El Barça derrota la Damm a la tanda de penals en un final agònic
Futbol Femení | 15/06/2018
El bloc blaugrana s’imposa 4 a 2 a la Damm des dels onze metres després d’empatar 1 a 1 en un xoc emocionant i disputat.

FC BARCELONA
4 1 - 1 2
CF DAMM
Laura Coronado, Alba Fernández, Jana Fernández, Laia Trancoso, Clara Rodríguez, Marta Vilarrasa, Viktoria Adrianova, Ariadna Mingueza, Bruna Vilamala, Laura Linares i Laura Mas. També han jugat: Paula Araguelaguet, Maria Peña, Alicia Infante, Laura Mas, Clàudia Gómez i Georgina López.
CF DAMM
Montse Quesada, Laia Parera, Maria Tostado, Núria Marín, Blanca Osorio, Abril Moreno, Paula López, Clara Carmona, Shara Codina, Meritxell Rodríguez i Naira Caballero. També han jugat: Cora Pérez, Carla Huata, Aina Blanch, Daniela Calm, Aida Illas, Marta Visa i Júlia Cerdan.
Jana Fernández (74’).

Shara Codina (0-1, 44’).
TARGETES GROGUES
Viktoria Adrianova (70’).

Aida Illas (51’); Núria Marín (56’); Laia Parera (62’).
TARGETES VERMELLES

Aida Illas (74’).
Devani Cervantes Basachs (àrbitra principal); Iria Pujol Colell i Ainoa Casado Buendía (àrbitres assistents); i Coral Couso Cuadrado (4a àrbitra).

Espectadors: 100 persones, aproximadament.

La semifinal entre el Barça i la Damm ha començat amb domini territorial del Barça, malgrat que la Damm, molt compacte, s’ha trobat còmode a la gespa. La primera arribada blaugrana ha estat un tir de Bruna Vilamala que la portera de la Damm, Montse Quesada, ha pogut aturar en dos temps. Poc després, Ariadna Mingueza, després de superar a la seva marcadora, ha provat fortuna amb un xut que ha sortit lleugerament desviat. La Damm, per la seva part, també ha tingut una bona oportunitat per marcar amb un tir de Naia Caballero que s’ha perdut per sobre el travesser.

A la represa, la Damm ha posat una marxa més i ha avançat les línies de pressió. Aquest nou plantejament ha donat els seus fruits quan només s’havien disputat quatre minuts. Shara Codina ha aprofitat un mal refús defensiu per marcar la primera diana de l’encontre amb un xut sec i creuat que ha acabat al fons de la xarxa. A partir d’aquest moment, el Barça ha donat un pas endavant per intentar anivellar el xoc al més aviat possible. La portera de la Damm Quesada ha resultat providencial salvant dues ocasions molt clares del conjunt blaugrana. Primer ha desviat a córner un tir de Bruna Vilamala i, poc després, ha endevinat les intencions de Victoria Adrianova en l’un contra un.

El tram final del duel ha estat marcat pels atacs constants del Barça, mentre que la Damm ha defensat molt a prop de la seva àrea intentant allunyar el perill. Així i tot, la Damm ha pogut ampliar diferències en el marcador en un ràpid contraatac conduït per Marta Visa que una defensora blaugrana ha pogut enviar a córner en el darrer moment. Quan faltaven 10 minuts per al final, la jugadora de la Damm Aida Illas per doble amonestació. Només quatre minuts després, Jana Fernández ha batut Quesada amb un tir ras i ha anivellat la semifinal. A la tanda de penals, el Barça s’ha classificat per a la final després de derrotar la Damm per 4 a 2.