña, Claudia de Dios. També han jugat: Gabriela Salgado, Lidia Barbeitos, Lucía Crespo, Olga Fernández, Yaiza Beceiro, Natalia Phillip, María Bengoechea.

Gols primera part: Yaiza Beceiro (pp. 1-0, min. 2); Clara Rivera (2-0, min. 9).

Gols segona part: Alexandra Giró (3-0, min. 22); Lucía Crespo (3-1, min. 29); Laia Beltran (4-1, min. 33); Lleir Martínez (4-2, min. 38).

Targetes grogues: Yaiza Beceiro.

Àrbitres: Adrià Gali Pallejà i Ignasi Velasco Casals.

Àrbitre Assistent: Juan Alberto Duaso Ortiz.

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

Catalunya ha sortit amb molta força en el primer partit que ha disputat de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 17 femení, que se celebra a tres poblacions del Baix Llobregat. En el pavelló Municipal Les Moreres, a Esplugues de Llobregat, la Catalana només ha necessitat dos minuts per obrir el marcador. Alba Vidal ha rebut al segon pal i per driblar-se a la seva defensora ha tocat la pilota d’esperó, amb la fortuna que Yaiza Beceiro l’ha desviat per acabar introduint la pilota al fons de la xarxa (1-0). Un minut després, Alba Vidal ha tornat a encarar a la portera Katherin Barajas, però ha volgut creuar massa el xut i ha sortit fregant el pal. La pressió de la sub 17 ha estat molt elevada i ha asfixiat qualsevol sortida de Cantàbria, que només ha pogut defensar en zona. Xènia Bellet ha tingut una gran ocasió quan ha estavellat la pilota al travesser.

La Selecció Catalana ha tingut el control del partit i ha tingut múltiples ocasions per ampliar el marcador. Alexandra Giró, Elia Guilli i Laia Beltran ho han provat amb diferents xuts, però no han estat encertades en el remat final. Al minut 9, amb un xut creuat des de la banda dreta, Clara Rivera sí que ha superat a la portera càntabra per marcar el 2-0. Catalunya ha jugat de manera molt cohesionada, sense deixar espais i ajuntant bé les línies. Les poques arribades de Cantàbria han estat molt ben resoltes per les tanques catalanes i la portera Anna Muniesa, molt atenta i segura sota pals.

Només començar la segona part, Catalunya ha teixit un bona jugada col·lectiva que ha finalitzat Alexandra Giró al segon pal gràcies a una passada en vertical d’Alba Vidal (3-0). La pressió i la intensitat han continuat igual d’elevades que en el primer temps i amb prou feines Cantàbria ha pogut passar de mitja pista. Les accions perilloses s’han anat succeint, però ha estat Lucía Crespo qui ha sorprès a la portera catalana amb un xut escurat des de la banda esquerre i gairebé sense angle (3-1). Aquest gol no ha suposat cap canvi i la Catalana, tot i tenir alguns moments de desconnexió, ha buscat el quart. Alexandra Giró gairebé el fa després de robar a la frontal de l’àrea, regatejar a la tanca i enviar la pilota al pal.

Al minut 33, Alba Vidal ha creat una gran jugada individual des de tres quarts de pista, desfent-se de les rivals i servint en safata el gol a Laia Beltran, que ha marcat a porteria buida (4-1). Just després d’un temps mort, Catalunya s’ha despistat i Lleir Martínez ho ha aprofitat per plantar-se a l’àrea i marcar el 4-2 amb un xut creuat. Tot i que la sub 17 ha aconseguit un bon resultat, el marcador podria haver estat molt més engruixat si les catalanes haguessin tingut una mica més d’encert de cara a porteria i menys imprecisos en el segon temps. Amb aquestes bones sensacions, Catalunya jugarà el segon partit de la fase de grups demà dijous davant La Rioja a les 13.00 hores en el mateix pavelló.

Al matx ha estat present el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; els directius de la LCFS i de la FCF Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon Marcial; i el delegat administratiu de la RFEF, Pablo Lesmes.