El Barça, l'únic equip català als vuitens de final de la Copa del Rei
Notícies Generals | 22/12/2016
El FC Barcelona s’ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei en vèncer a l’Hércules (7-0), mentre que el Nàstic i l’Espanyol han quedat eliminats en perdre contra l’Alavés (3-0) i l’Alcorcón (1-1, 3-4), respectivament.

El Barça va ser l’encarregat ahir d’obrir la tanda de partits de tornada de setzens de final de la Copa del Rei. Va aconseguir passar de ronda en imposar-se per 7 gols a 0 a l’Hèrcules. El vicepresident de la FCF, Joan Josep Isern, i el directiu i delegat del Barcelonès, Francesc Folguera, hi van assistir.

Avui, dijous 22 de desembre, ha estat el torn del Nàstic i de l’Espanyol, que han vist com s’acabava el seu camí en la Copa. El Nàstic ha perdut contra l’Alavés per 3-0 i els blanc-i-blaus no han pogut fer valer l’empat a 1 obtingut en l’anada després d’obtenir el mateix resultat i perdre als penals (3-4).

Barça- Hércules (7-0)

El Barça va guanyar ahir de manera còmoda i àmplia al CF Hércules i va aconseguir el primer passi per a vuitens de final de la Copa del Rei dels tres equips catalans que la disputen. L’equip de Luis Enrique, replet de suplents, va donar bons resultats i l’Hèrcules no va poder agafar el control del partit en cap ocasió malgrat que, en els minuts inicials, es va trobar còmode sobre el terreny de joc esperant mantenir l’empat de l’anada (1-1). D’entre tots ells, va destacar l’actuació d’Arda Turan que va firmar un triplet en marcar el quart, el sisè i el setè gol.

Després d’una primera ocasió de perill de l’Hércules al minut 27, quan Chechu Flores va quedar sol davant Cillessen però Mascherano va salvar la jugada, el Barça va reaccionar i el domini blaugrana va ser absolut. Els gols de Digne, Rakitic, Rafinha i Paco Alcácer - que es va estrenar marcant com a blaugrana- així ho van constatar en el resultat final.

Alavés - Nàstic (3-0)

El Gimnàstic de Tarragona ha arribat a Vitòria amb l’eliminatòria en contra després de perdre en el partit d’anada (0-3). Tot i això, els grana no s’han arronsat i han sortit amb força al terreny de joc, però al minut 12 els locals han encetat el marcador quan Edgar Reina ha superat l’un contra un amb el porter.

El conjunt tarragoní ha gaudit de diverses ocasions que no ha sabut resoldre bé. Al minut 30 l’àrbitre ha xiulat un penal a favor dels bascs, que han transformat la pena màxima i han anotat el 2-0. Des d’aquest punt, el Nàstic ha jugat amb un menys després que Kakabadze hagi vist dues grogues amb la consegüent expulsió i, poc abans del descans, els de Vitòria han sentenciat el matx amb un gol des de fora de l’àrea.

Ja al segon temps, el ritme del duel ha baixat i el 3-0 s’ha mantingut en el marcador fins el xiulet final. Així doncs, el Nàstic ha caigut en els setzens de final de la Copa del Rei  davant un rival que milita en una categoria superior.

Espanyol - Alcorcón (1-1, pp.3-4)

El RCD Espanyol ha estat eliminat de la Copa del Rei, contra tot pronòstic, després de perdre davant l’Alcorcón a la tanda de penals (3-4). Els blanc-i-blaus han dut a terme una primera part molt fluixa i s’han vist superats per la forta pressió exercida pels visitants. El gol de l’Alcorcón ha arribat al minut 19 quan Álvaro Giménez ha marcat de cap en una jugada estratègica a la sortida d’un córner.

El conjunt perico ha arribat a la segona part amb el marcador en contra i no ha estat fins el minut 83 que Hernán Pérez ha marcat el gol de l’empat i ha forçat la pròrroga. En els 30 minuts de temps extra el cansament s’ha notat en ambdós equips i no s’ha mogut el resultat del marcador. D’aquesta manera, el punt de penal ha estat el que ha decidit el guanyador de l’eliminatòria. Jurado ha fallat el llançament definitiu i, per tant, l’Espanyol ha caigut eliminat de la Copa.

Aquest divendres 23 de desembre es durà a terme el sorteig dels vuitens de final de la Copa del Rei a partir de les 12.00 hores, on es coneixerà el rival del Barça per aquesta fase.