Domini i classificació de Catalunya per a la fase final
Notícies Generals | 22/01/2017
La Selecció Catalana sub 19 masculina de futbol sala passa com a primera de grup en vèncer València en un emocionat i disputat partit. Catalunya s’ha imposat a la segona part i ha guanyat per un clar 5-2.

CATALUNYA, 5: Yerai Guardia, Mario López, David Álvarez, Alex Llamas, Juan José Caro. També han jugat: Marc Garcia, Raúl Muñoz, Jordi Mayor, Carles Lavado, Joan Paredes, David Ruiz i Marc Enric Elias.

VALÈNCIA, 2: Alejandro Colomer, Ramon Pérez, Álvaro Tomás, Pau Belles, Pablo Márquez. També han jugat: Fernando Valero de Palma, Enrique Morro, Alfonso Sebastià, Gonzalo Castejón, Unai Muñoz, Rafael Alfonso i Álvaro Llopis.

Gols primera part: Álvaro Tomás (0-1, min. 11); David Álvarez (1-1, min. 12).

Gols segona part: Alex Llamas (2-1, min. 21); Juanjo Caro (3-1, min. 24); Pau Belles (3-2, min. 24); David Álvarez (4-2, min. 28); David Ruiz (5-2, min. 30’).

Targetes grogues: Pablo Márquez (12’); Yerai Guardia (19’).

Àrbitres: Joel García Ribera i Rául Gómez Prieto.

Àrbitre assistent: Adrià A. Gali Pallejà

Espectadors: 450 persones, aproximadament.

A Catalunya només li valia la victòria o l’empat per passar a la fase final. Tot i que ha sortit amb ganes, les primeres ocasions les ha creat València, que ha sortit amb una pressió molt alta. Els rivals han tingut dues ocasions molt clares, una que l’ha aturat Yerai Guardia amb el cos i l’altre que l’ha pogut allunyar Juanjo Caro quan havia quedat la porteria desprotegida. Veient aquesta intensitat, Catalunya no s’ha deixat intimidar i ha començat a tocar, generant així, les seves ocasions. El porter valencià, però, s’ha encarregat de desbaratar tots els xuts. Al minut 7, un potent xut des de gairebé deu metres d’Alex Llamas ha estat a punt de sorprendre el porter rival, però ha estat molt sòlid sota pals.

Ambdues seleccions han plantejat un partit molt tàctic, en la que una petita distracció es podia pagar cara. Per això, tot i la bona defensa catalana que s’ha vist en els primers deu minuts de joc tapant les transicions més perilloses de València, un desajust defensiu ha deixat en safata el gol rival, obra d’Álvaro Tomás. La Catalana, que ha jugat amb seny i tranquil·litat, ha continuat amb el mateix ritme i, un minut després, Alex Llamas ha centrat des de la banda dreta, la pilota ha tocat en un defensor i David Álvarez ha rematat de cap per establir l’empat (1-1).

Yerai Guardia s’ha mostrat molt segur sota pals quan ha hagut de resoldre, amb encert, algun u contra u o xuts llunyans. En cap moment del primer temps s’ha baixat el ritme, conscients del que es jugaven. Una falta de 10 metres a 35 segons per al descans l’ha aturat molt bé Guardia, però els àrbitres l’han fet repetir i el segon xut s’ha estavellat al pal. València encara ha disposat d’un altre llançament de 10 metres que ha enviat massa alt.

Catalunya ha sortit amb molta força en el segon temps i això s’ha vist reflectit en el marcador. Quan encara no s’havia disputat ni un minut, Alex Llamas ha finalitzat al segon pal una gran jugada col·lectiva (2-1). Seguint amb la pressió alta, la sub 19 no ha donat opció al rival en aquests minuts i Mario López ha estat a punt de fer el tercer, però una mà encertada del porter valencià ho ha evitat. Al 24’, en una jugada d’estratègia en un servei de banda, Juanjo Caro s’ha quedat sol al segon pal i ha marcat el tercer (3-1). En la jugada posterior València ha posat emoció quan, en un córner, una pilota interior l’ha agafat Pau Belles per establir el 3-2. Els jugadors han sabut circular la pilota amb intel·ligència, sense posar-se nerviosos al veure que València s’apropava en el marcador, i en un xut llunyà de David Álvarez ha arribat el quart.

La Selecció Catalana ha controlat la segona part i no ha permès cap transició perillosa. Una bona defensa i un gran joc col·lectiu han estat la dinàmica d’aquest segon temps. Amb el treball que estaven realitzant, que arribés un cinquè gol era qüestió de minuts, i David Ruiz, a la mitja volta, l’ha fet quan faltaven deu minuts (5-2). Aleshores, València ha baixat el ritme i s’ha dedicat a tapar els atacs catalans, que han buscat amb insistència ampliar el resultat. D’aquesta manera, Catalunya aconsegueix la classificació per a la fase final i passa com a primera de grup amb nou punts. Els altres rivals que s’han classificat són Madrid, Múrcia i Navarra.

Al partit han estat presents el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; el regidor d’esports de l’Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; els directius de la LCFS i de la FCF, Quim Sala i Juan Carlos Hueto; el directiu i delegat de la FCF al Bages-Berguedà, Esteve Olivella; el directiu de la LCFS i responsable de les seleccions de futbol sala, Ramon marcial; i el responsable del CTAFS, Marcelino Blázquez.