El Barça supera a un bon Europa per classificar-se per a la final
Copes | 25/08/2017
Les blaugranes s’imposen per 5 a 0 a un exigent rival i disputaran la final de la Copa Catalunya Femenina aquest diumenge davant l’Espanyol.

FC BARCELONA, 5: Andrea Giménez, Gemma Gili, Ruth Garcia, Leila Ouahabi, Anna Torrodà, Bárbara Latorre, Patricia Guijarro, Olga Garcia, Alèxia Putellas i Andressa Alves. També han jugat: Melanie Serrano, Marta Unzué, Elise Bussaglia, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey i Clàudia Pina.

CE EUROPA, 0: Ari Sáez, Zaira Abenza, Kaky Fuertes, Pili Porta, Sonia Zarza, Andrea Porta, Anna Sitjà, Marta Pou, Ana Alcocer, Clara de Clemente i Nany Haces. També han jugat: Laia Castilla, Eybis Medina, Júlia Jarque i Anabel Chamorro.

Gols: Olga Garcia (1-0, 8’), Andressa Alves (2-0, 32’), Clàudia Pina (3-0, 80’; 4-0, 86’), Mariona Caldentey (5-0, 90’).

Targetes grogues: Marta Torrejón (61’), Elise Bussaglia (78’), Anabel Chamorro (87’).

Equip arbitral: Paula Líndez Ciurana (àrbitre principal), Cristina Mateo Rodríguez (assitent), Meritxell Guàrdia Ferrer (assistent) i Coral Couso Cuadrado (4a àrbitre).

Espectadors: 400, aproximadament.

Els primers compassos del partit han estat marcats pel domini del Barça. Les de Fran Sánchez, amb una pressió alta i una ràpida circulació al mig del camp, han arribat amb perill molt sovint als dominis d’Ari Sáez. La primera ocasió clara ha estat una rematada de cap de Marta Torrejón que s’ha marxat desviada per sobre el travesser. L’Europa ha reaccionat i ha posat a prova els reflexos d’Andrea Giménez, que ha aturat un xut col·locat de Marta Pou. Al minut 8, Olga Garcia ha marcat el primer gol del duel en finalitzar al primer toc una precisa centrada des de la banda esquerra executada per Alèxia Putellas. Poc després, Anna Torrodà ha estat a punt de convertir un gol olímpic.

Les blaugranes han seguit atacant per ampliar diferències en el marcador. Amb paciència i movent la pilota amb criteri, Alèxia Putellas ha acaronat el segon amb una vaselina que s’ha marxat fora per centímetres. Posteriorment, ha estat Andressa Alves qui ha provat fortuna amb un espectacular tir que Ari Sáez, la futbolista més destacada de l’Europa, ha pogut desviar a córner amb una gran intervenció. El premi a la insistència de la brasilera ha arribat al minut 33, quan ha aconseguit perforar les xarxes rivals amb un xut creuat. A partir d’aquest moment, l’Europa, amb dos gols de desavantatge, ha donat un pas endavant avançant línies per buscar el gol. No obstant això, les blaugranes, solidàries en les ajudes i concentrades, no han concedit pràcticament cap oportunitat clara. Pocs minuts abans del descans, Olga Garcia, des de lluny, ha intentat sorprendre sense èxit a Ari Sáez, i just després Bárbara Latorre tampoc ha aconseguit batre a la portera visitant.

El guió de la semifinal no ha canviat en el segon temps. Les blaugranes, amb les idees clares amb el cuir als peus, han buscat amb insistència la porteria de l’Europa. Tanmateix, han estat les de Cristian Aleza les que han gaudit d’una clara ocasió per reduir distàncies, quan Sonia Zarza ha estavellat en el travesser un potent xut. La resposta del Barça ha estat immediata amb un cop de cap d’Andressa Alves, molt activa durant tot el xoc, que ha sortit fregant el pal. En la següent jugada, la portera de l’Europa, Ari Sáez, ha tornat a resultar providencial en refusar, a boca de canó, un potent xut de Bárbara Latorre.

En una acció arriscada, Sáez ha intentat regatejar a Mariona Caldentey a l’interior de l’àrea, no ho ha aconseguit i el rebot ha sortit llepant el pal. Tot i anar perdent, l’Europa ha seguit plantant cara al Barça, ben organitzat a nivell defensiu i amb profunditat en la zona de tres quarts. La capitana blaugrana, Marta Torrejón, ha estat a punt de marcar el tercer amb una rematada de cap que no ha trobat porteria. Poc després, Aitana Bonmatí també ha tingut una bona oportunitat arribant des de la segona línia, però no ha pogut finalitzar la jugada. Quan faltaven deu minuts per al final, la jove Clàudia Pina, lliure de marca a l’interior de l’àrea, ha marcat el 3-0, i al minut 85 ha sentenciat la semifinal amb un xut que ha tocat en el pal abans d’acabar al fons de la xarxa. Ja en el temps afegit, Mariona Caldentey s’ha regatejat a la portera rival per sumar-se a la golejada. D’aquesta manera, el Barça ha aconseguit el bitllet per disputar la gran final aquest diumenge, 27 d’agost, a les 12.00 hores davant l’Espanyol, que ha tombat el Seagull per 1 a 0 en l’altra semifinal.

Al partit hi ha assistit l’alcaldessa accidental de Gavà, Rosa Fernández; el Secretari General de l’FCF, Oriol Camacho; la directiva i delegada de l’FCFal Baix Llobregat, Paquita Linares; els subdelegats al Barcelonès Miquel Carrillo i María Jesús Mateo; el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Oriental i responsable del futbol femení, Albert Montull; el responsable del CTA de les àrbitres, Julio Sierra; i els membres de la comissió esportiva del FC Barcelona, Borja Rovira i Xavier Rieillo; entre d’altres.