Domini i golejada blaugrana per assolir el Campionat de Catalunya Femení Infantil Aleví
Notícies Generals | 10/06/2017
Les jugadores de Joan Carles Hidalgo han superat amb comoditat el Sant Gabriel (6-2) per a proclamar-se campiones de Catalunya Femení Infantil Aleví en un partit que han controlat en la seva totalitat.

Fitxa tècnica:

FC BARCELONA, 6: Laura Coronado, Laia Trancoso, Ariadna Mingueza, Laura Mas, Alicia Infante, Clàudia Gomez i Laura Lobo. També han jugat: Meritxell Font, Esther Laborde, Naiara Tarifa, Berta Gras, Natàlia Muñoz, Valeria Trujillo, Clara Rodríguez i Laura Mas.

SANT GABRIEL, 2: Laia Rius, Alba Ramos, Sara Estrada, Aina Meya, Maribel Tejedor, Yanira Losada i Sara Andrés. També han jugat: Nuria Marín, Maria Botello, Alba Petit, Kiara Duch i Eva Pozo.

Gols: Laura Mas (1-0, 1’); Laura Mas (2-0, 27’); Berta Gras (3-0, 40’); Alicia Infante (4-0, 47’); Sara Estrada (4-1, 50’); Valeria Trujillo (5-1, 68); Natàlia Muñoz (6-1, 69’); Alba Petit (6-2, 71’).

Equip arbitral: Mariona Peralta Geis (àrbitra), Meritxell Guardia Ferrer (àrbitra assistent), Sandra Marquez Redondo (àrbitra assistent) i Paula Lindez Ciurana (4a àrbitra).

La final Femení Infantil Aleví que han disputat el FC Barcelona i el CD Sant Gabriel ha començat d’una manera atípica i s’ha caracteritzat pel domini complet del conjunt blaugrana sobre el terreny de joc. El Barça s’ha avançat amb el gol més matiner de tot el campionat, quan encara no s’havien disputat ni 30 segons de joc. Laura Mas ha fet l’1 a 0 en una jugada de només dues passades, fruit de la sacada inicial. Les jugadores del Sant Gabriel, descol·locades, s’han intentat refer ràpid d’aquesta patacada, però la forta pressió blaugrana els ho ha impedit i el Barça s’ha fet amb el domini del partit. De fet, durant els primers 10 minuts de joc, poques pilotes han entrat en l’àrea d’atac del Sant Gabriel. Tot i això, Yanira Losada ha tingut una molt bona oportunitat per fer pujar l’1 a 1 al marcador amb un potent xut des de la frontal de l’àrea que Laura Coronado ha refusat.

Poc a poc, ambdós conjunts han anat agafant posicions sobre el terreny de joc. El partit s’ha pausat i s’han anat alternant les arribades, sense perill, a les dues porteries. La blaugrana Clàudia Gómez ha tingut una molt bona ocasió per anotar el segon després de driblar-se a dues defenses rivals, però no ha pogut aconseguir-ho amb la tercera i la pilota ha quedat controlada pel Sant Gabriel. I just en la següent acció, Gómez ha definit malament una pilota rasa que ha sortit fregant el pal. El Sant Gabriel, per la seva part, no ha pogut aprofitar una falta perillosa que ha assenyalat l’àrbitra en l’últim minut del primer temps i la pilota s’ha estavellat a la defensa.

Durant el segon temps, el Barça ha sabut controlar el partit per fer valdre l’avantatge en el marcador. Així, han mantingut la possessió de la pilota i el joc s’ha disputat, majoritàriament, al seu camp d’atac. De fet, al minut 22 Natàlia Muñoz hauria pogut fer el segon, però la portera del Sant Gabriel, Laia Rius, ha estat molt atenta i ha fet una excel·lent parada des de l’aire. La pressió del Barça ha fet que Rius hagués de tornar a intervenir pocs minuts després per aturar una pilota entre els dos peus. A la tercera ocasió, les blaugrana ja no han perdonat i Laura Mas ha rematat a boca de canó una passada en profunditat per fer el 2 a 0.

Després de la mitja part, el Barça ha sabut jugar bé les seves armes des del principi i ha fet el tercer de la mà de Berta Gras, que ha agafat desprevingudes les defenses del Sant Gabriel (3-0). Tot i el desavantatge en el marcador, el Sant Gabriel no ha llençat la tovallola i ha sabut aprofitar les seves ocasions. Al minut 44, Sara Andrés ha estat a punt de fer el 3 a 1 en una falta que ha definit molt bé i que ha obligat la portera blaugrana a estirar-se tan com ha pogut per treure la pilota, que ha acabat a córner. En una molt bona jugada individual d’Alicia Infante, al 47’, el Barça ha aconseguit anotar el quart després que Infante es desfés de tota la defensa rival dins l’àrea petita i disparés amb la suficient força com perquè la portera rival no pogués aturar amb les mans la pilota (4-0). Amb el nou gol, les de Joan Carles Hidalgo han tornat a accelerar el ritme de joc, però el Sant Gabriel ha vist recompensada la seva insistència i ha anotat el 4 a 1. Al minut 50, Sara Estrada s’ha desfet de la defensa rival i, quasi sense angle, ha col·locat la pilota al primer pal amb un toc suau, delicat, que la portera blaugrana, estirada cap a l’altra banda, no ha pogut aturar (4-1).

El gol ha esperonat a les jugadores de Jordi Campuzano, que han començat a treure les urpes i a recuperar la bona imatge que estaven donant, però ja ha estat massa tard. En el darrer quart, al Barça encara li quedaven forces per seguir controlant el partit i fer anar de corcoll les jugadores visitants. Amb un ràpid joc de toc, el conjunt blaugrana ha aconseguit disposar de més arribades a porteria, com en el minut 60 quan el travesser ha salvat el cinquè gol blaugrana de Valeria Trujillo. En els darrers minuts, el Sant Gabriel ja ha tingut força dificultats per mantenir a ratlla a les blaugrana i Valeria Trujillo ho ha aprofitat per fer el cinquè, amb un fort xut des de fora l’àrea (5-0). I just en la següent acció, Natàlia Muñoz ha rematat a plaer per marcar el sisè. Finalment, en una de les darreres accions, el Sant Gabriel ha aconseguit anotar el 6 a 2 definitiu, de la mà d’Alba Petit.

En acabar la final, el regidor de salut de l’Ajuntament de Martorell, Albert Fernández; el directiu de l’FCF Jaume Plaza; i la regidora d’esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, han fet entrega de les rèpliques de la copa de campions al conjunt arbitral, així com de medalles a totes les jugadores i cossos tècnics d’ambdós equips. Leiva, a més, també ha lliurat el plat de subcampiones al CD Sant Gabriel, i el directiu Jaume Plaza, la copa de campiones al conjunt blaugrana.