Distingits els àrbitres i assistents de futbol i futbol sala catalans
Comitè Àrbitres | 15/02/2019
La 7a Nit de l’Arbitratge ha premiat 234 àrbitres i assistents de Catalunya pels ascensos assolits la temporada passada, i també ha atorgat 2 guardons especials.
Distingits els àrbitres i assistents de futbol i futbol sala catalans

L’Auditori de l’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquesta tarda la Nit de l’Arbitratge 2019. Es tracta d’una gala de reconeixement i homenatge als àrbitres i àrbitres assistents de futbol i futbol sala catalans que el curs passat van aconseguir l’ascens de categoria.

El director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF i vicepresident del CTA de la RFEF, Xavier Moreno, ha donat la benvinguda als assistents i ha assegurat que “actualment un àrbitre ha d’estar preparat, ser constant i tenir coratge. La determinació per prendre decisions valentes en moments complicats és crucial, forma part de la nostra feina. Sou els únics jutges i esportistes que esteu representant l’FCF en tots els partits. Teniu una responsabilitat enorme. Heu de ser curosos, atents i perfeccionistes”. En referència al projecte #Orgullosa, impulsat per l’FCF per promocionar el futbol i futbol sala femení català, ha assenyalat que “des de la seva posada en marxa, hem experimentat un augment notable en el nombre d’àrbitres dones. Des d’aquí aprofito per enviar-nos un missatge de suport perquè continueu treballant intensament per arribar el més lluny possible. Alguna de vosaltres ja ha tingut l’oportunitat de xiular en altres continents. Us encoratjo a seguir en aquesta línia”.

Seguidament, el director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de l’LCFS, Marcelino Blázquez, ha subratllat que “la constància, la perseverança i la dedicació són tres claus indispensables perquè un àrbitre assoleixi les seves fites”. En aquest sentit, Blázquez ha destacat que “el 70% de la comunicació d’un àrbitre és el llenguatge no verbal, el 20% és el verbal i el 10% és l’ús dels temps. Gestos com un somriure, en el moment adequat, pot resultar molt útil en alguna situació del partit. Sempre cal tenir en compte les circumstàncies, l’escenari i els altres esportistes. Tots aquests detalls són un instrument molt important de comunicació, sovint més que les paraules. Hem de saber treure profit de tot això per guanyar en credibilitat”.

Posteriorment, la diputada d’Esports de Barcelona, Maite Fandos, ha felicitat l’FCF per “organitzar un acte tan important com aquest i als àrbitres per l’excel·lent tasca que realitzen. És un col·lectiu força desconegut que es mereix tenir més visibilitat”. A més, ha manifestat que “l’arbitratge català gaudeix d’una gran salut, amb molts col·legiats joves il·lusionats per desenvolupar aquesta professió”. Quant al nombre d’àrbitres dones, Fandos ha recalcat que “el projecte #Orgullosa és una gran iniciativa que està aconseguint que moltes noies s’animin a ser àrbitres, quan uns anys enrere era més complicat donar aquest pas”.

Al seu torn, el vicepresident primer de l’FCF, Josep Llaó, ha explicat que “és un orgull que el CTA de l’FCF hagi tingut aquest preciós gest de reconèixer aquells que portem més de 50 anys afiliats. Vull agrair al president Joan Soteras per la seva aposta ferma pel CTA i la seva estima envers aquest col·lectiu. També m’agradaria recordar les paraules que un dia em va dir Andreu Subies, ex president de l’FCF i actual vicepresident de la RFEF, encoratjant els àrbitres i lloant la seva sensacional tasca. Des d’aquí encoratjo els àrbitres més joves perquè s’esforcin al màxim i gaudeixin d’aquesta meravellosa professió”.

Per acabar amb els parlaments, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha asseverat que “aquests guardons són un reconeixement a l’esforç dels més joves i a la dedicació dels més veterans. La nostra aposta pel CTA és ferma, són un puntal bàsic del futbol català. La seva magnífica tasca és un referent a nivell estatal i europeu”. En aquest sentit, ha remarcat que “l’FCF va ser pionera fent visibles les actes online el 2011, una mesura que posteriorment van copiar altres territorials”. D’altra banda, Soteras ha reconegut que “la percepció de la figura de l’àrbitre ha millorat molt en els darrers anys gràcies, en bona part, a les campanyes impulsades per la Federació Catalana de Futbol fomentant el respecte i lluitant contra la violència. Els col·legiats cada vegada esteu més preparats. Us animo a seguir en aquest camí de l’excel·lència”.

Després dels parlaments ha arribat el moment de fer l’entrega dels 234 trofeus als àrbitres i assistents de futbol i futbol sala catalans que el curs passat van aconseguir un ascens de categoria. Amb aquests guardons, ambdós Comitès Tècnics d’Àrbitres de l’FCF volen distingir la dedicació i la tasca diària que realitzen, i els animen a seguir treballant en aquesta línia per seguir fent créixer el futbol i futbol sala català amb el seu esforç, dedicació i perseverança. Entre els assistents a la 7a Nit de l’Arbitratge cal destacar la presència de la junta directiva de l’FCF; el CTA i el CTAFS de l’FCF; i la diputada d’Esports de Barcelona, Maite Fandos.

Un dels moments més destacats de l’acte ha estat l’homenatge a Bernardo Simón Benet, que ha ascendit aquesta temporada a la Segona Divisió Nacional de Futbol Sala. Nascut el 1980 a Santa Margarida de Montbui, porta una llarga trajectòria com a àrbitre afiliat al CTAFS de l’FCF. La campanya 2008-2009 va iniciar la seva carrera arbitral a Tercera Divisió i l’any 2011 va ascendir a Segona Divisió ‘B’ Nacional. El seu debut a Segona Divisió Nacional de Futbol Sala va ser a Tenerife xiulant el partit entre el Dimurol S. Tenerife i el Pozo Murcia ‘B’ el setembre de 2018.

A banda d’aquests premis, durant la Nit de l’Arbitratge 2019 també s’han entregat 2 premis especials com a reconeixement a una extensa trajectòria professional. Aquests han estat per Alfons Àlvarez Izquierdo i Manuel Romero Herrera. Per finalitzar amb els reconeixements especials, el CTA ha fet entrega d’un trofeu als 15 àrbitres que porten 25 anys afiliats al CTA, i 6 més als àrbitres que enguany en celebren 50. Ells són Josep Maria Baraldés, Josep Llaó, Francesc Casajuana, José María Enríquez, Eduard Pérez i Jaume Teixidó.

GALERIA D'IMATGES



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.