Dolorosa derrota de Catalunya en el seu debut davant Andalusia
FS Notícies | 07/02/2018
La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha caigut derrotada per 0 a 8 davant d’un rival efectiu en la definició i sòlid en defensa.

CATALUNYA, 0: Laia Gómez, Laura Garcia, Laura Torres, Laia Haro, Clara Segado, Noelia Vázquez, Núria Salvador, Andrea Gomariz, Mireia Gómez, Elida Tortosa i Sandra del Olmo.

ANDALUSIA, 8: Sandra García, Marta García, Sandra Martín, Núria Alcazar, Sonia Rodríguez, Noelia María Nogales, Alejandra Rochel, Eva González, Cristina Sánchez, Ana Mayoral, Laura Davila i Nerea Segura.

Gols primera part: Cristina Sánchez (0-1, 5’), Ana Mayoral (0-2, 6’), Laura Davila (0-3, 18’), Alejandra Rochel (0-4, 19’).

Gols segona part: Núria Alcazar (0-5, 28’), Eva González (0-6, 30’), Cristina Sánchez (0-7, 31’), Ana Mayoral (0-8, 32’).

Targetes grogues: Laia Haro (24’), Sandra García (28’).

Conjunt arbitral: Pablo Guntín Garrido i Iván Feliz Otero (àrbitres), i Patricia Doval Rodríguez (àrbitra assistent).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 17 femenina de futbol sala ha perdut 0 a 8 contra Andalusia en el seu debut en la Fase Única del Campionat d’Espanya, que s’està disputant a Lugo. Les de Clàudia Pons s’han vist superades per un combinat andalús resolutiu a les àrees. Malgrat intentar-ho fins al final, les catalanes no han tingut encert en els darrers metres i no han pogut perforar la xarxa rival.

Conscients de la importància del duel, Catalunya ha sortit a pressionar amunt Andalusia per intentar recuperar la pilota al més aviat possible. El conjunt andalús, per la seva part, ha preferit defensar a prop de la seva àrea i sortir ràpidament al contraatac. Quan només s’havien disputat cinc minuts, Cristina Sánchez ha avançat a les andaluses amb un xut que ha entrat per l’escaire dret de la porteria catalana. Només un minut després, Ana Mayoral ha batut Laia Gómez amb un xut creuat per situar el 0 a 2 al marcador.

A partir d’aquí, la Selecció ha augmentat la intensitat defensiva i ha dificultat els atacs visitants. Amb el pas dels minuts, la sub 17 s’ha anat aproximant amb perill a l’àrea contrària. De fet, Laia Haro ha gaudit de dues ocasions per marcar el primer gol català de l’encontre, però un xut ha sortit fora per poc i l’altre l’ha rebutjat la portera andalusa. Al minut 18, Laura Davila ha conduït un ràpid contraatac que ella mateixa ha finalitzat amb un tir ajustat que ha acabat al fons de la xarxa. Quan faltava un minut per al descans, Alejandra Roche ha anotat el 0 a 4 transformant un llançament des dels 10 metres.

En la represa, les de Clàudia Pons han començat a jugar de cinc per intentar revertir la situació. D’aquesta manera, Núria Salvador ha tingut la primera diana catalana en les seves botes, però el seu xut ha impactat en la creueta. Una pèrdua catalana en la zona de creació ha suposat el cinquè gol andalús, obra de Nuria Alcazar a porteria buida. Al minut 30, Andalusia ha eixamplat diferències gràcies a un poderós xut d’Eva González, lluny de l’abast de Laia Gómez.

Amb Catalunya abocada a l’atac ha arribat una nova diana andalusa. Cristina Sánchez ha recuperat la pilota i ha marcat a porteria buida des del seu propi camp. A continuació, Ana Mayoral ha anotat el definitiu 0 a 8 després de completar amb èxit una gran jugada individual. Amb aquesta derrota, Catalunya jugarà el seu segon partit demà, 8 de febrer, davant la Rioja a les 19.00 hores. L’encontre es podrà seguir en directe per streaming a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol.

Al partit hi ha assistit el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle; i els directius de l’FCF i l’LCFS Joaquim Sala i Juan Carlos Hueto.